Jatkuuko Tero Seppälän vahva vire Östersundin toisessa pikakilpailussa?


Suomen ykkösampumahiihtäjältä toivotaan jälleen vahvaa hiihtoa ja ammuntaa. Pikakisan ennakkosuosikki tulee Ruotsista.
Veijo Vaakanainen: 01.12.2021 20:10Ampumahiihto
Jatkuuko Tero Seppälän vahva vire Östersundin toisessa pikakilpailussa?
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Tero Seppälä.
Miesten pikakilpailu, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Ampumahiihdon maailmancup jatkuu Ruotsin Östersundissa torstaina toisella peräkkäisellä pikakilpailulla. Kahden ammunnan sähäkässä kilpailussa vahvoilla ovat perinteisesti hiihtovoimaiset urheilijat. Varsinkin kun Östersundin lenkillä nousumetrejä kertyy enemmän kuin monilla Keski-Euroopan kisapaikoilla.

Suomalaisittainkin odotukset ovat hieman tavallista korkeammalla. Tero Seppälä avasi viime sunnuntaina kautensa vahvemmin kuin kertaakaan aiemmin ollen 16:s ainoastaan yhden sakon rasittamana.

Torstaina onnistuessaan Seppälä voi pistää vielä paremmaksi. Sunnuntaina hän ei pienen sairastelun jälkeen ollut varmasti ladulla vielä terävimmillään, joten jos laikat putoavat penkalla vastaavalla tavalla kuin viime kerralla, voi Seppälältä jälleen odottaa sijoitusta 20 parhaan joukkoon. Huippuonnistumisella jopa top 10 on mahdollista.

Podiumilla Seppälää ei kuitenkaan vielä torstaina tuskin nähdä. Suurimmaksi suosikiksi kilpailuun on nostettava kotiyleisönsä edessä kilpaileva Sebastian Samuelsson, joka on viilettänyt ladulla hurjaa vauhtia. Jos viikossa ei ole tapahtunut mitään ihmeitä, voi Samuelssonin voiton viedä vain mies itse huonolla ampumasuorituksella.

Samuelssonin suurin haastaja on hiihtovauhdin perusteella Ranskan Emilien Jacquelin. Ranskan ykkösurheilijaksi alkukauden aikana noussut Jacquelin on ollut Samuelssonin jälkeen toiseksi kovin hiihtäjä. Ampumavarmuus on kuitenkin kauden kahdessa ensimmäisessä kisassa vienyt häneltä mahdollisuudet voittoon.

Ranskalaisista huomioitavia urheilijoita ovat myös Simon Desthieux sekä Fabien Claude, jotka ovat molemmat vahvassa alkukauden kunnossa. Suksi liikkuu heillä riittävän hyvin podiumtaistoon päästäkseen, mutta voitto vaatisi kovimmilta tykeiltä haparointia penkalla.

Kauden kahden ensimmäisten kisojen suurimpia yllätyksiä on ollut se, että norjalaiset ovat olleet hieman tavallista vaisumpia ladulla, vaikka maa onkin miesten puolella vienyt neljä kuudesta mahdollisesta palkintosijasta. Supertähti Johannes Thingnes Bö ei pystynyt sunnuntaina voittoon edes nolla-ammunnalla.

Norjalaisista mielenkiintoisin nimi saattaakin tällä kertaa olla sunnuntaisen pikakisan kakkonen Vetle Sjaastad Christiansen. Viime kausien aikana hieman Norjan kakkoskaartiin valahtanut Christiansen on tullut ensimmäisten kisojen perusteella uuteen kauteen vahvempana kuin koskaan. Kauden kahdessa ensimmäisessä kisassa vain Samuelsson, Jacquelin, Bö ja Claude ovat olleet ladulla häntä nopeampia.

Norjalaisista kannattaa huomioida myös Johannes Dale, vaikka hänen nimeään ei tuloslistojen kärjessä ollakaan vielä nähty. Hiihtovauhdissa Dale on ollut vikkelimpien joukossa, mutta pystyammunnassa on ollut todella paljon huomautettavaa. Kahdessa ensimmäisessä kisat Dale on pudottanut taulut vain 40 prosentin varmuudella. Jos torstaina osumaprosentti sattuisi olemaan parempi, on hänellä mahdollisuudet vaikka mihin.

Tero Seppälän takana suomalaisodotukset ovat jälleen kerran maltilliset. Tuomas Harjula on osoittanut, että hän kuuluu nopeimpiin ja tarkimpiin ampujiin, mutta hiihtovauhdissa ei näyttäisi olevan tapahtunut ainakaan merkittävää kehitystä.

Olli Hiidensalonkin kausi alkoi varsin tutuilla sijoilla. Tosin täydellisellä onnistumisella penkalla hänellä voisi sunnuntain perusteella olla mahdollisuudet nousta maailmancupin pisteille. Realistisempi tavoite hänelle ja Harjulalle on kuitenkin takaa-ajopaikka.

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten pikakilpailu, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi