Johannes Bö pikakilpailun ykkönen Kontiolahden tyhjien katsomoiden edessä


Kontiolahdella käynnistyivät ampumahiihdon maailmancupin kilpailut torstaina, kun miehet starttasivat pikakisaan.
Etusuora: 12.03.2020 17:52Ampumahiihto
Johannes Bö pikakilpailun ykkönen Kontiolahden tyhjien katsomoiden edessä
Kuva: Tero Seppälä
Veikkaus
Tero Seppälä. Kuva: Christian Bier [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons
Miesten pikakilpailu 10 km, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Kisan tulokset


Kontiolahti maailmancup 12.3.2020


Miesten pikakilpailu 10 km

#UrheilijaTulos
1.Johannes Thingnes Bø 🇳🇴18.40,9 (0)
2.Martin Fourcade 🇫🇷+21,1 (0)
3.Emilien Jacquelin 🇫🇷+22,3 (0)
4.Vetle Sjåstad Christiansen 🇳🇴+30,6 (0)
5.Tarjei Bø 🇳🇴+34,0 (0)
6.Benedikt Doll 🇩🇪+34,1 (1)
7.Quentin Fillon Maillet 🇫🇷+39,7 (0)
8.Simon Desthieux 🇫🇷+40,8 (0)
9.Arnd Peiffer 🇩🇪+48,4 (0)
10.Sturla Holm Lägreid 🇳🇴+51,9 (0)

43. Tero Seppälä (FIN) +1.56,1 (2)
78. Olli Hiidensalo (FIN) +3.44,9 (3)
93. Jaakko Ranta (FIN) +3.03,0 (1)Kisan ennakko


Koronaviruksen runnellessa maailmaa, on Suomi ja Kontiolahti harvoja, ja varmasti kohta myös toistaiseksi viimeisiä maailmansopukoita, missä hiihdetään tosissaan kilpaa kunnollisen yleisömeren edessä.

On myös mahdollista, että ampumahiihdon maailmancup päättyy Kontiolahdelle, sillä seuraavat ja viimeiset kevään kilpailut, Holmenkollenilla ovat peruutusuhan alla.

Bö yksinäinen suosikki – Nouseekö Björndalenin rinnalle?


Kilpailun yksinäinen ennakkosuosikki on Johannes Thingnes Bö, joka osoitti hurjaa kuntoaan edellisissä Nove Meston kilpailuissa. Bö voitti molemmat henkilökohtaiset matkat ja johdatti myös viestissä joukkueensa ankkurina voittoon.

Myös Kontiolahden seinänousu ja olosuhteet muutenkin ovat sopineet hyvin norjalaiselle, sillä hänellä on samoista maisemista MM-kulta vuodelta 2015, minkä lisäksi kolme maailmancupin voittoa. Vain Ole Einar Björndalen (5) on ottanut enemmän osakilpailuvoittoja Kontiolahdella.

Näin ollen voittamalla tänään Bö nousisi Kontiolahden voitoissa jo hurjan uran hiihtäneen Björndalenin rinnalle, minkä myötä hänellä olisi myös lauantain takaa-ajossa välittömästi hyvät asetelmat nousta yksinään tilaston kärkeen.

Eniten voittoja Kontiolahdella

1.Ole Einar Björndalen 🇳🇴5
2.Johannes Thingnes Bö 🇳🇴4
2.Martin Fourcade 🇫🇷4
4.Sven Fischer 🇩🇪2
4.Ivan Tcherezov2


Yllättäjiä perinteisten haastajien takaa?


Ranskan Martin Fourcaden kilpailuvire oli selkeästi laskusuuntainen MM-kisojen jälkeisissä Nove Meston kilpailuissa. Myös Quentin Fillon Maillet hieman hapuili ja jäi ennen kaikkea yhteislähdössä pahasti jälkeen hiihtovauhdeissa. Kun kaksi ranskalaista on pienoisia kysymysmerkkejä, saatetaan podiumilla nähdä hyvinkin yllättäviä nimiä.

Näihin mahdollisiin yllättäjiin tulee laskea Tero Seppälä, joka otti Nove Mestosta loistavat sijoitukset; seitsemäs pikakisassa ja 18:s yhteislähdössä. Kaksi hyvää kilpailua tekee varmasti terää itseluottamukselle ja kotioloissa voidaan odottaa entistäkin kovempaa suoritusta, varsinkin kun monilla kilpakumppaneilla kuntokäyrä on osoittanut MM-kisojen jälkeen alaspäin.

Altavastaajista on hyvä poimia tasaisia suorittajia. Norjan Johannes Dale ja Tarjei Bö ovat jatkuvasti koko ajan lähellä kärkisijoja, kuten myös Slovenian Jakov Fak. Näiden hiihtovauhti ei ole riittäny viime aikoina Ranskan koville tykeille pikakisoissa, mutta nyt voisi olla heidän vuoronsa.

Saksalaisista kovista hiihtäjistä ennen kaikkea Johannes Kuehn on aina pikakisoissa vaarallinen. Itävallan Julian Eberhard on ollut aivan yössä ampumapaikalla, mutta viime vuonna hän onnistui nimenomaan Kontiolahdella ja vei yhteislähdön voiton.

Vihjeet Veikkauksen peleihin


Bö on nyt hurjassa vauhdissa ja jahtaa kuumeisesti maailmancupin kokonaiskilpailun voittoa. Vire sekä motivaatio ovat kohdallaan ja myös profiili sopii norjalaiselle huippuhiihtäjälle loistavasti. Bö on selkeä valinta ykkösriville, mutta alariveillä onkin hankalampaa. Maistuvinta on poimia vähän pelattua ylläreitä paljon riveille.

Peli-idea - Supertripla 3

1.J.Bö
2.T.Bö, Dale, Kuehn, muu 2. sija
3.T.Bö, Dale, Kuehn, Doll, Peiffer, Bjöntegaard, Eberhard, muu 3.sija
Rivimäärä29 riviä
Rivin hinta5,80 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy12.3.2020 klo 16:28
TVYLE 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten pikakilpailu 10 km, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi