Pikakisa Holmenkollenilla torstaina: Ovatko Bön veljekset toipuneet koronasta täyteen iskuun?


Miesten pikakisa käynnistää Holmenkollenin viikonlopun.
Etusuora: 16.03.2023 07:58Ampumahiihto
Pikakisa Holmenkollenilla torstaina: Ovatko Bön veljekset toipuneet koronasta täyteen iskuun?
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Johannes Thingnes Bø
Miesten pikakisa, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Viimeisiä viedään! Ampumahiihdon maailmancup-kausi päättyy lähestyvänä viikonloppuna. Kauden viimeinen kisaviikonloppu käydään Holmenkollenilla.

Holmenkollenin ensimmäinen kisatapahtuma on miesten pikakisa torstaina kello 16.15.

Maailmancupin kokonaiskilpailu on jo ratkennut, kun koko kautta mielin määrin dominoinut Johannes Bö nappasi jo uransa neljännen kokonaiscupin voiton. Johannes Bö ei kilpaillut viime viikonloppuna Östersundissa koronatartunnan takia, mutta Holmenkollenilla mies on jälleen mukana. Johannes tuskin ottaisi terveydellään riskiä, ellei hän kokisi olevansa täydessä iskussa, sillä hänellä ei ole kisaan mitään suurempaa panosta esimerkiksi maailmancupin pisteiden valossa.

Norjalaisista myös Tarjei Bö on ollut koronan kourissa, mutta hän kilpailee veljensä tavoin jälleen Holmenkollenilla. Sen sijaan Sebastian Samuelsson ei koe terveydentilaansa niin hyväksi, että kilpailisi tulevana viikonloppuna, joten ruotsalaisen maailmancup-kausi on paketissa.

Sturla Holm Laegreid on käytännössä jo varmistanut maailmancupin kakkossijansa. Laegreid on niin ikään kärsinyt koronasta MM-kisojen jälkeen ja sattumaa tai ei, niin häneltä nähtiin kauden heikoin suoritus viime viikonlopuna Nove Mestossa, kun hän oli kahdella sakolla yhteislähdössä ”vasta” sijalla 13.

Norjalaismiehiä on peräti yhdeksän mukana Holmenkollenilla. Vetle Sjåstad Christiansen on ollut erittäin napakassa kunnossa viime ajat. Christiansenille pikakisa ei kuitenkaan ole historian valossa se paras matka. Johannes Dalen, Aleksander Fjeld Andersenin tai Endre Ströemsheimin nouseminen podimille ei olisi myöskään yllättävää. Mielenkiintoinen kaveri on myös pääsääntöisesti IBU Cupissa tuhoa tehnyt Vebjörn Sörum.

Ranskan nuori mies Eric Perrot oli yksi nimistä, jolta odotettiin nousua maailmancupin terävimpään kärkeen jo kauden alussa. Perrotín alkukausi oli kuitenkin haastava, mutta viime viikonloppuna mies osoitti todellista potentiaaliaan ja teki loistavia suorituksia. Toinen 2000-luvulla syntynyt Giacomel Tommaso on saanut karistettua Oberhofin MM-kisojen alavireiset suoritukset harteiltaan ja osoittanut nousukuntoa.

Martin Ponsiluoma on säilyttänyt läpi kauden kovan hiihtovauhtinsa, mutta ammunta ailahtelee valitettavan paljon. Saksalaisten vahvin nimi on Benedikt Doll, mutta myös Roman Reesillä, Philipp Nawrathilla ja Johannes Kühnillä on edellytykset nousta aivan kirkkaimpaan kärkeen ammunnan sujuessa hyvin.

Koronan kourissa on ollut myös Ranskan Quentin Fillon Maillet, joka joutui jättämään Östersundin yhteislähdön väliin. Fillon Maillet kilpailee kuitenkin Oslossa, mutta mikä on miehen isku? Fabien Claude on loistanut hiihtoajoissa, mutta ammunta on turhan heikkoa noustakseen aivan kärkeen tuloslistalla.

Suomalaisista kisassa on mukana Tero Seppälä, Olli Hiidensalo, Otto Invenius, Tuomas Harjula ja kisaan viimeisenä starttaava Jaakko Ranta. Seppälä ja Invenius ovat löytäneet loppukauteen isomman vaihteen silmään ja tehneet hyviä suorituksia. Hiidensalolla on allaan hieno maailmancup-kausi, mutta terävin meno vaikuttaa jo kadonneen.Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten pikakisa, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi