Pellegrino päällikkönä Tour de Skin avauksessa


Italian Federico Pellegrino ei antanut muille mahdollisuuksia Val Müstairin sprintissä.
Etusuora: 01.01.2021 14:24Hiihto
Pellegrino päällikkönä Tour de Skin avauksessaVeikkaus
Federico Pellegrino (Kuva: Sandro Halank, Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0 [CC BY-SA 3.0])
Miesten sprintin, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Tulokset


Tour de Ski, Val Müstair 1.1.2021, sprinttifinaalit


Sprintti (v) finaali

#UrheilijaTulos
1.Federico Pellegrino 🇮🇹3.08,4
2.Alexander Bolshunov+0,57
3.Richard Jouve 🇫🇷+2,53
4.Gleb Retivykh+4,33
5.Artem Maltsev+4,82
6.Lucas Chanavat 🇫🇷+28,28

28. Verneri Suhonen (FIN)
46. Lauri Lepistö (FIN)
49. Markus Vuorela (FIN)
58. Juho Mikkonen (FIN)

Sprintti (v) naiset

#UrheilijaTulos
1.Linn Svahn 🇸🇪3.32,01
2.Jessica Diggins 🇺🇸+3,41
3.Frida Karlsson 🇸🇪+5,83
4.Rosie Brennan 🇺🇸+8,00
5.Nadine Fähndrich 🇨🇭+1.02,00
6.Anamarija Lampic 🇸🇮-

19. Johanna Matintalo (FIN)
20. Jasmi Joensuu (FIN)
21. Krista Pärmäkoski (FIN)
35. Katri Lylynperä (FIN)
39. Kerttu Niskanen (FIN)

Toisena maaliin tullut Lampic pudotettiin finaalin viimeiseksi hyvän suksiensa osuttua viimeisessä laskussa Fähndrichin suksiin sillä seurauksella, että tämä kaatui.

Ennakko ja vihje


HUOM! Vihjettä muokattu klo 10:30, koska vihjattu Andrew Young on jäänyt pois Tour de Skiltä.

Iso-Britanniaa ei perinteisesti ole tunnettu maastohiihtomaana, mutta viime vuosina kaksi Andrew’ta Young ja Musgrave on hiihtäneet menestyksekkäästi saarivaltiota myös hiihtomaailman kartalle. Palkintosijoja molemmat ovat jo saavuttaneet, mutta voitot vielä puuttuvat.

Val Müstairin vapaan hiihtotavan sprintissä Andrew Youngilla olisikin mahdollisuus tehdä brittiläistä hiihtohistoriaa ja nousta ensimmäistä kertaa korkeimmalle korokkeelle maailmancupissa. Kahdessa edellisessä sprinttikisassa Young on ollut sijoilla kolme ja kaksi, joten voitto olisi looginen jatkumo.

Youngin historiallisen voiton tiellä on kuitenkin yksi suuri este, Italian Federico Pellegrino. Italialainen sprinttitaituri on ollut alkukauden sprinteissä timanttisessa vireessä ja juhlinut ykkössijaa sekä Davosin että Dresdenin vapaan sprintissä. Voittaessaan Val Müstairissa hän nousisi Emil Jönssonin edelleen sprinttivoittojen määrässä ja olisi näin toiseksi eniten sprinttejä voittanut mies Johannes Hösflot Kläbon jälkeen.

Pellegrinon ja Youngin lisäksi kisassa kannattaa seurata myös Venäjän Gleb Retivyhiä, joka oli Dresdenissä kolmas Pellegrinon ja Youngin jälkeen. Venäläinen on usein sprinteissä kärkisijoilla, mutta voittoon hän on toistaiseksi pystynyt ainoastaan Korean esiolympialaisissa vuonna 2017.

Retivyhin maanmies Aleksandr Bolshunov ei vapaan sprintissä ole välttämättä suurimpia voittajasuosikkeja, mutta voi kuitenkin taistella ainakin finaalipaikasta. Bolshunovilla olisikin heti avauspäivänä tyrmätä kaikki vastustajansa kokonaiskisassa ottamalla ison kasan bonussekunteja.

Vahvoina vapaan sprinttereinä tunnetut ranskalaiset eivät toistaiseksi ole tällä kaudella juhlineet, vaikka Lucas Chanavat on ajoitellen väläytellytkin vahvaa kuntoa. Chanavat sekä hänen maanmiehensä Richard Jouve on kuitenkin aina huomioitava vapaan hiihtotavan sprinteissä.

Val Müstairin kilpailussa kannattaa seurata myös kotimaassaan hiihtäviä Valerio Grondia ja Roman Schaadia. Erityisesti 20-vuotias Grond säväytti finaalipaikalla uransa ensimmäisessä maailmancupin osakilpailussa Davosissa. Jos Grond venyisi palkinnoille, olisi hän ensimmäinen sveitsiläismies sprinttikisan podiumilla sitten Gianluca Colognan joulukuussa 2013.

Suomen ykkössprintterit Joni Mäki ja Ristomatti Hakola ovat valitettavasti Tourilta poissa, joten suurimmat odotukset kohdistuvat kolmikkoon Verneri Suhonen, Juho Mikkonen, Lauri Lepistö. Tästä kolmikosta ehkä suurin menestyspotentiaali on Suhosella, joka on ajoittain väläytellyt vapaan sprinteissä.

Kolmikon kokenein sprintteri Mikkonen on yleensä erävaiheessa vahvimmillaan, mutta vapaan sprinteissä karsinta on liian usein ollut hänelle ylivoimainen vastus. Edellisen kerran hän on läpäissyt karsinnan vapaalla hiihtotavalla Planicassa 2016 lähes viisi vuotta sitten.

Lepistöllekin karsinta voi olla jo ylivoimainen este. Perinteisen hiihtotavan sprinteissä karsinta on ollut lähinnä muodollisuus viime aikoina, mutta vapaalla Lepistön tie ei toistaiseksi ole maailmancupissa vielä vienyt erävaiheeseen.

Vuorelalle vapaan sprintin karsinta toimii lähinnä hyvänä avaavana vetona seuraavan päivän normaalimatkaa varten.

Katso: Tour de Ski – Aikataulu ja info

Veikkausvihjeet


HUOM! Vihjettä muokattu klo 10:30, koska vihjattu Andrew Young on jäänyt pois Tour de Skiltä.

Peli-idea - Supertripla 2

VoittajaPellegrino
ToinenBolshunov, Retivykh
KolmasBolshunov, Retivykh, Chanavat, Maltsev, Terentev, Jouve, de Fabiani
Rivimäärä12 riviä
Rivin hinta2,40 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy1.1.2021 klo 12:43
TVYLE 2


Lue myös: Naisten sprintin ennakko & vihje

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten sprintin, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi