Bolshunov huimalla esityksellä skiathlonin voittoon - Niskanen 13:s


Alexander Bolshunov voitti miesten skiathlonin.
Etusuora: 27.02.2021 15:28Hiihto
Bolshunov huimalla esityksellä skiathlonin voittoon - Niskanen 13:s
Kuva: Touho Häkkinen
Veikkaus
Iivo Niskanen.
Miesten skiathlonin, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Hiihdon MM 27.2.2021 maastohiihto


Miesten skiathlon 15 + 15 km

#UrheilijaTulos
1.Alexander Bolshunov1:11.33,9
2.Simen Hegstad Krüger 🇳🇴+1,1
3.Hans Christer Holund 🇳🇴+1,7
4.Johannes Høsflot Klæbo 🇳🇴+21,5
5.Emil Iversen 🇳🇴+22,1
6.Sjur Røthe 🇳🇴+47,3
7.Andrew Musgrave 🇬🇧+1.33,3
8.Ivan Yakimushkin+2.00,3
9.William Poromaa 🇸🇪+2.00,4
10.Dario Cologna 🇨🇭+2.00,4

13. Iivo Niskanen +2.03,2
34. Markus Vuorela +4.55,6
43. Juho Mikkonen +6.00,6
52. Lauri Lepistö +7.48,0

Naisten skiathlon 7,5 + 7,5 km

#UrheilijaTulos
1.Therese Johaug 🇳🇴38.35,4
2.Frida Karlsson 🇸🇪+30,0
3.Ebba Andersson 🇸🇪+30,2
4.Teresa Stadlober 🇦🇹+1.11,4
5.Charlotte Kalla 🇸🇪+1.12,1
6.Helene Marie Fossesholm 🇳🇴+1.15,6
7.Delphine Claudel 🇫🇷+1.22,7
8.Tatiana Sorina+1.23,3
9.Heidi Weng 🇳🇴+1.25,5
10.Yana Kirpichenko+1.30,0
13.Krista Pärmäkoski 🇫🇮+1.53,4
20.Laura Mononen 🇫🇮+2.59,3
22.Vilma Nissinen 🇫🇮+3.12,0
30.Johanna Matintalo 🇫🇮+4.01,1Miesten skiathlonin Supertriplaan lisätään 10 000 euroa bonusrahaa!

Kaksi vuotta sitten Seefeldissä Iivo Niskanen oli skiathlonissa upeasti neljäs. Tuolloin kaikilla oli kuitenkin ensisijaisesti mielessä se, että kilpailussa oli mahdollisuus myös johonkin vielä hienompaan. Kaatuminen perinteisen osuudella vei hurjassa vireessä olleelta suomalaiselta mahdollisuuden väsyttää kilpailijoitaan vielä nähtyäkin enemmän ennen suksienvaihtoa. Kaatuminen vei mitali, oli kaikkien mielissä vallinnut konsensus.

Kaksi vuotta tuon katkeransuloisen päivän jälkeen Niskasella on mahdollisuus revanssiin. Vaikka kovimmat nousut onkin suomalaisen harmiksi varattu vapaan osuudelle, on perinteiselläkin riittävän pirullisia nousuja tarjolla, joissa Niskanen pystyy hiihtämään muiden mitalitaistoon haluavien hiihtäjien jalat niin täyteen maitohappoa, etteivät he enää siitä palaudu lauantaipäivän aikana.

Niskasella ei lauantain kilpailuun voi olla kuin yksi taktiikka, jos kunto ja päivän vire mahdollistavat taistelun mitaleista. Suomalaisen on oltava perinteisen osuudella aktiivinen ja räjäytettävä pääjoukko palasiksi. Jos Niskanen ei perinteisellä saa tehtyä ratkaisuja tehtyä, voi siinä vaiheessa televisiovastaanottimet sulkea. Vapaalla ratkaisut tekevät toiset miehet.

Kilpailun suurin suosikki on Venäjän karhu Aleksandr Bolshunov, joka voisi periaatteessa olla myös hyvä työkaveri Iivo Niskaselle perinteisen osuudelle. Suomalaisen harmiksi venäläisellä ei ole kuitenkaan mitään tarvetta tuhlata voimiaan perinteisellä, koska hän pystyy tekemään kuolettavan iskun myös vapaalla. Bolshunovilta arvokisakulta vielä puuttuu, mutta lauantain jälkeen sen puuttuminen olisi yllättävää.

Bolshunovin kovin haastajakaarti tulee Norjasta, josta kilpailuun starttaa viisi kivenkovaa miestä, joista jokainen janoaa ainoastaan mestaruutta. Hallitseva maailmanmestari Sjur Röthe, hallitseva olympiavoittaja Simen Hegstad Krüger, sprintin maailmanmestari Johannes Hösflot Kläbo, viidenkympin maailmanmestari Hans Christer Holund sekä elämänsä kovimmassa kunnossa oleva Emil Iversen muodostavat joukkueen, jollaista muut maat voivat vain ihastella kadehtien.

Norjalaiset juhlivat kauden ainoassa skiathlon-kilpailussa Lahdessa neloisvoittoa. Tälläkin kertaa vastaava tulos on mahdollinen ja jokainen sinipunaisessa hiihtoasussa starttaava urheilija on potentiaalinen maailmanmestari. Jos kisassa ei pidetä vauhtia, ovat Kläbon osakkeet korkealla, mutta vauhtikisassa muut norjalaiset nousevat suuremmiksi suosikeiksi.

Bolshunovin, norjalaisten ja Niskasen lisäksi kilpailun kärkitaistoon voidaan povata myös muita kilpailuun starttaavia venäläishiihtäjiä. Pieni mahdollisuus mitaleille voisi olla myös jo veteraaniosastoon kuuluvilla Maurice Manificat’lla ja Dario Colognalla. Mahdollinen superyllättäjä voisi puolestaan olla isäntämaa Saksan junioritähti Friedrich Moch, joka säväytti Lahdessa sekä viimevuotisessa Oberstdorfin esikisojen skiathlonissa.

Suomalaismiehistä raskaalle skiathlon-taipaleelle Oberstdorfin lähes helteisissä olosuhteissa lähtevät Juho Mikkonen, Lauri Lepistö sekä Markus Vuorela. Heille kisasta ei voi odottaa kuin erittäin raskasta ja kivuliasta taivalta muun joukon mukana. Jokainen heistä lähtee toki tavoittelemaan omaa parasta hiihtoaan ja sijoitusta mahdollisimman korkealla. Mitään suuria ennakko-odotuksia heitä kohtaan ei kuitenkaan ole.

Katso: MM-hiihtojen aikataulu & tulokset

Veikkausvihjeet


Miesten skiathlonin Supertriplaan lisätään 10 000 euroa bonusrahaa!

Peli-idea - Supertripla 4

VoittajaBolshunov, Röthe, Kläbo
ToinenBolshunov, Röthe, Kläbo
KolmasBolshunov, Röthe, Kläbo, Holund, Muu 3.sija
Rivimäärä37 riviä
Rivin hinta7,40 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy27.2. klo 14:28
TVYLE2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten skiathlonin, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi