Lukas Hoferille maukas pikakisan voitto


Lukas Hofer voitti miesten pikakisan Östersundissa.
Etusuora: 19.03.2021 17:38Ampumahiihto
Lukas Hoferille maukas pikakisan voittoVeikkaus
Lukas Hofer. Photo: Steffen Prößdorf, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons
Miesten pikakisan, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Östersund maailmancup 19.3.2021


Miehet pikakisa 10 km

#UrheilijaTulos
1.Lukas Hofer 🇮🇹22.27,1
2.Sebastian Samuelsson 🇸🇪+4,0
3.Tarjei Bø 🇳🇴+14,4
4.Simon Desthieux 🇫🇷+22,4
5.Quentin Fillon Maillet 🇫🇷+28,6
6.Sturla Holm Laegreid 🇳🇴+31,9
7.Johannes Thingnes Bø 🇳🇴+46,1
8.Johannes Dale 🇳🇴+50,7
9.Vladimir Iliev 🇧🇬+55,1
10.Roman Rees 🇩🇪+57,6

45. Tero Seppälä +1.55,6
81. Heikki Laitinen +3.12,1
84. Tuomas Harjula +3.20,5

Naisten pikakisa 7,5 km

#UrheilijaTulos
1.Tiril Eckhoff 🇳🇴18.44,6 (1)
2.Dorothea Wierer 🇮🇹+2,5 (0)
3.Ingrid Landmark Tandrevold 🇳🇴+6,7 (0)
4.Anais Chevalier-Bouchet 🇫🇷+15,4 (1)
5.Lisa Theresa Hauser 🇦🇹+16,4 (1)
6.Marte Olsbu Røiseland 🇳🇴+18,2 (1)
7.Lena Haecki 🇨🇭+21,3 (0)
8.Milena Todorova 🇧🇬+22,3 (0)
9.Ida Lien 🇳🇴+25,6 (0)
10.Paulina Fialkova 🇸🇰+26,0 (1)
36.Suvi Minkkinen 🇫🇮+1.10,7 (0)
63.Mari Eder 🇫🇮+1.50,6 (3)
90.Nastassia Kinnunen 🇫🇮+2.44,2 (3)
-Erika Jänkä 🇫🇮DNS

Kisan ennakko


Ampumahiihdon miesten maailmancupin kisat ovat olleet tällä kaudella virkistävän vaikeasti ennustettavia. Aiemmilta kausilta tuttua Johannes Bö –show’ta ei olla nähty, vaan voitot ovat jakautuneet tasaisesti monille eri urheilijoille.

Kun kauden viimeinen maailmancup-viikonloppu alkaa Ruotsin Östersundissa pikakisalla, on lajia useamman vuoden ajan ylivoimaisesti hallinnut juhlinut edellisen kerran maailmancup-voittoa Anterselvan massalähdössä 24. tammikuuta. Edellisestä pikakisan voitosta taas on kulunut aikaa yli kaksi kuukautta (13.1.).

Bö on edelleen hiihtovauhdissa varsin selvästi kilpakumppaneitaan vikkelämpi, sillä hän on painellut pikakisoissa 6,87 prosenttia mediaanivauhtia nopeammin. Ammunta sen sijaan on koitunut kerta toisensa jälkeen norjalaisen kohtaloksi. Erityisesti makuu on ollut Bölle pikakisoissa yllättävän vaikeaa, sillä hän on pudottanut taulut makuulta vain 82 prosentin tarkkuudella, kun esimerkiksi Sturla Holm Lægreidin makuuprosentti on 98.

Nopeimpana hiihtäjänä Bö on edelleen ykkössuosikki pikakisoissa, vaikka voitot ovat kiertäneetkin. Tilastot eivät ole Bön puolella, mutta toisaalta tilastollisesti norjalaisen on myös ennemmin tai myöhemmin onnistuttava jälleen voittamaan. Sen päivän tosin ei ole pakko olla perjantaina.

Viime viikonloppuna Nove Mestossa kahdesti voittoa juhlinut Quentin Fillon Maillet on jälleen potentiaalinen voittajaehdokas, aivan kuten hänen maanmiehensä Emilien Jacquelin ja Simon Desthieux. Östersundin Nove Mestoa haastavammat maastot tosin saattavat suosia enemmän norjalaisia kuin ranskalaisia.

Norjalaisleiristä löytyy luonnollisesti useampia potentiaalisia menestyjiä. Maailmancupin voitosta taistelevien Bön ja Lægreidin lisäksi pitää mainita ”tavanomaiset epäillyt” Tarjei Bö, Johannes Dale sekä Vetle Christiansen. Mielenkiintoinen norjalaisnimi on myös maailmancup-debyyttinsä tekevä 21-vuotias Filip Fjeld Andersen, joka on esiintynyt edukseen IBU Cupin puolella.

Norjalaisten ja ranskalaisten lisäksi kärkipäähän ovat tyrkyllä tutut ruotsalaisnimet Sebastian Samuelsson ja Martin Ponsiluoma. Kotiyleisönsä edessä kilpailevat ruotsalaiset ovat esiintyneet viime aikoina ailahtelevaisesti ja etenkin Ponsiluoman vauhti näyttää hyytyneen MM-kisojen kultajuhlien jälkeen. Kotiyleisö voi kuitenkin vielä innostaa ruotsalaismiehet podiumille.

Italian Lukas Hoferia ei myöskään saa unohtaa. Podiumsija viikko sitten Nove Meston pikakisassa on osoitus siitä, että italialainen on vahvassa kevätkunnossa. Potentiaalinen yllättäjä voisi olla puolestaan Antonin Guigonnat, joka näyttää löytäneen pitkään kadoksissa olleen hiihtovauhtinsa.

Tero Seppälä on tutusti suomalaisten ykkösvaltti. Hänen ongelmansa on kuitenkin tuttu. Ammunta pettää aivan liian usein ja jos hän siinä sattuisikin onnistumaan, on ladulla heikko päivä. Östersundin pikakisa lienee kauden viimeinen mahdollisuus Seppälälle tehdän ”kunnonmukainen suoritus”.

Tuomas Harjulan kohdalla raskas kausi näyttää vaatineen veronsa, eikä fyysinen kunto ole enää terävimmillään. Vahva ampuja Harjula voi toki nollilla taistella pisteistä, mutta Östersundin latuprofiili voi olla nuorelle miehelle vielä liian hapokas.

Suomalaisista mielenkiintoisin nimi on ehkä tällä kertaa Heikki Laitinen, joka pääsee tosita kertaa urallaan maailmancupiinhienon IBU Cupin kolmossijan jälkeen. Liikoja 26-vuotiaalta suomalaiselta ei kannata kuitenkaan odottaa, sillä tuota lyhennetyn normaalimatkan kolmossijaa lukuun ottamatta hänen suorituksensa toiseksi ylimmällä ovat olleet varsin keskinkertaisia.

Veikkausvihjeet


Peli-idea - Supertripla 2

VoittajaDale, J. Bö, Fillon Maillet
ToinenDale, J. Bö, Fillon Maillet, Ponsiluoma
KolmasDale, J. Bö, Fillon Maillet, Ponsiluoma, Samulesson, Doll, Jacquelin, Lägreid
Rivimäärä36 riviä
Rivin hinta7,20 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy19.3. klo 16:28
TVYLE2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten pikakisan, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi