Tero Seppälä lähtee takaa-ajoon jahtaamaan parempia sijoituksia


Hieman vaisuhkon pikakilpailun jälkeen Tero Seppälä starttaa sijalta 32 tavoittelemaan edellä meneviä selkiä.
Veijo Vaakanainen: 17.12.2021 20:14Ampumahiihto
Tero Seppälä lähtee takaa-ajoon jahtaamaan parempia sijoituksia
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Tero Seppälä.
Miesten takaa-ajo, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Perjantain pikakilpailussa Annecyssa sujui Tero Seppälältä odotuksia vaisummin. Hänellä on kuitenkin mahdollisuus revanssiin heti seuraavana päivänä, kun ampumahiihdon maailmancup jatkuu takaa-ajokilpailuilla.

Ammunnassa Seppälä jatkoi tasaisen varmaa tekemistä ampuen vain yhden sakon, mutta ladulla suomalaisella oli todella nihkeä päivä ja vauhti riitti hyvästä ammunnasta huolimatta vain sijaan 32. Tosin osittain heikkoa hiihtoa saattoi selittää myös mahdolliset epäonnistumiset huollossa tai suksen valinnassa.

Takaa-ajoissa Seppälä on loistanut tällä kaudella. Hän on ollut kauden molemmissa kisoissa kymmenen parhaan joukossa ja ampunut kummallakin kerralla neljältä paikalta vain yhden ohilaukauksen.

Jos Seppälä pystyy jatkamaan vastaavanlaista ampumatyöskentelyä myös lauantaina, osoittaa hänen nuolensa voimakkaasti ylöspäin, vaikka hiihto ei edelleenkään olisi terävimmillään. Aivan vastaavia sijoituksia kuin kahdessa aiemmassa takaa-ajossa tuskin on kuitenkaan luvassa, sillä aikaero kärkeen on tällä kertaa hieman suurempi.

Kärkipaikalta muiden jahdattavaksi lähtee Johannes Thingnes Bö, joka onnistui vihdoin voittamaan kilpailun. Edellisestä voitosta oli vierähtänyt aikaa jo 11 kuukautta, sillä Bön oli viimeksi noussut korkeimmalle korokkeelle Anterselvan yhteislähdössä tammikuussa 2020.

Kärkisijalta matkaan lähtevä Bö on myös takaa-ajon ykkössuosikki. Tosin Bön suoritustaso on ailahdellut jo parin edellisen kauden ajan ampumapaikalla, joten hänen voittonsa on kaikkea muuta kuin varma. Norjalaisen etumatka on kaikkea muuta kuin turvallinen, ja liialliset sakot voivat pudottaa hänet kauaskin kärkitaistosta.

Uransa parasta sijoitusta sivunnut Venäjän Eduard Latipov sekä ensimmäistä kertaa palkinnoille urallaan noussut Norjan Filip Fjeld Andersen ovat lähtöhetkellä Bön lähimpiä uhkaajia. Voi kuitenkin olla, että heidän tiensä vie neljän ammunnan kisassa tuloslistalla alaspäin.

Neljänneksi perjantaina hiihtänyt Ranskan Quentin Fillon Maillet sekä hänen sijalta seitsemän starttaava maanmiehensä Emilien Jacquelin ovat usein takaa-ajoissa parhaimmillaan. Pikakisassa heidän hiihtovauhtinsa oli erinomaista, joten ammunnan onnistuessa he voivat hyvinkin toistaa viime lauantaisen takaa-ajon kaksoisvoittonsa.

Sijalta viisi ladulle säntäävä ampumapaikkojen virtuoosi Sturla Holm Lægreid saattaa olla neljän ammunnan kisassa Norjan vahvin kortti. Lægreid ampuu hyvin harvoin neljältä paikalta yhtä sakkokierrosta enempää ja sellaisella suorituksella hän pystyy nousemaan vaikka koko kilpailun voittoon.

Kauden ensimmäisiä kisoja hallinnut kaksikko Sebastian SamuelssonVetle Sjåstad Christiansen lähtevät matkaan sijoilta kahdeksan ja yhdeksän ja ovat potentiaalisia nousijoita lauantain kilpailussa. Kummankaan hiihtovauhti ei tosin ollut perjantaina kaikkein terävintä, sillä he eivät olisi edes nollilla taistelleet kisan voitosta.

Kärkikymmenikön takaa potentiaalisia nousijoita kilpailussa ovat sijalta 13 starttaava Ranskan Simon Desthieux sekä sijalta 15 matkaan lähtevä Tarjei Bö. Unohtaa ei saa myöskään viime viikolla takaa-ajossa hurjan nousun tehnyttä Itävallan Felix Leitneria, joka hyökkää liikkeelle sijalta 23.

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten takaa-ajo, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi