Tutut suosikit miesten sprintissä tiistaina Tallinnassa - Lue ennakko


Maastohiihdon maailmancup jatkuu tiistaina Tallinnassa vapaan sprintin merkeissä.
Etusuora: 20.03.2023 20:08Hiihto
Tutut suosikit miesten sprintissä tiistaina Tallinnassa - Lue ennakko
Kuva: Ruka Nordic -kuvapankki
Veikkaus
Johannes Høsflot Klæbo.
Miesten sprintti, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Miesten sprintin karsinta käynnistyy tiistaina noin klo 17.30 ja erävaihe noin klo 20.00.

Hiihdon maailmancupin kilpailutahti jatkuu kiivaana, sillä Falunin kolmipäiväisen maailmancup-viikonlopun jälkeen kilpailut jatkuvat jo tiistai-iltana Tallinnassa. Viron pääkaupungissa hiihdetään vapaan hiihtotavan sprintti.

Tallinnan sprintin latuprofiili.
Tallinnan sprintin latuprofiili.


Miesten maailmancupin kokonaiskilpailu ja sprintticup ovat jo ratkenneet Johannes Hösflot Kläbon eduksi. Mieshiihtoa tällä hetkellä hallitseva norjalainen korjasi täyden potin Falunin henkilökohtaisista kilpailuista ja samaa sprinttihirmulta odotetaan myös Tallinnassa.

Kläboa haastavat tutusti norjalaiset maanmiehet sekä vapaalla kilpailtaessa erityisesti myös Italian Federico Pellegrino sekä ranskalaiset Richard Jouve ja Lucas Chanavat. Pellegrino jatkoi Falunin kolmossijalla väkivahvoja vapaan sprintin esityksiään ja kuuluu Tallinnassakin Kläbon ykköshaastajiin.

Chanavat oli Falunissa vahva neljäs ja karsinnassa epäonnistunut Jouve viides. Kaksikko tekee etenkin vapaan hiihtotavan sprinteissä takuutyötä, eikä podiumtaistoon yltäminen Tallinnassa yllättäisi lainkaan.

Norjan Erik Valnes jopa hieman yllätti Falunin kakkossijallaan, sillä hän on tullut tunnetuksi selvästi parempana perinteisen hiihtotavan sprintterinä. Rikkonaisen kauden hiihtänyt Valnes on kunnossa ja pystyy menestymään myös vapaalla, sen verran vahva Falunin esitys oli.

Uusi norjalaisnimi Håkon Asdøl yllätti Falunin finaalipaikallaan. Kookkaan norjalaisen hiihtäminen oli helpon näköistä ja maisemakin vaihtui sutjakkaasti. Finaalissa Asdølin vauhti ei enää Falunissa riittänyt, joten kolmen joukkoon yltäminen Tallinnassa vaatisi vielä selkeää parannusta.

Muut norjalaiset eivät yltäneet Falunissa finaalivauhtiin. Harald Østberg Amundsen, Sindre Bjørnestad Skar ja Even Northug hiihtivät toki välieriin, joten suurta romahdusta hiihdon mahtimaa ei Falunissa kokenut. Paremmin kestävyysmatkoilta tunnettu Amundsen on nostanut profiiliaan sprintterinä ja hänet on syytä jatkossa huomioida myös sprinttikisoissa.

Skarin uutta tulemista on odotettu ja Falun antoi jo lupauksia paremmasta. Nähdäänkö mieheltä Tallinnassa jo finaalivauhtia? Paremmin perinteistä hiihtävä Northug oli hieman kesy Falunissa ja kärkikolmikkoon yltäminen Tallinnassa yllättäisi.

Nuori Ansgar Evensen floppasi täysin Falunissa jäätyään karsintaan. Parempaa lienee Tallinnassa, eikä nuorten maailmanmestaria kannata yhden hutikudin takia unohtaa peleistä. Ruotsin toivo Tallinnassa on Edvin Anger. Vahvoja sprinttejä läpi käynyt hiihtänyt nuorukainen oli Falunissa karsinnan nopein, mutta jäi lopulta sadasosalla ulos finaalista. Maanmies Calle Halfvarsson ei hiihdä Tallinnassa.

Vahvasti vapaan sprinteissä läpi kauden hiihtänyt sveitsiläiskaksikko Valerio Grond - Janik Riebli oli Falunissa kuutamolla. Onko kuntopiikki ohitettu vai oliko kalustossa sanomista? Täysin Grondia ja Riebliakaan ei kannata unohtaa Tallinnassa.

Suomalaismiehistä Tallinnassa hiihtävät Emil Liekari, Wiljam Mattila, Niilo Moilanen, Verneri Poikonen, Verneri Suhonen ja Lauri Vuorinen. Moilanen on ollut Suomen miessprintterien kauden ykkösnimi. Kaksi välieräpaikkaa joulu-tammikuussa napannut Moilanen ei ole tammikuun jälkeen yltänyt enää alkukauden saavutuksiin, joten välierään yltäminen Tallinnassa olisi jopa pieni yllätys. Poikonen yllätti positiivisesti Falunin välieräpaikallaan ja toivottavasti hyvä vire jatkuu Tallinnassa.

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten sprintti, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi