Nähdäänkö Tero Seppälältä urotekoja kotiyleisön edessä?


Tero Seppälällä on lauantaina mahdollisuus saavuttaa uransa ensimmäinen palkintosija kotiyleisön edessä.
Veijo Vaakanainen: 04.03.2022 19:58Ampumahiihto
Nähdäänkö Tero Seppälältä urotekoja kotiyleisön edessä?
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Tero Seppälä.
Miesten pikakilpailu, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Kahden viestipäivän jälkeen ampumahiihdon maailmancup-kilpailut Kontiolahdella jatkuvat lauantaina pikakisoilla. Päivän suurin suomalaiskysymys on se, joko Tero Seppälä onnistuisi vihdoin nousemaan kolmen parhaan joukkoon.

Seppälän olympiaurakka päättyi kolmen hieman vaisumman kilpailun jälkeen hienoon yhdeksänteen sijaan tuulten riepottelemassa yhteislähtökilpailussa. Viimeisen matkan hieno onnistuminen antaakin suomalaiselle hyvät lähtökohdat maailmancup-koitoksiin kotitantereella.

Pikakisat eivät ole tällä kaudella olleet Seppälälle aivan niin menestyksekkäitä, kuin takaa-ajot ja yhteislähdöt, vaikka hän Ruhpoldingissa pääsikin aivan palkintokorokkeen tuntumaan. Kahden ammunnan tiivistunnelmaisessa kisassa hänen hiihtovauhtinsa ei ole aivan riittänyt, sillä hän on ollut ladulla keskimäärin 23:nneksi nopein mies pikakisoissa.

Yksittäisinä päivinä hän on kuitenkin pystynyt ladulla paljon tätä parempaankin suorittamiseen. Voisikin toivoa, että kotiyleisö ja kotiladut siivittäisivät Seppälän kauden parhaaseen liitoon ladulla, mikä voisi nolla-ammuntaan yhdistettynä tuoda kauden suomalaiskomeetalle vaikka palkintosijan.


Jatkuuko Fillon Maillet’n voittovire?


Kilpailun ykkössuosikki on maailmancupin johtaja sekä olympialaisten kaksinkertainen kultamitalimies Quentin Fillon Maillet. Ranskalainen on jopa varsin selvä suosikki, kun Johannes Thingnes Bö päätti lopettaa kautensa erinomaisesti sujuneisiin olympiakisoihin.

Fillon Maillet’lle tulee kuitenkin myös ajoittain heikompia ampumapäiviä, mistä johtuen hänen suosikin asemaansa ei voi täysin kuuluttaa kirkossa. Jos ranskalainen sortuu ampumapaikalla yhtä useampaan ohilaukaukseen, avautuu voittokamppailu myös muille miehille.

Olympialaisissa täysin alle kykyjensä suoriutunut Emilien Jacquelin on tullut Kontiolahdelle täynnä revanssinnälkää. Normaalisti hurjaa vauhtia hiihtävä ranskalainen pystyy nollilla tai yhdellä sakollakin nousemaan kilpailun kärkitaistoon. Tosin vasta Kontiolahdella nähdään, kuinka ranskalainen on pystynyt käsittelemään olympialaisten jättipettymyksen.

Alkukauden kahdessa ensimmäisessä pikakilpailussa voittoa juhlinut Ruotsin Sebastian Samuelsson kuuluu myös niiden urheilijoiden joukkoon, joiden hiihtovauhti riittää menestykseen. Hän on kuitenkin ensimmäisten kisojen jälkeen ollut usein suurissakin vaikeuksissa ampumapaikalla.

Vastaavista haasteista on kärsinyt myös hänen maanmiehensä Martin Ponsiluoma, joka onnistui kuitenkin vaikeuksien jälkeen nousemaan mitaleille Pekingin yhteislähdössä. Lauantaina nähdään, käynnistikö yllättävä onnistuminen Zhangjiakoun myrskytuulissa ruotsalaisen otteissa positiivisen kierteen.

Tero Seppälän lisäksi Olli Hiidensaloakin kannattaa tuttuun tyyliin seurata varsin tarkasti. Hiidensalon suoritukset ovat olleet läpi kauden epätasaisia, mutta huippupäivinä hänen nimensä on ollut tuloslistalla yllättävän korkealla.

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten pikakilpailu, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi