Tero Seppälä palaa maailmancupiin Antholz-Anterselvan pikakilpailussa - Lue kisaennakko


Ampumahiihdon maailmancupin viimeiset koitokset ennen Oberhofin MM-kisoja kilpaillaan Italian Antholz-Anterselvassa.
Etusuora: 19.01.2023 19:57Ampumahiihto
Tero Seppälä palaa maailmancupiin Antholz-Anterselvan pikakilpailussa - Lue kisaennakko
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Tero Seppälä.
Miesten pikakilpailu, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Ampumahiihdon maailmancupin kilpailutahti jatkuu tiiviinä. Ruhpoldingin kisaviikonlopun jälkeen ampumahiihtokatras siirtyy Italian Antholz-Anterselvaan, jossa on perjantaina vuorossa kauden viides pikakilpailu. Anterselvan kilpailun suosikiksi on tasan yksi ehdokas: miesten ampumahiihtoa tällä hetkellä mielin määrin dominoiva Norjan Johannes Thingnes Bø.

Bø on voittanut kaikki aiemmat neljä pikakilpailua, joista useimmat vieläpä selvällä marginaalilla. Tiukin voittataisto käytiin kauden avauksessa Kontiolahdella, kun Bø päihitti Sturla Holm Lægreidin kymmenellä sekunnilla, vaikka ampui yhden sakon maanmiestään enemmän. Viimeisimmässä pikakisassa Pokljukassa Bø oli täysin omassa luokassaan voitettuaan kilpailun 48 sekunnilla yhden sakon rasittamana.

Lægreid on kilpailun kakkossuosikki. Pikakisacupissa selkeästi toisena oleva Lægreid on sijoittunut kauden neljässä pikakilpailussa jokaisessa kolmen parhaan joukkoon (kahdesti toinen, kahdesti kolmas). Kiertueen tarkimpiin ampuviin lukeutuva Lægreid on myös kauden hiihtovauhdissa kolmen kärjessä, joten palaset onnistuneeseen ampumahiihtosuoritukseen ovat mukavasti kasassa.

Kolmas kova norjalainen on nousukuntoa uhkuva Vetle Sjåstad Christiansen. Mies on löytänyt huippuvireen Oberhofin MM-kisojen kynnyksellä. Ruhpoldingissa hän nappasi kakkossijat Bøn vanavedessä sekä normaalimatkalta että yhteislähdöstä. Myös viestissä hän esiintyi edukseen.

Myös Tarjei Bø jaksaa edelleen, vaikka hiihtovauhti ei enää olekaan aivan kärkikastissa.

Ranskalaisista nostetaan esiin Ruhpoldingin yhteislähdössä paluun kilpailuihin tehnyt Emilien Jacquelin. Konekivääritulta ampuva ranskalainen oli kilpailussa vahvasti viides ja vire varmasti paranee hänen saatuaan startin kroppaansa.

Pokljukassa nousuvirettä uhkunut Quentin Fillon Maillet vajosi Ruhpoldingissa takaisin varjojen maille ja etenkin hiihtovauhti on ollut hakusessa. Fabien Claude on ollut kauden neljänneksi nopein hiihtäjä, mutta ammunnassa on petrattavaa. Mikäli kahden ammunnan kisassa kudit osuvat, on 28-vuotias ranskalainen yksi pääehdokkaista rikkomaan väkivahvan norjalaisrintaman.

Ruotsalaiskaksikko Sebastian Samuelsson-Martin Ponsiluoma on ollut viime viikonloput omaan tasoonsa nähden hieman sivuraiteilla. Etenkin Ponsiluoma on ollut kaukana parhaastaan ja menestys tulisikin perjantaina yllätyksenä. Samuelsson oli Ruhpoldingin yhteislähdössä parhaassa iskussa pitkään aikaan ja taisteli viimeisessä ammunnassa vielä kilpailun kärkisijoista. Kaksi ohilaukausta pudottivat ruotsalaisen kilpailun seitsemänneksi.

Italiassa kun kilpaillaan, täytyy nostaa esiin Italian nuori mies Tommasso Giacomel. 22-vuotiaan italiaisen hiihtovauhti on hyvää, mutta 82% ammunta on mahdollinen kompastuskivi. Tällä kaudella on viisi kertaa kympin sakkiin yltänyt nuori mies hamuaa varmasti uransa ensimmäistä maailmancupin podiumia kotiyleisön edessä. Se vaatinee perjantaina nolla-ammuntaa.

Suomalaisodotukset lepäävät kuukauden sairastelutauon jälkeen maailmancupiin palaavan Tero Seppälän ja tasaisen hyvää jälkeä tekevän Olli Hiidensalon harteilla. Seppälä on ollut kauden pikakisoissa parhaimmillaan 18:s. Mikäli vire on sairastelujen jälkeen heti huipussaan, on suomalaisässällä mahdollisuuksia taistella onnistuneella ammunnalla sijoituksesta kymmenen kärjessä.

Hiidensalo on yltänyt tällä kaudella pikakisassa kahdesti 25 joukkoon ja sijoitus 15-20 joukkoon on realistinen tavoite kokeneelle suomalaiselle.

MM-kisojen lähestyessä kärkikahinoihin saattaa ilmestyä uusia nimiä, mikäli kunnonajoitus osuu joillakin urheilijoilla nappiin. On mielenkiintoista nähdä pystyvätkö esimerkiksi saksamiehet nostamaan tasoaan koti-MM-kisojen kynnyksellä. Ruhpoldingissa tästä nähtiin jo viitteitä, kun Benjamin Doll, Roman Rees, Johannes Kühn ja Justus Strelow hätyyttelivät kärkipään sijoja. Etenkin nopeat hiihtäjät Doll ja Kühn viihtyvät pikakisassa.


Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten pikakilpailu, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi