Vuotaako Bön nenä? Jatkaako Doll huippukulkuaan?


Miesten pikakisa on Ruhpoldingin maailmancupin lauantain ainoa lajitapahtuma. Sää Ruhpoldingissa on lauantaina aurinkoinen ja melko tuuleton, joten sää tuskin tulee sotkemaan kisan tuloksia.
Etusuora: 12.01.2024 20:38Ampumahiihto
Vuotaako Bön nenä? Jatkaako Doll huippukulkuaan?
Kuva: Julia Niiranen.
Veikkaus
Benedikt Doll.
Miesten pikakisa, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Miesten pikakisa käynnistyy lauantaina kello 15.30.

Pikakisan suurin mielenkiinto lienee Johannes Bön terveydentilassa. Norjalaistähti jätti torstaina miesten viestin väliin, koska hänellä oli kehossaan “flunssan tuntemuksia”. Se, että millaisia nämä tuntemukset olivat vai oliko kyseessä kenties jonkinasteinen varotoimenpide palautumisen suhteen, niin jää nähtäväksi. Maailmancupissa on meneillään tiukka kisarupeama, niin jokainen välipäivä on urheilijalle arvokas.

Oli miten oli, niin Bö on startatessaan kisan suosikki, vaikka menestys kauden aiemmista pikakisoista ei ole ollut säkenöivää: Johannes ei ole onnistunut voittamaan yhtäkään kauden pikakisoista ja hänet on nähty vain kertaalleen podiumilla. Suurin este kauden aikaisemmalle menestykselle on ollut heikossa ammunnassa. Hiihtovauhtia on toki löytynyt mukavasti, kuten aina.

Norjalaisia voisi nostaa esiin ennakkosuosikkeina lukuisia, mutta tällä kertaa vuoron saa Johannes Dale-Skjevdal. Norjalainen on ollut läpi kauden erittäin varma suorittaja jatkuvilla TOP10-sijoituksilla. Dale-Skjevdal on nostanut tällä kaudella hiihtovauhtiansa entisestään, mikä on mahdollistanut kauden kolme palkintokorosijaa. Norjalainen on epäonnistunut ammunnassa kauden lähes jokaisessa pikakisassa, joten olisiko Ruhpoldingissa aika selvittää matka edes yhdellä sakolla, mikä voisi tarkoittaa taistelua podiumpaikasta.

Mainittakoon vielä Sturla Holm Laegreid, joka on ammunnassa häpeällisen varma suorittaja. Alkukaudesta miehen meno suksella hieman tökki, mutta viimeisimmissä kisoissa hän on parantanut tekemistään tällä saralla, joten miehen nimi on käytännössä sementoitu lauantaina tuloslistan kärkipäähän.

Benedikt Doll johtaa kauden pikakisacuppia. Doll pääsee lauantaina jälleen kotimaassaan esittelemään taitojaan, mutta tällä kertaa voittoon mieheltä vaadittaisiin varmasti jo nolla-ammunta toisin kuin Oberhofissa, jossa mies voitti kisan yhdellä sakolla. Doll on kauden neljässä pikakisassa kaikissa ollut seitsemän sakissa.

Saksalaisista myös Philipp Nawrath omaa ominaisuudet nousta palkintokorokkeelle, mutta 78 % ammuntatarkkuus ei ole riittävä pikakisassa alkuunkaan.

Ruotsin Martin Ponsiluoma on viimeisimmissä kisoissa raketoinut ladulla, mutta ammunta tökkii tasaisen varmasti. Sebastian Samuelsson on ammunnassa hieman Ponsiluomaa varmempi, mutta miehen totutun kova hiihtovauhti on ollut edellisissä maailmancupin kisoissa hieman kadoksissa, joten mielenkiintoista nähdä miten suksi liikkuu Ruhpoldingin pikakisassa.

Odotukset ranskalaisia kohtaan ovat laskeneet kuin se kuuluisa lehmän häntä. Maan kärkinelikosta Quentin Fillon Maillet, Emilien Jacquelin, Eric Perrot ja Fabien Claude kukaan ei ole ampunut kauden aikana nollia ja koko kvartettikin on onnistunut kauden henkilökohtaisissa kisoissa yhteensä vain neljästi selvittämään kisan yhdellä sakolla, mikä kertoo valtavista ongelmista ammuntapaikalla. Vauhtia kyllä ammunnassa on, mutta tarkkuus on täysin kadoksissa.

Suomalaisista kisaan starttaavat Otto Invenius, Olli Hiidensalo, Heikki Laitinen ja Arttu Heikkinen. Tero Seppälä on sairastellut, eikä kilpaile Ruhpoldingissa.

Supertriplassa 5000 e bonusrahaa.

Katso kohteet ja kertoimet

Miesten sprintin lähtölistatMiesten sprintin lähtölistat

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten pikakisa, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi