Norjalaiset hirmuvireessä miesten pikakisassa


Norjalaiset järjestivät näytöksen Hochfilzenin toisen maailmancup-viikonlopun pikakisassa.
Etusuora: 17.12.2020 08:39Ampumahiihto
Norjalaiset hirmuvireessä miesten pikakisassa
Kuva: Julia Sadykova.
Veikkaus
Miesten pikakisan, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Tulokset


Hochfilzen 17.12.2020


Miesten pikakisa 10 km

#UrheilijaTulos
1.Sturla Holm Laegreid 🇳🇴23.04,9 (0)
2.Johannes Dale 🇳🇴+7,9 (0)
3.Johannes Thingnes Bø 🇳🇴+19,9 (2)
4.Vetle Sjåstad Christiansen 🇳🇴+42,5 (1)
5.Sebastian Samuelsson 🇸🇪+44,9 (0)
6.Dmytro Pidruchnyi 🇺🇦+51,3 (0)
7.Quentin Fillon Maillet 🇫🇷+52,3 (1)
8.Emilien Jacquelin 🇫🇷+56,1 (1)
9.Martin Ponsiluoma 🇸🇪+58,0 (1)
10.Julian Eberhard 🇦🇹+1.01,9 (1)

31. Tero Seppälä +1.51,0 (1)
41. Tuomas Harjula +2.03,6 (2)
66. Olli Hiidensalo +2.47,6 (2)


Kisan ennakko


Tähän asti jokaiseen miesten ampumahiihtokilpailuun on ollut helppo asettaa vain yksi ennakkosuosikki ylitse muiden, viime vuosien ylivertainen hallitsija Norjan Johannes Thingnes Bö. Kilpailu toisensa jälkeen Bö on kuitenkin jäänyt nuolemaan näppejään ja hänellä on tilillään jo ennenkuulumattomat neljä peräkkäistä tappiota.

Siksi onkin tehtävä johtopäätökset, että Bön ylivalta miesten ampumahiihdossa on ainakin toistaiseksi päättynyt. Norjalainen on edelleen suoritustasoltaan koko joukon tasaisin, mutta ylivertainen loistokkuus hiihdosta on kadonnut. Yksi sakkokierros ei enää riitä voittoon, Böltäkin voitto vaatii täydellistä penkkatyöskentelyä.

Edelleen Bö on yksi suurimmista suosikeista, mutta ei todellakaan ainut. Kauden kolmessa ensimmäisessä pikakilpailussa on jokaisessa nähty eri voittaja. Johannes Bön lisäksi voittoa on juhlinut myös velipoika Tarjei sekä kovaa läpimurtoaan terävimpään kärkeen tekevä Johannes Dale.

Tarjei Bö ja Dale ovat myös torstain kilpailussa tiukasti voittokamppailussa mukana, vaikka molemmilla usein onkin takana ampua yksi sakko liikaa palkintokoroketaiston kannalta. Hochfilzenin usein helpot ampumaolosuhteet suosivat kuitenkin heitä.

Norjalaisten lisäksi kilpailussa kannattaa seurata myös ranskalaisia, jotka pääsivät takeltelevan alkukauden jälkeen vihdoin vireeseen viime lauantaisessa takaa-ajossa. Kilpailussa kaksoisvoittoa juhlinut kaksikko Quentin Fillon MailletEmilien Jacquelin lähtevät molemmat voitonnälkäisinä torstain kilpailuun. Ranskalaisista myös Fabien Claudea kannattaa seurata.

Ruotsalaismiesten Kontiolahden mahtivire ei jatkunut samanlaisena Hochfilzenissa, mutta Sebastian Samuelssoninja erityisesti Martin Ponsiluoman hiihtovauhti riittää jokaisen kilpailun voittoon. Kahdessa edellisessä pikakisassa molempien osumatarkkuus on kuitenkin pettänyt heidät.

Saksalaisista kannattaa jälleen kerran tarkkailla heidän kärkikaksikkoaan Benedikt DollArnd Peiffer. Molemmat ovat tottuneet seisomaan palkintokorokkeelle ja he tavoittelevat aina kilpailuun startatessaan sijoitusta terävimmästä kärjestä.

Mahdollinen jokerikortti kärkitaistoon voisi olla Italian Lukas Hofer. Hyvänä hiihtäjänä, mutta varsin epävarmana ampujana tunnettu Hofer ei toistaiseksi ole tämän kauden aikana loistanut, mutta lauantain takaa-ajo antoi toiveita siitä, että italialainen alkaisi löytää virettään. Tuon kilpailun Hofer suoritti koko joukon kolmanneksi nopeimmin, häviten vain kaksoisvoittoa juhlineille ranskalaisille.

Suomalaiset vahvassa nousuvireessä


Suomalaisittain miesten ampumahiihtokisoista ei tähän asti ole voinut odottaa kuin pahaa mieltä sekä urheilijoille että faneille, mutta nyt tilanne näyttäisi muuttuneen. Tero Seppälä ja Olli Hiidensalo tekivät viime perjantain pikakisassa yhden uransa parhaista suorituksista ja erityisesti sunnuntain viestissä suomalaismiehet säväyttivät taistellen kahden ensimmäisen osuuden jälkeen jopa podiumsijasta.

Torstaisessa kisassa Seppälä on jälleen Suomen ykköstoivo. Ammuntansa parempaan kuntoon saanut Seppälä oli viime viikolla 16:s yhdellä sakolla. Samanlaiseen suoritukseen on kaikki mahdollisuudet myös Hochfilzenin toisessa pikakisassa ja nolla-ammunnalla Suomen ykköstoivo voi taistella jopa paikasta kärkikymppiin.

Hiidensalolta edellinen pikakisa oli häneen omaan tasonsa huikea onnistuminen ja uran paras sijoitus maailmancupissa. Aivan vastaavaa suoritusta ei torstaina välttämättä voi odottaa, koska viimeksi suomalainen hyötyi myöhäisestä lähtöpaikasta ja hyvästä peesistä. Pisteitä Hiidensalolta voi kuitenkin ehdottomasti odottaa.

Suurella mielenkiinnolla kilpailussa pitää seurata myös nuoren Tuomas Harjulan suorituksia. Viime viikolla suomalaislupaus oli henkilökohtaisissa kisoissa huilivuorossa osallistuen ainoastaan viestiin. Siinä Harjulan suoritus sekä penkalla että ladulla oli kuitenkin lähes häkellyttävä. Vastaavalla suorituksella Suomen joukkueen kuopus on torstaina kirkkaasti pisteillä.

Veikkausvihjeet


Painotamme systeemissä kuntopuntarin kärkinimiä, Hochfilzenissä pärjänneitä Fillon Maillet´ta ja Dalea. Jättipotin toivossa nostamme lähes pelaamattoman Hoferin kakkosriville.

Peli-idea - Supertripla 1

VoittajaFillon Maillet, Dale
ToinenFillon Maillet, Dale, Claude, Hofer
KolmasFillon Maillet, Dale, Claude, Hofer, Jacquelin, Christiansen, J. Bö, Samuelsson, T. Bö, Peiffer
Rivimäärä48 riviä
Rivin hinta9,60 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy17.12. klo 15:13
TVYLE 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten pikakisan, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi