Bö juhlii jälleen, mutta kuka tulee toiseksi? Katso takaa-ajon lähtölistat


Miesten takaa-ajo kisataan Anterselvassa lauantaina.
Etusuora: 21.01.2023 08:08Ampumahiihto
Bö juhlii jälleen, mutta kuka tulee toiseksi? Katso takaa-ajon lähtölistat
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Johannes Thingnes Bø
Miesten takaa-ajo, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Miesten takaa-ajo on viimeinen ampumahiihdon maailmancupin henkilökohtainen matka ennen Oberhofin MM-kisoja 2023. Miesten takaa-ajo käynnistyy lauantaina kello 16.00.

Johannes Thingnes Bö teki historiaa voittamalla viidennen perättäisen pikakisan perjantaina. Näin ollen hän on ainoa mies, joka on pystynyt maailmancupissa vastaavaan temppuun. Naisten puolella Tiril Eckhoff on voittanut seitsemän pikakisaa peräkkäin.

Bön meno on hurjaa ja olisikin yllätys, jos hän ei ylittäisi maaliviivaa lauantaina ensimmäisenä. Bö lähtee matkaan 31 sekuntia ennen ensimmäistä takaa-ajajaa, mikä tarkoittaa sitä, että norjalaisella on varaa paukuttaa peltiä ampumapaikalla usean sakon verran, niin voitto on silti haarukassa.

Takaa-ajon lähtölistaa

#UrheilijaAikaero
1.Johannes Thingnes Bø 🇳🇴0
2.Martin Ponsiluoma 🇸🇪+31
3.Sturla Holm Laegreid 🇳🇴+37
4.Roman Rees 🇩🇪+57
5.Vetle Sjåstad Christiansen 🇳🇴+57
6.Emilien Jacquelin 🇫🇷+1.08
7.Tommaso Giacomel 🇮🇹+1.10
8.Simon Eder 🇦🇹+1.11
9.Justus Strelow 🇩🇪+1.24
10.Fabien Claude 🇫🇷+1.26

23. Tero Seppälä +1.52
26. Olli Hiidensalo +1.55
32. Tuomas Harjula +2.10
49. Heikki Laitinen +2.36
50. Jaakko Ranta +2.38

Sturla Holm Laegreidilla ei ole meno hiihtovauhdissa ollut aivan parhaimmillaan viimeisimmissä kisoissa, vaikka sijoitukset ovat olleet läpikauden erinomaisia. Korkea ilmanala ei ole yleensä sopinut Laegreidille ja tämä voi olla myös yksi syy pikakisan melko heikkoon hiihtovauhtiin. Ammuntapaikallakin mies puhalteli poikkeuksellisen paljon ennen liipaisimesta vetoa, mutta tästä huolimatta latoi nollat tauluun.

Laegreidin upea kausi on jäänyt häpeällisen vähäiselle huomiolle, sillä Johannes Bö on varastanut valokeilan. Laegreid on sijoittunut edellisessä 12 kilpailussa aina neljän parhaan joukkoon, mikä on huikea suoritus.

Jos Martin Ponsiluoma ampuu edes kohtalaisesti, niin hän on lähes varmasti aivan tuloslistan kärkipäässä. Ruotsalainen onnistuikin ammunnassa pikakisassa pitkästa aikaa ja lopputulos oli hyvä – kisan kakkonen yhdellä sakolla ja eroa kärkeen 31 sekuntia. Ponsiluoman ampuminen on kuitenkin ollut läpikauden heikkoa ja olisi tilastojen valossa pienoinen yllätys, mikäli hän onnistuisi myös takaa-ajon ammunnassa.

Laegreidin ja Ponsiluoman on onnistuttava ammunnassa, sillä kymppisakissa on paljon miehiä, joilla ei jää ainakaan hiihtovauhdista kiinni kaksikon kiinnisaaminen. Roman Rees, Vetle Sjåstad Christiansen, Giacomel Tommaso ja Emilien Jacquelin ovat kaikki hyviä hiihtäjiä ja erityisesti Christiansen ja Tommaso ampuvat melko varmasti. Fabien Claudea (+1.26), Benedikt Dollia (+1.31) ja Tarjei Bötä (+1.32) ei tule myöskään sulkea ulos palkintokorokekamppailusta.

Niklas Hartweg on myös yksi potentiaalinen nimi nousemaan korkealle takaa-ajossa. Sveitsiläinen lähtee matkaan sijalta 11. ja eroa kärkeen on +1.27. Erinomaiselta ampujalta takaa-ajon nollat ei olisi yllätys, mikä varmasti nostaisi miehen sijoitusta kohti kärkeä.

Simon Eder se jaksaa painaa. 39-vuotias itävaltalaiskonkari ampui pikakisassa nollat ja sijoittui kahdeksanneksi. Eder kilpaili ensimmäisen kerran maailmancupissa 20 vuotta sitten.

Suomalaiset onnistuivat pikakisassa tasolleen mainiosti, sillä kaikki viisi miestä selvittivät tiensä 60:n parhaan joukkoon. Parhaimmista asemista matkaan starttaavat flunssasta toipunut Tero Seppälä (+1.52) ja Olli Hiidensalo (+1.55).


Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten takaa-ajo, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi