Huippuvireinen Tero Seppälä lähtee jahtaamaan kärkisijoja Annecyn pikakilpailussa


Yli kaikkien odotusten kautensa aloittanut Tero Seppälä tavoittelee huippusijoitusta perjantain pikakilpailussa.
Veijo Vaakanainen: 16.12.2021 19:32Ampumahiihto
Huippuvireinen Tero Seppälä lähtee jahtaamaan kärkisijoja Annecyn pikakilpailussa
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Tero Seppälä.
Miesten pikakilpailu, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Ampumahiihdon maailmancup miesten puolella on lähtenyt käyntiin paremmin, kuin tuskin kukaan osasi odottaa. Kun Ranskan Annecyssa kilpaillaan perjantaina pikakilpailu, voidaan Tero Seppälältä realistisesti odottaa sijoitusta aivan terävimmän kärjen tuntumaan.

Aikaisempien kausien aikana epävarmasti ampumapaikalla esiintynyt Seppälä on löytänyt ampumahiihtoguru Anatoli Hovantsevin valvovan silmän alla aivan uudenlaisen varmuuden penkkatyöskentelyynsä ja on jo kahdesti kivunnut kilpailuissa kymmenen parhaan urheilijan joukkoon.

Seppälän parhaat onnistumiset ovat toistaiseksi tulleet takaa-ajoista, mutta pikakisatkin ovat sujuneet mallikkaasti tuoden sijat 16, 16 ja 29. Ennakko-odotus on, että Seppälä on nollilla kymmenen parhaan joukossa, yhdellä sakolla top 20 –sijalla ja kahdella sakolla noin sijalla 30.

Annecyn ladut ovat aiemmin sopineet Seppälälle, sillä hän on ollut Ranskassa hiihtovauhdissa suhteessa muihin terävämpi kuin monilla muilla paikkakunnilla. Jos ammuntatyöskentely on perjantaina parasta A-luokkaa, ei edes sijoitus viiden parhaan joukkoon olisi yllätys.

Suurimman ennakkosuosikin nimeäminen perjantain kilpailuun on erittäin vaikeaa, sillä useammalla miehellä on realistinen mahdollisuus juhlia pikakisan voittoa. Maailmancupin johtaja Ruotsin Sebastian Samuelsson on luonnollisesti nimettävä yhtenä kuumimmista suosikeista erinomaisen hiihtokuntonsa vuoksi.

Samuelsson maanmies Martin Ponsiluoma on erinomaisena hiihtäjänä myös potentiaalinen menestyjä. Ponsiluoma voi tosin löytyä tuloslistalta myös kaukaa kärjen takaa, sillä hänen osumaprosenttinsa tältä kaudelta on vain 71 prosenttia. Vahva hiihtovauhti ei hyödytä ruotsalaista, jos sakkorinki tulee miehelle liian tutuksi.

Ranskalaiskaksikko Emilien JacquelinQuentin Fillon Maillet ovat jokaisessa kisassa potentiaalisia voittajia, ja heillä on varmasti kotikisoihin ekstralatausta. Edellisessä kisassa kaksoisvoittoa juhlinut kaksikko on nollilla varmasti podiumilla, ja yhdellä sakollakin se on todennäköistä.

Norjalaismiehet ovat ranskalaisten tavoin kestosuosikkeja, vaikka heidän ykköstykkinsä Johannes Thingnes Bö onkin ollut kaukana aiemmasta lennostaan. Hänen veljensä Tarjei on kuitenkin esiintynyt mallikkaasti aivan kuten maailmancupissa peräti kolmantena oleva Vetle Sjåstad Christiansen.

Venäläiskaksikko Eduard LatipovAleksandr Loginov on kilpaillut läpi koko alkukauden aivan palkintokorokesijojen tuntumassa. Annecyssa heilläkin on hyvä mahdollisuus saavuttaa kauden ensimmäinen palkintokorokesijoitus.

Hochfilzenin pikakisan yllätysvoittajan Saksan Johannes Kühnin suorituskyky on myös mielenkiintoista nähdä perjantaina. Makuupaikoilla täydellistä työtä läpi koko alkukauden tehnyt saksalainen on pystypaikalla usein vaikeuksissa, mutta jos hän pystyy toistamaan Hochfilzenin onnistumisen, hän on korkealla myös Annecyssa.

Suomalaisista Seppälän lisäksi kilpailussa seurataan tarkasti myös Olli Hiidensaloa, joka järjesti viime perjantaina jättipaukun olemalla 11:s edellisessä pikakisassa. Viime kaudellakin Hiidensalon suurimmat onnistumiset tulivat Hochfilzenissa, mutta tänä vuonna Itävallan vahvat suoritukset jatkuvat toivottavasti myös Ranskanmaalla.

Katso kohteet ja kertoimet

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten pikakilpailu, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi