Uusi vuosi käyntiin sprinteillä - Selvittääkö Iivo tiensä erävaiheeseen?


Lauantaina Tour de Skillä kilpaillaan sprinttihiihdot.
Etusuora: 31.12.2021 20:18Hiihto
Uusi vuosi käyntiin sprinteillä - Selvittääkö Iivo tiensä erävaiheeseen?
Kuva: Teemu Moisio (Ruka Nordic -kuvapankki)
Veikkaus
Iivo Niskanen.
Miesten sprintin (p), pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Vuoden 2022 ensimmäinen päivä käynnistyy Tour de Skillä terävästi, sillä vuorossa on perinteisen hiihtotavan sprintit. Niin miehissä kuin naisissakin tilanne on suomalaisittain mielenkiintoinen.

Suomalaismiesten Tour de Ski -kiertueen suurin menestys nojautuu Iivo Niskaseen. Kuopiolainen lähtee sprinttiin kokonaistilanteessa sijalta neljä.

Tour de Skin tilanne


Miehet

#UrheilijaTulos
1.Johannes Høsflot Klæbo 🇳🇴00.00
2.Pål Golberg 🇳🇴+45
3.Alexander Bolshunov+47
4.Iivo Niskanen 🇫🇮+1.20
5.Ivan Yakimushkin+1.41
6.Erik Valnes 🇳🇴+1.54
7.Francesco de Fabiani 🇮🇹+1.55
8.Denis Spitsov+2.10
9.Martin Nyenget 🇳🇴+2.30
10.Didrik Tonseth 🇳🇴+2.38
26.Perttu Hyvärinen 🇫🇮+3.43
59.Lauri Vuorinen 🇫🇮+5.00
58.Remi Lindholm 🇫🇮+5.41
77.Ville Ahonen 🇫🇮+8.42


Sprintit eivät ole Niskasen vahvuuksia. Lauantaina kilpailtava sprintti voisi kuitenkin monin tavoin sopia Niskaselle; hiihtapana on hänelle vahvempi perinteinen ja urheilijoilla tuntuu jo Tour de Skin väsymystä jaloissaan, mikä sataa kestokone Niskasen laariin.

Sprinttien merkitys tämän vuoden Tourilla on normaalia suurempi, kun kisoja on vähemmän, mutta sprinteistä ei ole kuitenkaan karsittu. Tämän vuoksi Niskasen olisi kokonaistilanteen kannalta todellä tärkeää päästä mukaan vähintäänkin erävaiheeseen, johon hän ei Tourin ensimmäisessä sprintissä Lenzerheidessa yltänyt – Lenzerheidessa Niskanen oli vapaan sprintin karsintojen 40:s

Ei tarvitse olla fysiikan Nobel-voittaja ymmärtääkseen tilastoista, että Johannes Hösflot Kläbo on kisan ykkössuosikki. Norjalainen johtaa Touria paikoitellen mykistävän vahvoin suorituksin. Kauden edellisessä perinteisen sprintissä Kläbo jätettiin kakkoseksi Alexander Terentevin toimesta, mutta olisi yllätys mikäli tämä toistuisi.

Terentev lukeutuu kuitenkin kilpailun kärkinimiin, sillä nuori venäläinen on esiintynyt kauden sprinteissä tasaisen varmasti etenemällä aina välieriin.

Terentevin maan mies Alexander Bolshunov on hiihtänyt hyvin läpi alkukauden, mutta esitykset eivät ole olleet viime vuosien veroisia. Bolshunov on kokonaistilanteessa kakkosena ja häneltä odotetaan vähintäänkin finaalipaikkaa lauantaina. Viime vuoden Oberstdorfin MM-sprintissä Bolshunov oli neljäs.

Kisan muita suosikkeja ovat erityisesti norjalaiset Erik Valnes, joka on tuttu näkyy kauden sprinttifinaaleista. Valnes oli viime vuonna samoilla laduilla MM-kisoissa toinen. Hänelle lauantain sprintti on Tourin kokonaistilanteen kannalta tärkeä, sillä jäljellä olevat Val di Fiemmen osakilpailut eivät kuulu miehen vahvuuksiin.

Muita suosikkeja aina terävimpään taistoon ovat kokonaistilanteen kakkonen Pål Golberg, Even Northug ja Federico Pellegrino. Myös Venäjän Gleb Retivykh kovana sprintterinä on varmasti tyrkyllä aina finaaliin asti.

Vahvana perinteisen sprinttihiihtäjänä tunnettu Emil Iversen on tarponut suossa pitkin kautta ja hänen finaalipaikka olisi jopa yllätys.

Lauri Vuorinen sujautti itsensä sprinttifinaaliin Lillehammerissa, kun hiihtotapana oli vapaa. Häneltä on nähty myös kelpo suorituksia kauden muissa sprinteissä, joten häneltä voidaan odottaa vähintäänkin taistelua välieräpaikoista.

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten sprintin (p), pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi