Tero Seppälä lähtee ampumahiihdon maailmancupin päätösviikonloppuun tavoittelemaan nousua kymmenen parhaan joukkoon kokonaiscupissa


Tero Seppälällä riittää vielä paljon panosta päätösviikonloppuna. Onnistuminen perjantaina on elintärkeää lauantaista takaa-ajoa ajatellen.
Veijo Vaakanainen: 17.03.2022 21:19Ampumahiihto
Tero Seppälä lähtee ampumahiihdon maailmancupin päätösviikonloppuun tavoittelemaan nousua kymmenen parhaan joukkoon kokonaiscupissa
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Tero Seppälä.
Miesten pikakilpailu, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Ampumahiihdon pitkä maailmancup-kausi on viimeistä rutistusta vaille valmis. Norjan Holmenkollenilla raskaan kauden piinaamat urheilijat joutuvat mittelemään toisiaan vastaan vielä kolmessa henkilökohtaisessa kilpailussa kolmena peräkkäisenä päivänä.

Upeassa vireessä läpi kauden kilpailleella Tero Seppälällä toivottavasti riittää virtaa taistella vielä jokaisesta sijoituksesta kauden kolmessa viimeisessä kilpailussa. Kansainvälisen läpimurtonsa tämän kauden aikana tehnyt Seppälä on tällä hetkellä kokonaiscupissa jaetulla sijalla 11 ja hänellä on realistiset mahdollisuudet nousta kokonaispisteissä kymmenen parhaan joukkoon.

Kärkikymmenikköön nouseminen olisi suomalaisessa miesampumahiihdossa poikkeuksellisen kova saavutus. Viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana siihen on toistaiseksi pystynyt vain Vesa Hietalahti, joka oli kaudella 2001-2002 kokonaispisteissä 9:s. Kaiken mennessä nappiin Seppälällä on mahdollisuus sivuta tätä sijaa.

Taistelu sijoituksista kokonaiscupissa on kuitenkin erittäin tiukkaa ja Seppälältä vaaditaan huipputekemistä kolmena päivänä peräkkäin. Erityisen tärkeää hänen on onnistua perjantain pikakilpailussa, sillä heikko suoritus siinä pilaa myös lauantain takaa-ajokilpailun.

Seppälän suurimmat haastajat kokonaispisteissä ovat tällä hetkellä kymmenentenä oleva Norjan Sivert Bakken sekä Seppälän kanssa tasapisteissä oleva Saksan Johannes Kühn. Molemmat ovat varsin pahoja vastustajia, sillä sekä Bakken että Kühn ovat olleet palkintokorokkeella olympialaisten jälkeen.

Seppälälle hyvä suoritus perjantaina olisi korkeintaan yksi sakkokierros ja sijoitus vähintään kahdenkymmenen parhaan joukkoon, mikä toisi erinomaiset iskuasetelmat lauantaille. Positiivista olisi myös toki se, että pystyisi voittamaan sekä Bakkenin että Kühnin.


Jatkuuko Fillon Maillet’n voittokulku?

Olympialaisten jälkeen maailmancupin valtias Ranskan Quentin Fillon Maillet on ollut lähes pitelemätön. Hänen saldonsa neljästä henkilökohtaisesta startista on kolme voittoa ja yksi kakkostila, joten hänet on luonnollista nostaa suurimmaksi voittajasuosikiksi myös perjantaina.

Vetle Sjåstad Christiansen on ainoa mies, joka on pystynyt Pekingin kisojen jälkeen kukistamaan hurjavireisen Fillon Maillet’n. Tästä syystä norjalainen loppukirispesialisti on yksi kovimmista suosikeista myös kotiyleisönsä edessä.

Otepäässä jälleen vanhaa virettään väläytellyt Sturla Holm Lægreid on myös Holmenkollenilla yksi suurimmista suosikeista. Viime kauden suuren sankarin nollat eivät ole tällä kaudella olleet samanlaisia itsestäänselvyyksiä kuin vuosi sitten, mutta sellaisiin pystyessään hän on kokonaistuloksissa korkealla.

Norjalaisista on muistettava myös nouseva tähti Filip Fjeld Andersen, joka noussee tulevien vuosien aikana Norjan joukkueen vakiokaartiin. Tällä kaudella jo uransa ensimmäisen palkintosijan napannut Andersen on vaarallinen myös penkalla onnistuessaan myös perjantaina.

Norjalaisten ja Fillon Maillet’n lisäksi myös saksalaiset ovat onnistuneet loppukauden aikana laajalla rintamalla. Maan ykkösnimen Benedikt Dollin lisäksi myös Roman Rees, Johannes Kühn sekä uransa viimeisiä startteja kilpaileva Erik Lesser ovat olleet tasaisen kovassa vedossa.

Suomalaisista Seppälän lisäksi viivalla ovat myös hienoon loppukauden vireeseen päässyt Jaakko Ranta, Heikki Laitinen sekä nuorten arvokisamenestyjä Otto Invenius. Jaakko Rannalta toivotaan kisasta jälleen ainakin taistoa pisteistä, Laitiselta onnistumisia penkalta ja Inveniukselta mahdollisimman ehjää maailmancup-debyyttiä.

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten pikakilpailu, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi