Loginov yllätysvoittoon miesten MM-pikakisassa - Suomalaisilla vaikeaa


Suurimmat suosikit joutuivat nöyrtymään Venäjän Aleksander Loginoville miesten pikakilpailussa Anterselvan MM-kisoissa.
Etusuora: 15.02.2020 17:14Ampumahiihto
Loginov yllätysvoittoon miesten MM-pikakisassa - Suomalaisilla vaikeaaVeikkaus
Johannes ja Tarjei Bø olivat yhtäaikaa palkintopallilla muun muassa Oberhofin takaa-ajossa kaudella 2017-2018. Kuva: Christian Bier [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons
Miesten pikakilpailu, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Kisan tulokset


Miesten pikakilpailu 10 km

#UrheilijaTulos
1.Alexander Loginov22.48,1 (0)
2.Quentin Fillon Maillet 🇫🇷+6,5 (1)
3.Martin Fourcade 🇫🇷+19,5 (0)
4.Tarjei Bø 🇳🇴+22,5 (0)
5.Johannes Thingnes Bø 🇳🇴+23,9 (1)
6.Emilien Jacquelin 🇫🇷+29,8 (1)
7.Arnd Peiffer 🇩🇪+39,7 (0)
8.Philipp Horn 🇩🇪+44,4 (2)
9.Felix Leitner 🇦🇹+52,1 (0)
10.Dmytro Pidruchnyi 🇺🇦+56,4 (1)

52. Tero Seppälä (FIN) +2.14,4 (3)
55. Olli Hiidensalo (FIN) +2.22,1 (3)
93. Jaakko Ranta (FIN) +4.11,0 (4)Kisan ennakko


Kun Antholz-Anterselvassa alkaa lauantaina ampumahiihdon MM-kisojen miesten henkilökohtaiset kilpailut, kyse on lähinnä kahdesta nimestä: Johannes Thingnes Bö ja Martin Fourcade. Kaikki lajiniilot odottavat MM-kisoista kahden supertähden kaksintaistelua, mutta on kuitenkin täysin mahdollista, että näistä vain toisen nähdään hohtavan.

Fourcade on ollut viimeisen vuosikymmenen suurhallitsija ampumahiihtoareenoilla:

  • Vuosina 2011-2018 ranskalainen voitti maailmancupin kokonaisvoitoin seitsemän kertaa peräkkäin
  • 2010-luvulla Fourcade voitti 11 MM-kultaa, kaiken kaikkiaan 25 MM-mitalia
  • Kolmissa olympialaisissa (2010, 2014, 2018) Fourcade voitti yhteensä viisi kulta- ja kaksi hopeamitalia

Fourcade oli kymmenen kauden ajan totaalisen ylivoimainen, mutta sitten tuli iso stoppi. Tai ehkä olisi parempi sanoa: sitten tuli Johannes Thingnes Bö.

Hallitsija on vaihtunut – Bön aikakausi käynnistyi


Mentiin kisoja eteenpäin ja aina norjalainen oli päivä päivältä vahvempi ja onnistui kääntämään tiukoissa kamppailuissa Fourcaden kerta toisensa jälkeen.

Fourcaden olemuksessa tapahtui iso muutos. Hiihto ei kulkenut enää, ammunnassa alkoi tulla täysin poikkeuksellisia virheitä, välillä mies jopa luovutti kesken kisan. Täydellisellä itseluottamuksella (monien mielestä ylimielisyydellä) varustettu ranskalainen ei ollut enää uhkaava vastus. Hän oli harmaata massaa muiden joukossa.

Viime vuoden MM-kisat Ruotsin Östersundissa kiteyttivät Fourcaden epätoivoisen tilanteen. Kun Bö kruunattiin nelinkertaiseksi maailmanmestariksi, Fourcade jäi täysin ilman mitalia ja parhaaksi tulokseksi merkattiin 5. sija.


Neljän peräkkäisen voiton myötä moni ehti jo ajatella, että Fourcade on palannut, mutta 31-vuotiaan ei tuntunut olevan vieläkään helppo päästä Bö-fobiastaan.


Tällä kaudella Fourcaden jäykkyys jatkui - ainakin alussa, kun Bö oli mukana. Norjalainen nappasi vuoden loppuun mennessä viisi henkilökohtaista voittoa, Fourcade vain yhden.

Sitten Bö piti tauon kilpailuista, kun heidän perheeseensä syntyi poika. Ja mitä tapahtui? Fourcade vapautui täysin paineista - ja Oberhofissa sekä Ruhpoldingissa kaikissa neljässä yksittäisessä kilpailussa korkeimmalla palkintokorokkeella juhli jälleen Fourcade.

Neljän peräkkäisen voiton myötä moni ehti jo ajatella, että Fourcade on palannut, mutta 31-vuotiaan ei tuntunut olevan vieläkään helppo päästä Bö-fobiastaan. Bö palasi Pokljukaan – eikä ranskalainen voinut enää voittaa. Normaalimatkalla Fourcaden täytyi jälleen olla tyytyväinen toiseen sijaan kilpailijansa takana ja myös massalähdössä Bö päihitti Fourcaden.

Antholz-Anterselvan MM-kisoissa Fourcaden olisi kyettävä pääsemään eroon monimutkaisesta ongelmastaan, jotta ampumahiihtofanit saisivat jännittää kahden supertähden kaksintaisteluja. Norjalaisen itseluottamus on kuitenkin ollut jo lähes kaksi vuotta niin paljon korkeammalla tasolla, että vaarana piilee, että Fourcaden fanit saavat pettyä ja Bön fanit juhlivat jälleen.

Vihjeet Veikkauksen peleihin


Pikamatka sopii täydellisesti Bön ominaisuuksiin, joka ampuu ja hiihtää äärimmäisen nopeasti. Fourcade on usein parempi neljän ammunnan kisoissa, joten norjalaisella on paremmat mahdollisuudet saada lentävä lähtö MM-kisoihin.

Miehissä tasoerot ovat niin pienet, että alariveille tulee ottaa paljon tavaraa.

Etenkin arvokisoissa nähdään hyvin usein pieniä yllätyksiä, joten muu -merkki kuuluu ainakin 3. riville. Kotimaisemissa hiihtävä Lukas Hofer ja saman matkan olympiavoittaja Arnd Peiffer ovat osoittaneet nousukuntoa maailmancupissa ja kuuluvat pelimielessä maistuvimpiin merkkeihin.

Ranskan Quentin Fillon Maillet ja Simon Desthieux ovat olleet loistavia koko kauden pikamatkoilla. Näistä etenkin sekaviestissä huimaa vauhtia esittänyt Fillon Maillet on todella maistuva peli-idea. Saksalaiset Benedikt Doll ja Johannes Kuehn ovat väläytelleet kauden mittaan ja kuuluvat mahdollisiin täytemerkkeihin.

Norjan Tarjei Bö on aina mahdollinen, kuten myös Venäjän Alexander Loginov, mutta näiden kuntokäyrä on ollut alasuuntaan, joten nappaamme raa’an ohipelin.

Peli-idea - Supertripla 4

1.Johannes Bö
2.Quentin Fillon Maillet, Lukas Hofer, Martin Fourcade
3.Quentin Fillon Maillet, Lukas Hofer, Martin Fourcade, Arnd Peiffer, Simon Desthieux, Benedikt Doll, Johannes Kuehn, muu 3.sija
Rivimäärä21 riviä
Rivin hinta4,20 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy15.2.2020 klo 15:43
TVYLE 2Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten pikakilpailu, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi