Onnistuvatko Seppälä ja Hiidensalo Ruhpoldingin pikakilpailussa?


Pikakilpailuissa on nähty tällä kaudella useampia hienoja suomalaisonnistumisia. Saadaanko sellaisesta nauttia myös torstaina Ruhpoldingissa?
Veijo Vaakanainen: 12.01.2022 18:35Ampumahiihto
Onnistuvatko Seppälä ja Hiidensalo Ruhpoldingin pikakilpailussa?
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Tero Seppälä.
Miesten pikakilpailu, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Ampumahiihdon maailmancupin kilpailut Saksan Ruhpoldingissa jatkuvat torstaina miesten pikakilpailuilla. Ruhpoldingin nopealla radalla ja normaalisti helpoissa ampumaolosuhteissa korostuvat nopea ja ennen kaikkea virheetön ampumasuorittaminen.

Aiempien vuosien pikakisoissa vain harvoin sakkoringillä vieraillut urheilija on päässyt kisan jälkeen tuulettamaan palkintokorokkeella Ruhpoldingissa. Yleensä lähes tuulettomalla stadionilla nähdään paljon nolla-ammuntoja ja loivapiirteisessä maastossa sakkorinkien kiinnihiihtäminen on haastavaa.

Menestyksen avain Ruhpoldingissa on siis se, että jokainen laikka pitää pystyä pudottamaan ja mieluusti erittäin nopeasti. Myös kilpailun suomalaismenestys ratkeaa lähes täysin ampumapenkalla.

Tero Seppälä ja Olli Hiidensalo ovat molemmat onnistuneet tällä kaudella useampaan kertaan pikakilpailuissa. Seppälä on murtautunut pariin otteeseen ja Hiidensalolle osui jopa yksi täysonnistuminen, kun hän kutitteli Hochfilzenissa jopa kärkikymppiä.

Torstaina molemmilla on jälleen mahdollisuus säväyttää ja sijoittua kilpailussa kahdenkymmenen parhaan joukkoon. Mahdollisuus on kuitenkin elossa ainoastaan siinä tapauksessa, että ampumapaikalla nähdään molemmilta aivan parasta osaamista.

Seppälän tapauksessa se tarkoittaa sitä, että kilpailusta on suoriuduttava korkeintaan yhdellä sakolla. Viime viikolla Oberhofissa suomalainen oli vaikeuksissa penkalla haastavissa oloissa, joten nyt toivottaisiin taas vastaa suorittamista, jota nähtiin ennen joulutaukoa.

Hiidensalolta pääsy 20 parhaan joukkoon edellyttää huippuonnistumista ja nolla-ammuntaa. Siksi sitä ei kannata odottaa realistisesti, vaan jo pistesija on häneltä hyvä suoritus. Hiidensalon vire sekä hiihdossa että ammunnassa vaihtelee, joten häneltä voidaankin odottaa mitä tahansa sijojen 15-70 välillä.

Kuka juhlii tällä kertaa pikakilpailun voittoa?


Miesten pikakilpailut ovat olleet toistaiseksi tällä kaudella erittäin vaikeita ennustaa. Viidessä kilpailussa on nähty toistaiseksi neljä eri voittajaa, sillä vain Sebastian Samuelsson on pystynyt kahteen voittoon. Hänen lisäkseen voittoja ovat juhlineet Johannes Kühn, Johannes Thingnes Bö sekä Aleksandr Loginov.

Ennen kilpailua voi kuitenkin sanoa sen, että hyvin todennäköisesti kilpailun voittaja ei tule Norjasta. Norjan miesten ykköskaarti ei ole paikalla Ruhpoldingissa, joten tällä kertaa maan kakkoskaarti saa tilaisuuden näyttää kyntensä. Tosin maan kovan tason tuntien ei olisi yllättävää, jos heistäkin useampi olisi viidentoista parhaan joukossa.

Hyvä ennakkosuosikki kilpailun kärkitaistoon voisi olla Ranskan Emilien Jacquelin. Ranskalainen on ollut erittäin varmassa vireessä kauden aiemmissa pikakilpailuissa ja on ollut jokaisessa niistä seitsemän parhaan joukossa. Jacquelinin hiihtovauhti on erinomaista ja nollat ampuessaan hän on varmasti vähintään palkintokorokkeella.

Jacquelinin maanmies Quentin Fillon Maillet janoaa tosin varmasti myös voittoa erittäin paljon ja hän onkin erittäin potentiaalinen voittajakandidaatti. Fillon Maillet on maanmiehensä tavoin potentiaalinen voittaja jokaiseen kilpailuun, johon hän starttaa.

Sebastian Samuelsson ei ole Östersundin huippuvireen jälkeen enää esittänyt vastaavia otteita. Ruotsalainen voi kuitenkin siitä huolimatta nousta sekoittamaan soppaa kärkipään taistossa. Sama potentiaali on myös toisella ruotsalaisella Martin Ponsiluomalla, mutta toistaiseksi hän on pilannut kisansa lähes poikkeuksetta ampumapaikalla.

Venäjän Aleksandr Loginov juhli kauden avausvoittoaan Oberhofin pikakilpailussa. Matkan maailmanmestaruudenkin voittanut venäläinen osoittaa jälleen nousukunnon merkkejä ennen arvokisoja ja on erittäin varmana ampujana merkattu mies torstain kilpailussa.

Seppälän ja Hiidensalon takana suomalaisodotuksia ei juuri ole. Heikki Laitinen ja Jaakko Ranta pääsevät jälleen mukaan maailmancup-kilpailuun, mutta jo takaa-ajoon mukaanpääsy olisi molempien kohdalla suuri yllätys.

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten pikakilpailu, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi