Johannes Bö pikakisan ykkönen


Ampumahiihdon maailmancup palasi joulutauolta pikakisoilla.
Etusuora: 08.01.2021 16:38Ampumahiihto
Johannes Bö pikakisan ykkönen
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Johannes Thingnes Bø.
Miesten pikakisan, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Oberhof 8.1.2021


Miesten pikakisa 10 km

#UrheilijaTulos
1.Johannes Thingnes Bø 🇳🇴25.12,0 (1)
2.Tarjei Bø 🇳🇴+10,8 (0)
3.Sturla Holm Laegreid 🇳🇴+21,6 (0)
4.Lukas Hofer 🇮🇹+32,4 (1)
5.Johannes Dale 🇳🇴+35,2 (1)
6.Martin Ponsiluoma 🇸🇪+52,0 (2)
7.Simon Desthieux 🇫🇷+54,2 (1)
8.Fabien Claude 🇫🇷+56,0 (1)

46. Tero Seppälä +2.09,4 (3)
53. Tuomas Harjula +2.23,8 (1)
92. Olli Hiidensalo +4.10,4 (5)


Kisan ennakko


Poikkeuksellinen maailmancup-kausi ampumahiihdossa jatkuu tuplaviikonlopulla entisen Itä-Saksan legendaarisessa talviurheilukeskuksessa Oberhofissa. Kisapaikka on tunnettu raskaista maastoistaan sekä usein erittäin vaikeista ammuntaolosuhteista, jotka tuovat paljon lisähaastetta kisoihin.

Kisaviikonloppu alkaa perinteiseen tyyliin pikakilpailuilla, jotka ovat olleet toistaiseksi erittäin jännittäviä kilpailuja, joissa kaikissa on nähty eri voittaja, tosin kaikki samasta maasta. Osakilpailuvoittoon pikakisoissa on pystynyt neljä eri norjalaista: Johannes Thingnes Bö, Tarjei Bö, Johannes Dale sekä Sturla Holm Lægreid.

Menneiden kausien perusteella Johannes Bö oli alkukaudesta helppo nostaa ennakkosuosikiksi jokaiseen kilpailuun, mutta tällä kaudella mikään ei ole ollut niin kuin ennen. Kilpailu toisensa jälkeen Bö on saanut katsoa vierestä, kuinka joku toinen on vienyt voiton hänen nenänsä edestä. Ylivallasta on jäljellä pelkkä muisto, vaikka norjalainen edelleen kantaa keltaista liiviä.

Oberhofissa Böllä on jälleen erinomainen mahdollisuus voittaa kilpailu, koska raskas rataprofiili suosii häntä. Pitkät nousupätkät ovat poikkeuksellisia ampumahiihdossa, jossa yleensä ylämäet ovat lyhyempiä ja terävämpiä. Kovissa maastoissa Bön hiihtovoiman pitäisi korostua. Ampumapaikalla hänen on kuitenkin onnistuttava paljon paremmin kuin aiemmin tällä kaudella.

Alkukauden suuryllättäjä Lægreidillä osumatarkkuus on puolestaan parasta A-luokkaa. Joulukuun kisoissa Norjan uusi tähti pudotti laikkoja penkalla lähes käsittämättömällä varmuudella. Hänelle Oberhofin ladut voivat taas toisaalta olla liian raskaat.

Muut aiemmat pikakisojen ykköset vanhempi Bö Tarjei sekä Dale ovat hekin potentiaalisia menestyjiä myös Oberhofissa. Molempien hiihtovauhti on viime vuoden näyttöjen perusteella riittävää, mutta ampumapaikalla voitto vaatinee heiltä täydellistä ampumasuoritusta.

Norjalaisrintaman ulkopuolelta kannattaa huomioida vahvat ranskalaiset Emilien Jacquelin sekä Quentin Fillon Maillet, jotka molemmat ovat esittäneet varmoja otteita alkukaudesta, vaikka pikakisoissa ovatkin usein ampuneet vähintään yhden sakon liikaa terävintä kärkikamppailua ajatellen. Kummankaan heidän nousu voittokamppailuun ei olisi yllätys.

Kotiyleisönsä edessä kilpailevista saksalaisista mielenkiintoisin nimi on kokenut kettu Arnd Peiffer, joka pääsi juuri ennen joulutaukoa voittojen makuun. Saksalainen ei enää ole aivan nopeimpia hiihtäjiä, mutta yksittäisenä huippupäivänä hän voi voittaa kenet tahansa. Sama pätee myös hänen maanmieheensä Benedikt Dolliin.

Ruotsalaisista Martin Ponsiluoma on kauden edetessä noussut maan ykkösurheilijaksi. Alkukaudesta rajusti osumatarkkuuden kanssa tuskaillut suomensukuinen ruotsalainen sai ampumavireen kohdilleen viimeisissä kisoissa ennen joulutaukoa ja oli jo lähellä ottaa uransa ensimmäisen maailmancup-voiton.

Jatkuuko suomalaismiesten nousuvire?


Suomalaisilta toivotaan alkukauden positiivisten välähdysten jatkuvan. Tero Seppälä, Olli Hiidensalo ja Tuomas Harjula ovat kaikki osoittaneet potentiaalia päästä kirkkaasti maailmancupin pisteille, mutta suorituksia on leimannut epätasaisuus sekä ampumapenkalla että hiihtoladulla.

Oberhofin raskaat maastot eivät lähtökohtaisesti suosi suomalaisia. Myös haastavat ampumaolosuhteet penkalla ovat tuottaneet etenkin Suomen ykköspyssylle Seppälälle harmaita hiuksia. Siksi pisteille pääseminen olisi häneltä jo positiivinen suoritus.

Hiidensalo ja Harjulakin ovat potentiaalisia pistemiehiä, mutta se vaatii erinomaista onnistumista sekä ladulla että ammunnoissa. Takaa-ajoon pääseminen on sen sijaan sopiva tavoite heille.

Veikkausvihjeet


Haemme pikkurahalla jymy-yllätystä ja hyppäämme Martin Ponsiluoman kelkkaan.

Peli-idea - Supertripla 4

VoittajaPonsiluoma
ToinenPeiffer, Doll, Loginov, Dale, J. Bö, Jacquelin, Lægreid
KolmasPeiffer, Doll, Loginov, Dale, J. Bö, Jacquelin, Lægreid
Rivimäärä42 riviä
Rivin hinta8,40 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy8.1. klo 15:13
TVYLE 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten pikakisan, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi