Hienoa! Tero Sepplä sijoittui upeasti kymppisakkiin Nove Mestossa


Ampumahiihdon maailmancup jatkui perjantaina Tshekin Nove Mestossa, kun vuorossa oli miesten pikakilpailu.
Etusuora: 06.03.2020 19:26Ampumahiihto
Hienoa! Tero Sepplä sijoittui upeasti kymppisakkiin Nove Mestossa
Kuva: Tero Seppälä
Veikkaus
Tero Seppälä. Kuva: Christian Bier [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons
Miesten pikakilpailu, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Nove Meston miesten pikakilpailun voitti Johannes Thingnes Bö reilulla erolla ennen Quentin Fillon Mailletia. Tarjei Bö oli kisassa kolmas. Kaikki kärkikolmikosta ampuivat puhtaasti.

Suomen Tero Seppälä järjesti hienon näytöksen. Suomalainen ampui puhtaasti ja sijoittui seitsemänneksi! Kyseessä on Seppälän uran paras sijoitus maailmancupissa.

Nove Mesto Maailmancup 6.3.2020


Tero Seppälä sijoittui upeasti seitsemänneksi.

Miehet pikakilpailu 10 km

#UrheilijaTulos
1.Johannes Thingnes Bø 🇳🇴24.56,8
2.Quentin Fillon Maillet 🇫🇷+22,8
3.Tarjei Bø 🇳🇴+1.01,1
4.Michal Krcmar 🇨🇿+1.14,1
5.Jakov Fak 🇸🇮+1.16,6
6.Martin Fourcade 🇫🇷+1.19,1
7.Tero Seppälä 🇫🇮+1.29,5
8.Simon Desthieux 🇫🇷+1.37,6
9.Johannes Dale 🇳🇴+1.42,8
10.Emilien Jacquelin 🇫🇷+1.44,4

78. Tuukka Invenius +4.36,5
92. Heikki Laitinen +5.28,3


Kisan ennakko


Ampumahiihdon maailmancup jatkuu Nove Mestossa erikoisissa merkeissä: kilpailut hiihdetään koronaviruksen pelossa tyhjille katsomoille. MM-kisojen jälkeiset kilpailut ovat muutenkin usein urheilijoille haastavia: löytyykö henkisestä ja fyysisestä energiapankista vielä voimia, kun kauden päätavoite on ohitettu?

Usein on nähty, että MM-kisoissa mitaleja rohmunneet kilpailijat eivät jaksa enää menestyä kisojen jälkeen, kun taas MM-kisoissa pimennossa olleet urheilijat nousevat esiin.

Tasaiset MM-kisat


MM-kisoissa ei nähty miesten kisoissa ylivertaista hallitsijaa, vaan yksilökisojen mestaruudet jakautuivat eri urheilijoille. Kultamitalia juhlivat pikakilpailussa Venäjän Alexander Loginov, takaa-ajossa Ranskan Emilien Jacquelien, normaalimatkalla Ranskan Martin Fourcade ja yhteislähdössä Norjan Johannes Thingnes Bö.

Anterselvan pikakilpailussa Loginovin takana seurasi viisikko Quentin Fillon Maillet - Fourcade - Tarjei Bö - Johannes Bö - Jacquelin. Mikäli motivaatio on kyseisellä kuusikolla kohdillaan Nove Mestossa, tulee vastustajille kiire kärkisijoille. MM-kisoissa dopingjahdin kohteena ollut Loginov jätti MM-kisojen päätösmatkan hiihtämättä, mutta mies on taas Nove Mestossa mukana lähtöviivalla.

Loginov on ollut henkisesti kovilla, sillä hänen huoneeseensa tehtiin MM-kisojen aikana ratsia - ilman konkreettista tulosta. Loginovin kilpakumppanit ovat kritisoineet hänen mukanaoloaan kilpailuissa poikkeuksellisen kovaan tyyliin, vaikka mies on epo-tuomionsa jo vuosia siten kärsinyt. Pystyykö venäläinen suoriutumaan kovien paineiden alla huipputasolla?

Sprintticupin kärjessä tutut nimet


Kauden sprintticupin kärkikuusikko mukailee MM-kisojen tuloslistaa: Fourcade-Loginov-Fillon Maillet-T. Bö-Simon Desthieux-J. Bö. Vuosi sitten Nove Mestossa pikakilpailun voittoa juhlia Johannes Bö ennen Loginovia ja Ruotsin Martin Ponsiluomaa. Erot paisuivat tuolloin todella suuriksi, sillä nollat ampunut Bö repi kovan eron muihin: vain kolme parasta kilpailijaa mahtui minuutin sisään.

Myös eilisessä naisten kisassa erot olivat suuret ja kovat hiihtäjät olivat tulosliuskalla hyvillä sijoilla, mikäli taulut olivat pudonneet edes kohtuullisesti. Esimerkiksi Kaisa Mäkäräinen oli neljästoista, vaikka ampui kolme ohilaukausta. Ammuntaolosuhteet olivat myös eilen haastavat, sillä vain neljä urheilijaa top20 joukosta onnistui selvittämään kisan ilman sakkoja.

Vihjeet Veikkauksen peleihin


Kovat ovat kovia. Miesten pikakilpailu on ollut harvojen vallassa, vaikka laji onkin yllätysherkkä. On epätodennäköistä, että kauden kärkinimistä kaikki epäonnistuvat. Isketään yläriville ladulla tällä kaudella parasta vauhtia pitäneet Johannes Bö ja Fillon Maillet. Kolmosriville haetaan myös yllätyksiä.

Peli-idea - Supertripla 1

1.J. Bö, Fillon Maillet
2.J. Bö, Fillon Maillet, Fourcade, Jacquelin
3.J. Bö, Fillon Maillet, Fourcade, Jacquelin, Kuehn, Dale, Eberhard, Claude
Rivimäärä36 riviä
Rivin hinta7,20 (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy6.3.2020 klo 18:33
TVYLE 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten pikakilpailu, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi