Miesten pikakisa Hochfilzenissä perjantaina – Tutut nimet suosikkeina


Perjantain ainoa kisatapahtuma Hochfilzenin ampumahiihdon maailmancupissa on miesten pikakilpailu.
Etusuora: 08.12.2022 19:48Ampumahiihto
Miesten pikakisa Hochfilzenissä perjantaina – Tutut nimet suosikkeina
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Johannes Thingnes Bø
Miesten pikakisa, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Hochfilzenin maailmancup jatkuu perjantaina miesten pikakisan merkeissä.

Johannes Thingnes Bö päätti edelliskauden olympialaisiin ja lataili akkuja kevään. Alkaneeseen kauteen norjalainen onkin tullut ryminällä, mikä varmasti mietityttää kilpakumppaneita.

Kaksi voittoa avauskisoista napannut norjalainen on onnistunut voittamaan urallaan Hochfilzenin sprintin kolme kertaa sekä noussut kaksi kertaa palkintokorokkeen matalammille korokkeille. Jos Bö voittaa perjantaina, niin kyseessä on hänen 30:s pikakisavoitto maailmancupissa. Kauden toistaiseksi ainoassa pikakisassa edes yksi sakko ei estänyt norjalaisen melko ylivoimaista – 10 sekunnin marginaalin – voittoa.

Norjalaisilla on totuttuun tapaan useita miehiä, joiden voitto perjantaina ei olisi suurikaan yllätys. Sturla Holm Laegreidia voidaan pitää kisan kakkossuosikkina J. Bön jälkeen. Laegreid on erittäin varma ampuja ja kun myös hiihtovauhti on kiertueen kärkipäätä, niin 25-vuotias lillehammerilainen on lähes varmasti kärkikahinoissa.

Viime kauden lopulla 23-vuotias Filip Fjeld Andersen teki erinomaisia suorituksia maailmancupissa, kuten sijoittumalla kevään Kontiolahden pikakisassa toiseksi. Alkanut kausi on osoittanut, että kyseessä ei ollut mikään suonenveto, vaan Andersen on varteenotettava nimi voittoakin ajatellen. Norjalainen on kuitenkin haparoinut pystyammuntansa kanssa, johon ei ole varaa perjantaina.

Ranskalaiset ovat usein kangerrelleet kauden alkutaipaleella ja myös Quentin Fillon-Maillet totesi ennen avauskisoja, että meno tuskin on vielä kovinkaan herkkää. Erityisesti Fillon-Maillet´in hiihtovauhti oli heikohkoa Kontiolahdella, mutta sekin koheni kisojen myötä. Kiertue on nyt siirtynyt Keski-Eurooppaan ja ranskalaisten vaisuhkoihin Kontiolahden suorituksiin odotetaan piristystä.

Emilien Jacquelin sen sijaan aloitti kautensa kelpo tekemisellä. Jacquelin vaikuttaa löytäneen viime kaudella paikoin hukassa olleen hiihtovauhtinsa ja myös miehelle ominainen nopea ammunta sujui mukavasti. Ranskalaisella ei ole vielä ainuttakaan pikakisan maailmancupin voittoa vyöllään.

Sebastian Samuelsson sijoittui Kontiolahdella jokaisessa henkilökohtaisessa kilpailussa viiden sakkiin, mutta podiumille hän ei kuitenkaan noussut. Ruotsalainen tiputteli tauluja hyvällä prosentilla, mutta itse ammuntasuoritukset kestivät miehellä totuttua pidempään. Mies on hyvässä iskussa ja kovana hiihtäjän hän yltänee kärkikahinoihin, vaikka ei selviäisikään ammunnasta puhtaasti.

Miehiä alleviivattavaksi on perjantaina toki runsaasti muitakin. Saksalaiset tekivät laajalla rintamalla hyviä suorituksia Kontiolahdella ja erityiesti Johannes Kuehn ja Benedikt Doll voisivat olla menestypotentiaalisia kavereita Hochfilzenissä. Martin Ponsiluoma voitti kauden ensimmäisen koitoksen, mutta tämän jälkeen miehelle iski ilmeisesti henkinen voittokrapula, kun suoritukset voittokisan jälkeen olivat selkeästi heikompia.

Suomalaisia kisassa on viisi kappaletta. Olli Hiidensalo starttaa ensimmäisenä suomalaisena numerolla 14 ja pari minuuttia hänen jälkeensä Tero Seppälä. Jaakko Ranta, Tuomas Harjula ja Heikki Laitinen ovat kisan muut suomalaisedustajat. Erityisesti Seppälältä olisi miellyttävää nähdä tasonnosto vaikeiden alkukisojen jälkeen. Hiidensalo on hiihtänyt jokaisessa kauden kisassa pisteille ja tähän toivotaan jatkoa myös pikamatkalla.Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten pikakisa, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi