Suomen miehiltä hienot suoritukset Hochfilzenin pikakisassa


Tero Seppälä ja Olli Hiidensalo suoriutuivat mainiosti Hochfilzenin pikakisassa. Kisan voiton vei ensimmäistä kertaa urallaan Johannes Dale.
Etusuora: 11.12.2020 16:08Ampumahiihto
Suomen miehiltä hienot suoritukset Hochfilzenin pikakisassa
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Tero Seppälä.
Miesten pikakisan, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Tulokset


Hochfilzen 11.12.2020


Miesten pikakisa 10 km

#UrheilijaTulos
1.Johannes Dale 🇳🇴23.32,5 (0)
2.Quentin Fillon Maillet 🇫🇷+17,1 (0)
3.Fabien Claude 🇫🇷+29,0 (1)
4.Johannes Thingnes Bø 🇳🇴+41,2 (1)
5.Sebastian Samuelsson 🇸🇪+44,3 (0)
6.Emilien Jacquelin 🇫🇷+45,7 (2)
7.Vetle Sjaastad Christiansen 🇳🇴+51,1 (1)
8.Benedikt Doll 🇩🇪+51,7 (1)
9.Sturla Holm Laegreid 🇳🇴+56,3 (1)
10.Erik Lesser 🇩🇪+1.00,0 (1)

16. Tero Seppälä +1.18,2 (1)
18. Olli Hiidensalo +1.21,2 (1)


Naisten pikakisa 7,5 km

#UrheilijaTulos
1.Dzinara Alimbekava 🇧🇾20.12,3 (0)
2.Tiril Eckhoff 🇳🇴+8,5 (1)
3.Franziska Preuss 🇩🇪+9,9 (1)
4.Marte Olsbu Røiseland 🇳🇴+16,9 (1)
5.Marketa Davidova 🇨🇿+19,4 (1)
6.Julia Simon 🇫🇷+20,1 (2)
7.Lisa Vittozzi 🇮🇹+22,3 (0)
8.Dorothea Wierer 🇮🇹+25,6 (1)
9.Lisa Theresa Hauser 🇦🇹+34,1 (1)
10.Clare Egan 🇺🇸+35,7 (1)

15. Mari Eder (FIN) +48,5 (1)
56. Suvi Minkkinen (FIN) +2.00,9 (2)
63. Venla Lehtonen (FIN) +2.21,5 (1)
70. Erika Jänkä (FIN) +2.22,3 (1)Kisan ennakko


Ei kahta ilman kolmatta, toteaa vanha sanonta. Miesten ampumahiihdon dominaattorilla Johannes Böllä on tilillään jo kaksi peräkkäistä tappiota, joten vanhan viisauden mukaan kolmannen tulisi siis olla edessä. Tilastojen valossa se vaikuttaa kuitenkin lähes mahdottomalta.

Viimeisen kahden kauden aikana Bö on vain kertaalleen hävinnyt kaksi peräkkäistä pikakilpailua ja kaudesta 2018/2019 lähtien hänen saldonsa pikakisoista on kaksitoista voittoa seitsemästätoista kilpailusta. Kolmessa peräkkäisessä kisassa Bö ei ole viimeisen kahden kauden aikana kokenut kertaakaan tappiota arvokisojen ulkopuolella.

Tilastojen valossa Bö on siis edelleen nostettava ykkössuosikiksi. On kuitenkin mahdollista, että kaksi tappiota peräkkäin on myös merkki siitä, että kilpakumppanit ovat saavuttaneet Bötä. Jos katsotaan viime kauden ja tämän kauden hiihtoaikatilastoja, niin ainakin tällä hetkellä haastajat ovat lähempänä Bön vauhtia.

Ruotsalaiset kova kanto kaskessa


Vahvimmin Bötä ladulla on haastanut Ruotsin Martin Ponsiluoma, jonka suhteellisessa hiihtovauhdissa on tapahtunut noin 4,4 prosenttiyksikön nousu. Ponsiluoman ammuntatyöskentely on kuitenkin sen verran epävarmaa, ettei häntä välttämättä voi pitää Bön ykköshaastajana.

Edellisen osakilpailun voittaja Sebastian Samuelsson sen sijaan varmasti janoaa Bön päänahkaa myös toistamiseen. Samuelssonin kauden ensimmäinen pikakisa oli erinomainen, mutta toisessa ammunta tuotti haasteita. Jos Itävallassa on jälleen hyvän kisan vuoro, saa Bö olla varuillaan.

Pitkä liuta muita podium-ehdokkaita


Bötä haastaa varmasti myös hänen isoveljensä Tarjei. Ensimmäisen voittonsa useaan vuoteen ottanut kokenut norjalainen on hänkin hiihtovauhdissa tällä hetkellä lähempänä veljeään kuin aiemmin. Tarjeille Hochfilzen on aiemminkin sopinut, joten hän voisi hyvin alkaa rakennella jopa pikakisojen voittoputkea.

Kokenut slovenialainen Jakov Fak on myös ollut vahvassa vireessä alkukauden kisoissa. Erinomaista ampumatyötä tehnyt arvokisamenestyjä antaa ladulla hieman tasoitusta, mutta ei enää läheskään niin paljon kuin parina aiempana vuonna. Hochfilzenin korkea ilmanala on myös usein suosinut slovenialaista.

Bön veljesten takana on myös suuri joukko norjalaisia, jotka janoavat nousua palkintokorokkeelle. Johannes Dale on yksi vahvimmista hiihtäjistä, mutta tähän asti hän on ampunut vähintään yhden sakon liikaa palkintosijaa ajatellen. Vetle Sjåstad Christiansen ja Sturla Holm Lægreid puolestaan ampuvat varmasti, mutta hiihtovauhdista puuttuu viimeinen napsu. Erlend Bjöntegårdilla taas suoritustaso vaihtelee.

Keski-Eurooppaan siirryttäessä ei saa myöskään unohtaa saksalaisia tai ranskalaisia. Arnd Peiffer ja Benedikt Doll olivat jo Kontiolahden toisena viikonloppuna paremmassa vireessä ja erityisesti Dollilla on Hochfilzenista hyviä muistoja. Ranskalaisista taas voisi odottaa palkintosijataistoa ainakin Emilien Jacqueliniltä ja Quentin Fillon Maillet’lta.

Suomalaiset Seppälän johdolla pinnajahtiin


Suomalaisittain odotukset kohdistuvat lähinnä Tero Seppälään, joka onnistui nostamaan suoritustasoaan Kontiolahden toisella kisaviikolla. Suoritustaso penkalla on edelleenkin varsin epävarma, mutta kahden pistesijan jatkoksi voisi toivoa paikkaa 30 parhaan joukossa. Seppälällekin Hochfilzen on sopinut, sillä hän keräsi sieltä aikanaan uransa ensimmäiset maailmancup-pisteet.

Olli Hiidensalo on päässyt jo tällä kaudella lähelle pisteitä, joten takaa-ajon pitäisi olla vähimmäisedellytys perjantaina. Pisteetkin ovat mahdollisia, mutta se vaatii virheetöntä ammuntaa. Suomen kolmas edustaja kisassa on Jaakko Ranta, joka tavoittelee pääsyä 60 joukkoon ja takaa-ajoon.

Veikkausvihjeet


Johannes Bön alustavat peliprosentit ovat poikkeuksellisen maltillisella tasolla (38%). Tämän takia Johannes maistuukin tällä kertaa yksinään yläriville, vaikkakin ammunta Kontiolahden viestissä takerteli. Ruotsalaisia on tällä kertaa pelattu sen verran paljon, että haetaan alariveille vähemmän pelattuja potentiaalisia menestyjiä.

Peli-idea - Supertripla 3

VoittajaJohannes Bö
ToinenTarjei Bö, Fillon Maillet, Doll, Jacquelin, Peiffer, Dale, Christiansen
KolmasTarjei Bö, Fillon Maillet, Doll, Jacquelin, Peiffer, Dale, Christiansen
Rivimäärä42 riviä
Rivin hinta8,40 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy11.12. klo 15:18
TVYLE 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten pikakisan, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi