Miesten pikakilpailu päättää ampumahiihdon maailmancupin avausviikonlopun Östersundissa


Miehet kilpailevat sunnuntaina 10 km pikakilpailun merkeissä Östersundissa.
Etusuora: 27.11.2021 20:08Ampumahiihto
Miesten pikakilpailu päättää ampumahiihdon maailmancupin avausviikonlopun Östersundissa
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Sebastian Samuelsson
Miesten pikakilpailun, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Östersundin ensimmäinen kisaviikonloppu päättyy miesten pikakilpailuun sunnuntaina kello 14:45. Maailmancup jatkuu ensi viikon torstaina samaisella paikkakunnalla, jolloin vuorossa on niin ikään pikakilpailut.

Lauantaina miesten normaalimatka ei tarjonnut kärkikolmikon osalta suuria yllätyksiä: Sturla Holm Laegreid ampui tutut nollat, Tarjei Bö sijoittui toiseksi, ja saatiinhan palkintokorokkeelle myös yksi ranskalainen Simon Desthieux.

Laegreid on alkukauden perusteella iskussa, mutta hän ei kuitenkaan ole pikakisan suosikki, sillä edes nolla-ammunnalla hänen hiihtovauhtinsa tuskin riittää voittoon.

Sen sijaan kisan suosikiksi on nimettävä - vähemmän yllättäen - Johannes Thingnes Bö, jolta nähtiin lauantaina kelpo maailmancup-avaus viidennällä sijallaan. Hiihtovauhti ei kuitenkaan ollut sitä terävintä Johannesta, mutta on selvää, että viime kaudella pikakilpailun kokonaiscupin voittanut norjalainen on sunnuntaina vaikea lyötävä.

Sebastian Samuelsson pöllytti normaalimatkalla penkkaa kuuden pummin voimin. Hän on kuitenkin alkukauden muissa kisoissa ollut erinomainen, ja lauantainakin suksi luisti mallikkaasti. Ammunnan onnistuessa nousee ruotsalainen kotiyleisön edessä tuloslistalla korkealle. Myös samat sanat koskevat toista ruotsalaista, Martin Ponsiluomaa.

Ikinä ei pidä myöskään sivuuttaa ranskalaisia. Emilien Jacquelin oli lauantaina suksella nopein, ja nopeana ampujana tunnettu ranskalainen on pikakilpailun hallitseva MM-pronssimitalisti. Myös Desthieux, Quentin Fillon Maillet ja Fabien Claude ovat ehdottomia suosikkeja mitalitaistoon.

Viime kaudella pikakilpailuiden kokonaiscupin ykkönen oli Johannes Bö, kakkonen Laegreid ja kolmas Tarjei Bö.

Pikakilpailucup 2020/2021

#UrheilijaTulos
1.Johannes Thingnes Bø 🇳🇴359
2.Sturla Holm Laegreid 🇳🇴319
3.Tarjei Bø 🇳🇴318
4.Sebastian Samuelsson 🇸🇪312
5.Johannes Dale 🇳🇴307
6.Quentin Fillon Maillet 🇫🇷302
7.Lukas Hofer 🇮🇹274
8.Simon Desthieux 🇫🇷269


Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten pikakilpailun, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi