Norjalaiset jälleen vahvoja Oberhofin pikakisassa


Kukaan ei pystynyt haastamaan norjalaismiehiä Oberhofin ensimmäisenä viikonloppuna. Sama tahti jatkui myös tällä viikolla.
Etusuora: 13.01.2021 16:28Ampumahiihto
Norjalaiset jälleen vahvoja Oberhofin pikakisassa
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Johannes Thingnes Bø.
Miesten pikakisan, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Oberhof, maailmancup 13.1.2021


Miesten sprintti 10 km

#UrheilijaTulos
1.Johannes Thingnes Bø 🇳🇴24.43,6 (0)
2.Sturla Holm Laegreid 🇳🇴+12,4 (0)
3.Arnd Peiffer 🇩🇪+27,9 (0)
4.Erik Lesser 🇩🇪+30,6 (0)
5.Johannes Dale 🇳🇴+38,3 (1)
6.Lukas Hofer 🇮🇹+40,7 (2)
7.Dmytro Pidruchnyi 🇺🇦+45,5 (1)
8.Quentin Fillon Maillet 🇫🇷+46,3 (1)
9.Martin Ponsiluoma 🇸🇪+46,9 (2)
10.Matvey Eliseev+47,5 (0)

31. Tero Seppälä +1.51,2 (2)
45. Tuomas Harjula +2.09,0 (0)
62. Jaakko Ranta +2.45,1 (2)Kisan ennakko


Ampumahiihdon maailmancup jatkuu toisena peräkkäisenä viikonloppuna Saksan Oberhofissa. Uusitut raskaat latuprofiilit osoittivat viime viikolla armottomuutensa ja hiihtovoimaiset urheilijat valloittivat listan kärkipään.

Hiihtovauhdissa Norja on tällä hetkellä maajoukkueena parikin askelta kaikkia muita edellä. Johannes Bö palasi pikakilpailussa jälleen voittajaksi olleen taas ladulla selvästi vikkelin. Tuon kilpailun perusteella Bö on ykkössuosikki ottamaan toisen peräkkäisen pikakisan voiton.

Takaa-ajossa Bön ammunta kuitenkin tökki sen verran pahasti, ettei hänen voittoaan voi pitää itsestäänselvyytenä. Vastaavanlaista romahdusta ei Bön hiihtovauhti kestä, sillä kaikki hänen maanmiehensäkin ovat ladulla vauhdikkaita.

Tarjei Bö, Johannes Dale sekä sensaatiomaista kautta hiihtäjä Sturla Holm Lægreid ovat kaikki potentiaalisia voittajanimiä. Viime viikkoisessa kilpailussa norjalaiskolmikko miehitti Johannes Bön takana sijat 2, 3 ja 4. Kaikki viittaa ennakkoon siihen, että myös keskiviikkona on luvassa kärkisijoilla Norjan mestaruuskilpailut.

Norjalaisia hiihtovoiman puolesta parhaiten pystynee haastamaan Ruotsin Martin Ponsiluoma. Hiihtovauhtiaan hurjasti edellisestä vuodesta parantanut ruotsalainen takelteli kuitenkin viime viikonloppuna ammunnassa. Yksittäisessä kisassa hän kuitenkin kykenee huippusuoritukseen, mikä voi viedä vaikka voittoon asti.

Viime viikonloppuna parhaiten norjalaisia haastoi Italian Lukas Hofer. Hofer tunnetaan varsin ailahtelevana urheilijana sekä hiihtovauhdissa että ammunnassa. Potentiaalia hänellä on nousta kärkitaistoon, mutta huonon päivän sattuessa hänen nimeään saa etsiä tuloslistalta kaukaa kärjen takaa.

Ranskalaisista vahvimmassa vireessä viime viikonloppuna oli Fabien Claude. Ranskan joukkueen nuorempaan kaartiin kuuluva Claude on pystynyt tällä kaudella parantamaan sekä hiihtovauhtiaan että ammuntaansa ja on hyvänä päivänä potentiaalinen top3-urheilija.

Ranskalaisista mahdollinen menestyjä on myös Emilien Jacquelin, joka oli vahva erityisesti sunnuntaisessa pariviestissä. Viime viikolla Jacquelin oli epävarma ampumapaikalla eikä hiihtovauhtikaan ollut aivan terävintä. Simon Desthieux taas onnistui paremmin kuin aiemmin tällä kaudella, mutta hän tuskin ehtii podiumtaistoon.

Saksalaisten menestys kotiladuilla jäi viime viikolla vaisuksi. Arnd Peiffer oli kuitenkin takaa-ajossa kilpailun suurin nousija nousten nolla-ammunnalla sijalta 47 kymmenenneksi. Jos rutinoituneen saksalaisen vire on säilynyt samana, pystyy hän taistelemaan paikasta ainakin viiden parhaan joukossa.

Entäs suomalaiset?


Suomalaisittain edellisestä viikonlopusta ei jäänyt käteen juuri mitään. Tero Seppälä ampui jälleen liikaa sakkoja, eikä hiihtovauhtikaan ollut terävintä. Oberhof ei ennakko-odotuksissakaan ollut suomalaisille ideaali paikka, mutta vähän parempaa kuitenkin odotettiin.

Tällä kertaa Seppälän olisi pystyttävä selviytymään kilpailusta korkeintaan yhdellä sakolla, mieluummin nollilla. Tällöin Suomen ykkösurheilija palaisi jälleen hyvälle pistetasolle, jolla Seppälä on aiemmin totuttu näkemään.

Nuorelle Tuomas Harjulalle Oberhofin latuprofiili vaikuttaa vielä hieman liian hapokkaalle. Hyvänä ampujana häneltä toivottaisiin kuitenkin nolla-ammuntaa, joka mahdollistaisi taistelun pistesijoista. Takaa-ajoon pääsykin on kuitenkin häneltä jo hyvä suositus.

Kilpailun kolmannelle suomalaiselle on aiempien näyttöjen perusteella edessä paljon kärsimystä Oberhofin pitkissä nousuissa. Toivottavasti ampumapenkalla kuitenkin tulee onnistuminen.

Veikkausvihjeet


Norjalaiset ovat olleet vauhdissa Oberhofin henkilökohtaisissa kisoissa, eikä muutokselle näy perusteita. Otetaan kahdelle yläriville norjalaiskatras ja alariville myös yllätysmerkkejä.

Peli-idea - Supertripla 4

VoittajaJ. Bö, T. Bö, Dale, Laegreid
ToinenJ. Bö, T. Bö, Dale, Laegreid
KolmasJ. Bö, T. Bö, Dale, Laegreid, Ponsiluoma, Loginov, Jacquelin, Samuelsson
Rivimäärä72 riviä
Rivin hinta14,40 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy13.1. klo 15:28
TVYLE 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten pikakisan, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi