Kläbo sprinttiykkönen Falunissa, Vuorinen ylsi välieriin


Miesten perinteisen hiihtotavan sprinttifinaali päätti Falunin maailmancup-viikonlopun.
Etusuora: 31.01.2021 16:05Hiihto
Kläbo sprinttiykkönen Falunissa, Vuorinen ylsi välieriin
Kuva: Ruka Nordic -kuvapankki
Veikkaus
Miesten sprintin, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Tulokset


Falun sprinttifinaalit 31.1.


Miehet, sprinttifinaali (p)

#UrheilijaTulos
1.Johannes Høsflot Klæbo 🇳🇴2.48,2
2.Oskar Svensson 🇸🇪+1,45
3.Håvard Solås Taugbøl 🇳🇴+2,80
4.Sergey Ustiugov+2,97
5.Lucas Chanavat 🇫🇷+11,18
6.Erik Valnes 🇳🇴+48,36

11. Lauri Vuorinen (FIN)
13. Joni Mäki (FIN)
14. Ristomatti Hakola (FIN)

Lauri Vuorinen kaatui välierän loppuvaiheessa hyvästä noususta Norjan Håvard Solås Taugbølin leikattua suomalaisen eteen.


Naiset, sprinttifinaali (p)

#UrheilijaTulos
1.Linn Svahn 🇸🇪3.13,17
2.Anamarija Lampic 🇸🇮+0,33
3.Jonna Sundling 🇸🇪+0,33
4.Johanna Hagström 🇸🇪+3,53
5.Tiril Udnes Weng 🇳🇴+7,06
6.Ane Appelkvist Stenseth 🇳🇴+18,00

10. Jasmi Joensuu (FIN)
18. Johanna Matintalo (FIN)
23. Katri Lylynperä (FIN)
Ennakko ja vihje


Falunin sprintissä nähdään pitkästä aikaa norjalaisia mukana. Edelliskerran Kläbo ja kumppanit kisasivat maailmancupin sprinteissä marraskuun lopulla Rukalla. Norjalaisten paluu maailmancupiin tarkoittaa myös sitä, että kisan ennakkosuosikista ei ole epäselvyyttä.

Kuten edellisvuosina jokaiseen sprinttikilpailuun lähdettäessä, on kisan ennakkosuosikki Johannes Hosflot Kläbo, joka ei suurempia esittelyjä kaipaa. Mies on hiihtänyt hyviä kilpailuja Norjassa sillä välin, kun ulkomaalaiset kilpakumppanit ovat mitelleet paremmuudestaan maailmancupissa. Kläbö oli ykkönen muun muassa Trondheimissa maan mestaruuskisojen perinteisen sprintissä tammikuussa.

Norjasta tulee runsaasti myös muita suosikkinimiä kärkikahinoihin. Erityisesti Emil Iversenillä, Erik Valnesilla ja Paal Golbergilla on varmasti sanansa sanottavansa. Kaikille edellä mainituille perinteinen hiihtotapa sopii mainiosti. Valnes ja Iversen olivat Norjan mestaruuskisojen kakkonen ja kolmonen.

Sprintticupin tilanne 5/9

#UrheilijaPisteet
1.Federico Pellegrino 🇮🇹325
2.Alexander Bolshunov284
3.Gleb Retivykh253
4.Andrew Musgrave 🇬🇧257
5.Richard Jouve 🇫🇷142
6.Artem Maltsev126
7.Lucas Chanavat 🇫🇷122
8.Alexander Terentev118


Olkoot matka ja hiihtotapa mikä tahansa, niin huippuvireessä kylpevä Alexander Bolshunov on nimettävä kisan kirkkaimpien ennakkosuosikkien joukkoon. Bolshunovilla on – hieman yllättäen – uraltaan vain yksi sprinttivoitto, mutta hän kuulunut sprintin kärkinimiin jo vuosien ajan. Vaikkakin Bolshunov on iskussa, niin olisi yllätys, mikäli hän veisi kisan nimiinsä sunnuntaina.

Myös toinen venäläinen Gleb Retivykh on nimi alleviivattavaksi kärkikamppailua ajatellen. Venäläinen on ollut tasaisen vahva kauden sprinteissä ja tulee varmasti taistelemaan tiukasti finaalipaikasta.

Italian Federico Pellegrino johtaa miesten sprintticupia 41 pisteen erolla ennen Bolshunovia. Pellegrinolle vahvempi hiihtotapa on vapaa, mutta myös perinteisellä on syntynyt hyvää jälkeä, mutta Kläbolle mies tuskin pystyy pistämään kampoihin.

Suomalaisista suurimmat odotukset kohdistuvat Joni Mäkeen ja Ristomatti Hakolaan. Molemmilla on allaan tahmea viikonloppu Falunissa, mutta toisaalta Lahden maailmancupissa mono oli miehillä syönnillään. Molempien edelliset startit maailmancupin sprintissä ovat Rukalta, jolloin Hakola oli perinteisen sprintin kahdeksas ja Mäki 11:s.

Veikkausvihjeet


Peli-idea - Supertripla 4

VoittajaKlabö
ToinenPellegrino, Valnes, Retivykh, Iversen, Golberg
KolmasPellegrino, Valnes, Retivykh, Iversen, Golberg
Rivimäärä20 riviä
Rivin hinta4,00 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy31.1. klo 14:28
TVYLE 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten sprintin, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi