Ampumahiihdon MM-kisat – Miesten takaa-ajosta tulee yksi kaikkien aikojen taistoista?


Miesten lauantain pikakisassa nähtiin huima jännitysnäytelmä, mikä takaa myös suurenmoiset lähtökohdat takaa-ajoon. Luvassa on viiden titaanin taisto.
Etusuora: 16.02.2020 10:29Ampumahiihto
Ampumahiihdon MM-kisat – Miesten takaa-ajosta tulee yksi kaikkien aikojen taistoista?Veikkaus
Anterselva. Kuva: Ailita Liteva [CC BY-SA]
Miesten takaa-ajo, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Lauantain ampumahiihdon MM-kisojen miesten pikamatkasta ei draamaa puuttunut. Koko kilpailun ajan käyntiin armotonta sekuntitaistoa, jossa Quentin Fillon Maillet näytti jo vievän MM-kultaa. Lopulta kuitenkin Alexander Loginov esitti sensaatiomaisen nopean ammunnan viimeisellä pystypaikalla, jaksoi hiihtää Fillon Maillet’n kanssa tasapäin viimeisen lenkin, ja tarttui kiinni MM-kultaan.

Pronssille jätettiin edellisvuosien suuri mestari, Ranskan Martin Fourcade, neljännelle sijalle Tarjei Bö ja viidennelle sijalle hänen pikkuveljensä Johannes Bö. Eroa kärkiviisikon välille syntyi vain 23,9 sekuntia, mikä tietää sitä, että sunnuntain takaa-ajosta tulee armoton kamppailu.

Takaa ei tulla


Kärkiviisikossa lähtevät tämän hetken viisi selkeästi parhainta ampujahiihtäjää, jotka ovat kaikki loistavia sekä hiihtovauhdin että ampumisen puolesta. Kaikilla on myös kokemusta tiukoista paikoista ja kaikki janoavat lisää MM-menestystä.

Lähimpänä matkaan pääsevät Emilien Jacquelin ja Arnd Peiffer, jotka molemmat ovat toki hyviä ampujia, mutta kummankaan hiihtovauhti tuskin riittää. Jacquelin lähtee kuusi sekuntia Bön perään, Peiffer kuusitoista. Kumpikaan ei tule saamaan eroa hiihtämällä kiinni.


Olisi suorastaan sensaatio, mikäli sunnuntaina MM-mitaleille nousisi joku lähtöviisikon takaa


Kärjessä mennään sunnuntaina lujaa. Todella lujaa. Siitä pitävät huolen Fillon Maillet sekä Bö, jotka eivät himmaile yhteislähdöissä. Molemmat tykkäävät pitää kovaa matkavauhtia koko kilpailun ajan ja vavisuttaa vastustajiensa jalkoja kovalla matkavauhdilla.

Näin ollen ero viiden parhaan ja takaa-ajajien välillä tulee jokaisella hiihtolenkillä kasvamaan. Vaikka kärjestä välillä jouduttaisiin käymään sakkokierroksilla, olisi suorastaan sensaatio, mikäli sunnuntaina MM-mitaleille nousisi joku lähtöviisikon takaa.

Hiihtovauhdin puolesta tähän voisi olla mahdollisuus Saksan Philipp Hornilla, mutta hänen ammuntatarkkuutensa tällä kaudella on ollut vaatimaton 79%. Mitalitaistoon noustakseen Hornin olisi ammuttava huomattavasti yli oman tasonsa.

Quentin Fillon Maillet janoaa ensimmäistä MM-kultaansa


Ahne. Se on ainoa oikea kuvaamaan ranskalaisen Quentin Fillon Maillet’n menoa hiihtoladulla tällä hetkellä. Niin nälkäisenä ranskalaisen mono on koko tämän kauden latuja syönyt.

Fillon Maillet on onnistunut nostamaan hiihtovauhtiaan todella paljon ja se näkyy myös olemuksesta. Aiemmin ranskalainen tunnettiin ehkä varovaisempana – vahvana peesaajana – mutta nyt mies haluaa pitää vauhtia ja hallita kilpailuja.

Lauantain pikamatkalla Fillon Maillet oli hiihtovauhdissa koko porukan nopein; 10,8 sekuntia nopeampi kuin Loginov, 17 sekuntia nopeampi kuin Johannes Bö ja 25 sekuntia nopeampi kuin Fourcade.

Fillon Maillet otti ensimmäiset MM-mitalinsa viime vuonna, kun sekä Östersundin MM-kisojen sprintti että takaa-ajo toivat pronssia. Lauantai nuo kirkastuivat hopeaksi. Sunnuntaina hänellä on loistava paikka ottaa ensimmäinen henkilökohtainen MM-kulta.

Vihjeet Veikkauksen peleihin


Kilpailu on täysin viiden kauppa, eikä eroa miesten välille ole helppo tehdä – kaikki ovat rautaisia ammattilaisia, joilla on kokemusta tiukoista paikoista.

Ammuntatarkkuuksissa ei ole suuria eroja. Fourcade (92%) ja J. Bö (90%) ovat olleet hieman tarkempia tällä kaudella, mutta ero T. Bön (88%) tai Loginovin (89%) lukemiin on niin minimaalista, että lopputulema on täysin päivän kunnosta - ehkä jopa ripauksesta onnea - kiinni.

Fillon Maillet (87%) on marginaalisesti heikoin ampuja, mutta vastaavasti tämän hetken nopein hiihtäjä. Lisäksi ranskalaiselta löytyy kirikykyä, mikäli ratkaisu menee loppusuoralle. Hänet tulee nostaa niukaksi suosikiksi.

Takaa-ajossa ammutaan järjestyksessä makuu-makuu-pysty-pysty, joten ratkaisut nähdään lähes aina pystypaikoilla. Tuolla paikalla Fourcade on ollut vahvin jo vuosia. Tarjei Bö sen sijaan (82%) on ollut porukan selvästi heikoin pystyampuja – hänet jätetään tylysti vetojen ulkopuolelle.

Peli-idea - Supertripla 4

1.Fourcade, Fillon Maillet
2.Fourcade, Fillon Maillet, Loginov, J. Bö
3.Fourcade, Fillon Maillet, Loginov,, J. Bö
Rivimäärä12 riviä
Rivin hinta2,40 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy16.2.2020 klo 16:13
TVYLE2Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten takaa-ajo, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi