Heilutteleeko Ristomatti Hakola jälleen sapeliaan Vuokatin Suomen Cupissa?


Miesten sprinttikisaan ei voi oikeastaan nostaa kuin yhden ennakkosuosikin, Jämin Jänteen Ristomatti Hakolan.
Etusuora: 06.11.2020 22:18Hiihto
Heilutteleeko Ristomatti Hakola jälleen sapeliaan Vuokatin Suomen Cupissa?Veikkaus
Ristomatti Hakola. Kuva: Granada [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons
Miesten sprintin, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Suomen hiihtomaajoukkueen velikulta Ristomatti Hakola on viime aikoina tehnyt kotimaan sprinttikisoissa käytännössä mitä tahtoo ja päättänyt kilpailut jo lähes legendaariseen sapelinheilutus-tuuletukseensa.

Edeltävä kausi ei Hakolalta etenkään sprintissä ollut todellakaan mikään jättipotti, sillä aiemmin finaalipaikkoihin tottunut hiihtäjä jäi talvella useamman kerran jopa karsintavaiheeseen. Vaikka kansainvälisten näyttöjen valossa Hakola ei juuri haastajiaan paremmin pärjännytkään, on hän Suomen rajojen sisällä pyyhkinyt haastajillaan lähes järjestelmällisesti lattiaa. Usein senkin jälkeen, kun on ennen kisaa haukkunut kuntonsa lyttyyn.

Joni Mäki selkeä ykköshaastaja


Vuokatin osallistujalistan perusteella Hakolan voiton ei kuitenkaan pitäisi olla itsestäänselvyys, sillä viivalla on useampia laadukkaita sprinttereitä. Ykköshaastaja lienee toissakauden kansainvälisesti menestynein suomalaissprintteri Joni Mäki, jolle viime kausi oli Hakolan tavoin pettymys kansainvälisesti. Kansainvälisesti Mäki on jo usein ollut Hakolan edellä, joten hän varmasti haluaa musertaa Jämin hiihtäjän kotimaisen ylivallan.

Hakolan kakkoshaastaja on jo monivuotinen maajoukkuesprintteri Lauri Vuorinen. Vuorinen vaikutti muutama vuosi sitten olevan hurjalla kehitysuralla, kun hän aloitti maailmancup-kauden 2017–2018 kahdella peräkkäisellä maailmancupin välieräpaikalla, mutta sen jälkeen Vuorisen kehitys on syystä tai toisesta tasaantunut ja jopa hiipunut. Kotimaassa hän on kuitenkin edelleen lajin kovimpia nimiä ja tavoittelee Vuokatissa vähintään paikkaa kolmen joukossa.

Koska Suomen miessprintin taso on varsin leveä, löytyy näiden kolmen kärkiurheilijan takaa monia nälkäisiä haastajia, jotka tavoittelevat paikkaa kolmen joukossa. Näihin haastajiin kuuluvat ainakin Hollolan Urheilijoiden Verneri Suhonen, Kouvolan Hiihtoseuran Lauri Lepistö sekä Ilmajoen Kisailijoiden Karri Hakala. On lisäksi mielenkiintoista nähdä, kuinka nuori Miska Poikkimäki on toipunut viimekautisesta totaalisesta mahalaskusta.

Vuokatin sprintit tarjonnevat siis jälleen kerran vauhtia, tiukkoja tilanteita ja yllättäviä käänteitä. Tulevaa kautta koskien niiden pohjalta ei voi vielä kovin paljon päätellä, mutta ne antavat kuitenkin jo pienen ennakkovälähdyksen siitä, mitä tulevien kuukausien aikana on mahdollisesti odotettavissa.

Veikkausvihjeet


Hakola ja Mäki ovat etukäteen ajateltuna selvästi muita edellä. Kolmannelle sijalle on sen sijaan pitkä liuta tarjokkaita.

Peli-idea - Supertripla 1

VoittajaHakola, Mäki
ToinenHakola, Mäki
KolmasVuorinen, Hakala, Lepistö, Suhonen
Rivimäärä8 riviä
Rivin hinta1,60 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy7.11. klo 9:58
TVYLE 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten sprintin, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi