Laegreidilla korona, JTB juhlii jälleen? Jatkaako Seppälä hyviä otteitaan?


Tämän kauden ampumahiihdon maailmancupia on vielä kolmannes jäljellä.
Etusuora: 02.03.2023 09:10Ampumahiihto
Laegreidilla korona, JTB juhlii jälleen? Jatkaako Seppälä hyviä otteitaan?
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Johannes Thingnes Bø.
Miesten pikakisa, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Nove Mestossa kilpaillaan tämän amumahiihtokauden toiseksi viimeiset pikakilpailut. Ensimmäisenä ladulle päästetään miehet, jotka kilpailevat torstaina kello 17.10.

Pikakisaan on yksi suuri suosikki Johannes Bö. Norjalaisen menestys perustuu erityisesti hulppeaan hiihtovauhtiin, joka tuskin on mihinkään kadonnut reilun viikon kisatauon aikana. Usein kuitenkin yksilölajeissa nähdään arvokisamenestyjiltä pientä menestyskrapulaa seuraavissa kisoissa, joten ei olisi yllätys, vaikka miehen kone vähän Nove Mestossa takkuaisi.

Sturla Holm Laegreidilla on menossa aivan upea maailmancup-kausi, mutta Nove Meston kisojen alla Laegreid teki positiivisen koronatestin, eikä mies kilpaile tulevana viikonloppuna. Laegreidin poisjäänti Nove Mestosta käytännössä sinetöi Johannes Bön maailmancupin kokonaiskilpailun voiton.

Katso kohteet ja kertoimet

Pikakisan mc-tilanne

#UrheilijaPisteet
1.Johannes Thingnes Bø 🇳🇴450
2.Sturla Holm Laegreid 🇳🇴330
3.Martin Ponsiluoma 🇸🇪213
4.Benedikt Doll 🇩🇪196
5.Emilien Jacquelin 🇫🇷188
6.Roman Rees 🇩🇪169
7.Vetle Sjåstad Christiansen 🇳🇴163
8.Johannes Dale 🇳🇴155
9.Tarjei Bø 🇳🇴154
10.Quentin Fillon Maillet 🇫🇷150


Sebastian Samuelsson oli alkukaudesta paikoitellen melko ulapalla, vaikka miehen harjoituskausi oli onnistunut ja kesän testitulokset lupasivat hyvää alkavaan maailmancup-kauteen. Miehen todellinen kunto putkahti kuitenkin esiin vasta MM-kisoissa, joissa hän onnistui mainiosti. Samuelssonin ammunta ei ole kuitenkaan varmaa, vaan hyvin ailahtelevaa. Sen sijaan hiihtovauhti vaikuttaa vakiintuneen hyvälle tasolle.

Martin Ponsiluoma on maailmancupissa viidentenä. Ruotsalaisen akilleenkantapää on ammunta, mutta juuri pikakisojen ammunnassa hän on kauden aikana ampunut keskivertoa paremmin. Ponsiluoma kuuluu myös niihin urheilijoihin, joilla on paljon pelissä maailmancupin kokonaistilanteen kannalta, sillä nousu kolmanneksi tai ajautuminen kymppisakin ulkopuolelle ovat molemmat pienestä kiinni.

Saksan Benedikt Doll on tehnyt koko kauden kelpo jälkeä. Annecyssä saksalainen nappasi kauden ainoan palkintokorokesijansa juuri pikakisassa. Hiihtovauhtia mieheltä löytyy, mutta MM-kotikisojen pikakisan viisi sakkoa ja yhteislähdön kuusi pummia eivät nostata miehen osakkeita ampumapenkalla.

Tarjei Bö sijoittui Oberhofin pikakisassa toiseksi nolla-ammunnalla. Vetle Sjåstad Christiansen ja Johannes Dale kuuluvat myös kovaan norjalaisnippuun, joilta voidaan odottaa palkintokorokesijaa. Erityisesti Christiansen on ollut tasaisen vahva läpi kauden. IBU Cupissa kauden mittaan upeita suorituksia tehnyt Endre Strømsheim on myös nimi alleviivattavaksi.

Quentin Fillon Maillet´n kunnossa ei tapahtunut Oberhofissa mitään suurempaa muutosta, vaan ranskalaisen tekeminen on kohtalaista, mutta huippuonnistumiset uupuvat. Kauden suurimpiin yllättäjiin lukeutuva Giacomel Tommaso oli MM-areenalla melko hukassa, mutta kunto tuskin on mihinkään kadonnut, olisiko italialaisesta yllättäjäksi torstaina?

Suomalaisista mukana ovat: Tero Seppälä, Otto Invenius, Jonni Mukkala, Jaakko Ranta ja Joni Mustonen. Seppälältä voidaan odottaa Nove Mestossa hyvää suoritusta, sillä mies oli selkeästi kauden parhaassa iskussaan Oberhofissa.


Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten pikakisa, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi