Fillon Maillet´lle voitto Nove Meston pikakisassa, Tero Seppälälle liikaa ohilaukauksia


Nove Meston miesten pikakisan voitto matkasi Ranskaan. Tero Seppälä oli parhaana suomalaisena kisassa 40:s.
Etusuora: 11.03.2021 19:50Ampumahiihto
Fillon Maillet´lle voitto Nove Meston pikakisassa, Tero Seppälälle liikaa ohilaukauksia
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Tero Seppälä.
Miesten pikakisan, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Tulokset


Nove Mesto maailmancup 11.3.2021


Miesten pikakisa 10 km

#UrheilijaTulos
1.Quentin Fillon Maillet 🇫🇷22.07,2 (0)
2.Tarjei Bø 🇳🇴+11,3 (0)
3.Lukas Hofer 🇮🇹+14,8 (0)
4.Emilien Jacquelin 🇫🇷+22,7 (0)
5.Sturla Holm Lægreid 🇳🇴+23,4 (1)
6.Antonin Guigonnat 🇫🇷+23,6 (1)
7.Sebastian Samuelsson 🇸🇪+30,0 (0)
8.Johannes Dale 🇳🇴+36,7 (1)
9.Johannes Thingnes Bø 🇳🇴+37,0 (2)
10.Jakov Fak 🇸🇮+39,8 (1)
40.Tero Seppälä 🇫🇮+1.45,3 (3)
47.Tuomas Harjula 🇫🇮+1.49,7 (1)
53.Jaakko Ranta 🇫🇮+1.57,6 (1)
Ennakko ja vihje


Läpi ampumahiihdon maailmancup-kauden Tero Seppälän suorituksista on jäänyt sellainen kuva, että mahdollisuuksia olisi paljon parempaan, mitä toistaiseksi ollaan nähty. Eri kisoissa eri asiat ovat onnistuneet, mutta yhtään kertaa hän ei ole saanut kaikkia elementtejä osumaan kohdilleen yhdessä kilpailussa.

Useasti ammunta on pettänyt Seppälän kauden aiemmissa kisoissa, jolloin hyvät suoritukset ovat jääneet suomalaiselta saavuttamatta, vaikka ladulla vauhtia olisi parempiin sijoihin piisannutkin. Edellisen viikon pikakisassa taas ammunta vihdoin onnistui, mutta kaatuminen pilasi menestysmahdollisuudet.

Kun ampumahiihdon maailmancup jälleen jatkuu Nove Mestossa, on Seppälällä jälleen uusi mahdollisuus tehdä hänen kauden paras kilpailunsa. Pikakilpailu on hänen suuri mahdollisuutensa, kun kilpailussa ammutaan vain kertaalleen sekä pystyltä että makuulta. Vaikka Seppälän osumaprosentti ei päätä huimaakaan, niin kymmenen laukauksen hiihtopainotteinen pikakilpailu tarjoaa hänelle muita matkoja paremman mahdollisuuden onnistua.

Prosenttien valossa makuupaikalla Seppälä on kauden mittaan onnistunut varsin kelvollisesti, sillä pikakisoissa osumatarkkuus on ollut 90 prosenttia. Pysty taas on ollut ongelmallisempi, sillä siellä ovat taulut tippuneet pikakisoissa vain 77,50 prosentin tarkkuudella.

Jotta torstain kisaa voitaisiin pitää Seppälältä onnistuneena, pitäisi hänen pystyä 90 prosenttiseen suoritukseen, eli korkeintaan yhteen ohilaukaukseen. Silloin sijoitus 15 parhaan joukkoon pitäisi olla hänelle täyttä realismia.

Kilpailun kärkitaistoon Seppälän vauhti ei hyvin todennäköisesti riitä edes pöljänä päivänä, vaan voittotaisto käydään muiden miesten kesken. Viime viikolla uransa ensimmäisen maailmancup-voiton ottanut Simon Desthieux on jälleen yksi potentiaalisista menestyjistä. Nihkeän alkukauden jälkeen vahvaan vireeseen päässyt ranskalainen oli jo MM-kisoissa pikamatkan hopealla, joten hän on helmi-maaliskuussa ollut kuumin mies pikakisoissa.

Voittajaehdokkaita on kuitenkin myös iso liuta muita. Viime vuosista poiketen miesten ampumahiihtokisojen tuloslista ei ole kärkipäästä ollut pelkkään Johannes Bön ylivoimaa, vaan lajin supertähden kipuillessa ampumatarkkuutensa kanssa, on kärkipäässä vaihtuvuus ollut suurta. Noin kymmenkunnalla urheilijalla on kisan startatessa realistinen mahdollisuus juhlia voittoa.

Ammunnan onnistuessa Bötä ei voita kukaan, mutta norjalaisen kannalta valitettavasti ammunta ei ole osunut häneltä kohdilleen pitkään aikaan. Viime viikollakin ylivoimaista tahtia ladulla pitänyt Bö ampui itsensä ulos kärkitaistosta peräti kolmella ohilaukauksella.

Vaikka Böllä ei ammunta sujukaan, niin norjalaisvoitto on jokaisessa kisassa todennäköinen. Osakilpailuvoittoon pystyy hänen lisäkseen kauden sensaatio ja kaksi henkilökohtaista maailmanmestaruutta voittanut Sturla Holm Lægreid. Myös Johannes Dale ja edellisen kisan voittaja Tarjei Bö ovat aina voittajasuosikkeja.

Ruotsalaisista Sebastian Samuelsson oli viikko sitten pikakisan kakkonen. Koska kilpailut jatkuvat samalla kisapaikalla, voidaan ruotsalaisen hyvän vireen odottaa jatkuvan myös torstaina. Pikakisan maailmanmestari Martin Ponsiluoma sen sijaan vaikutti kadottaneen terävimmän vireensä.

Saksalaisurheilijat Arnd Peiffer ja Benedikt Doll taas vaikuttivat päässeensä parhaaseen kuntoonsa hieman liian myöhään ja esiintyivät edukseen Tshekin laduilla ja ampumapaikalla. Saksalaisvoitot ovat olleet tällä kaudella harvassa, mutta torstaina sellaisen näkeminen ei olisi mikään jättipaukku.

Ranskalaisista Desthieux’n lisäksi on luonnollisesti mainittava myös Emilien Jacquelin sekä Quentin Fillon Maillet. Molemmilla on hyvin usein taipumus ampua yksi sakko liikaa aivan terävimpään kärkeen päästäkseen. Tästä huolimatta heitä ei koskaan voi unohtaa voittajaspekulaatioista.

Suomalaismiehistä kisaan starttaavat Seppälän lisäksi myös Tuomas Harjula ja Jaakko Ranta. Harjulalle maailmancup-pisteet ovat hyvänä päivänä mahdollisia. Rannalle puolestaan takaa-ajopaikka.

Veikkausvihjeet


Peli-idea - Supertripla 1

VoittajaFillon Maillet, J. Bö
ToinenFillon Maillet, J. Bö, Laegreid
KolmasFillon Maillet, J. Bö, Laegreid, T. Bö, Jacquelin, Peiffer
Rivimäärä16 riviä
Rivin hinta3,20 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy11.3. klo 18:28
TVYLE2Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten pikakisan, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi