Johannes Bö lähtee takaa-ajoon hulppean suurena suosikkina – Seppälä matkaan hyvistä asetelmista


Johannes Bö murjoi muut maanrakoon perjantain pikakisassa ja näin ollen norjalainen lähtee kisaan ainoana voittajasuosikkina.
Etusuora: 16.03.2024 11:58Ampumahiihto
Johannes Bö lähtee takaa-ajoon hulppean suurena suosikkina – Seppälä matkaan hyvistä asetelmista
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Johannes Thingnes Bø.
Miesten takaa-ajo, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Tämän ampumahiihtokauden viimeinen takaa-ajo käynnistyy lauantaina kello 23.10.

Johannes Bö luukutti Canmoren pikakisassa ylivoimaista kyytiä ja vielä kun ammuntakin sujui moitteettomasti, niin mies lähtee yli minuutin kaulalla takaa-ajoon. Jos hiihtovauhti on lauantaina lainkaan pikakisan kaltaista, niin Bö todennäköisesti voittaa, vaikka ampuisi 5-6 sakkoa. Siinä riittää muille ihmeteltävää.

Takaa-ajon lähtölistaa

#UrheilijaTulos
1.Johannes Thingnes Bø 🇳🇴0
2.Tommaso Giacomel 🇮🇹+1.02
3.Tarjei Bø 🇳🇴+1.04
4.Emilien Jacquelin 🇫🇷+1.12
5.Johan-Olav Botn 🇳🇴+1.13
6.Sebastian Samuelsson 🇸🇪+1.16
7.Eric Perrot 🇫🇷+1.20
7.Johannes Kühn 🇩🇪+1.20

Täydet lähtölistat

Jos voitto on käytännössä selvä, niin samaa ei voi sanoa muista palkintokorokesijoista.

Saksalaiset olivat pikakisassa vahvoja. Danilo Riethmüller teki uransa parhaan vedon maailmancupissa ja myös Johannes Kühn ja Philipp Nawrath onnistuivat mukavasti. Riethmüller voi olla yllätysvalmis nimi myös takaa-ajossa, sillä hän on hyvä ampuja. Kyseistä kaveria ei ole juurikaan nähty kauden aikana maailmancupissa, koska hän ei ole mahtunut Saksan joukkueeseen, vaan hän on kisannut IBU Cupissa, jossa jälki on ollut hyvää.

Johannes Strelow huippuampujana voi nousta sijalta 16 yllättävänkin korkealle, vaikka miestä ei tunneta kovasta hiihtovauhdista. Eroa hänellä on vitossijaan 40 sekuntia startissa. Merkittävää huomio on, että neljä saksalaista mahtui TOP10:iin kisan hiihtoajoissa - oliko maan voitelu kohdillaan?

Saksalaiset ovat kuitenkin luokiteltava haastajiksi palkintokorokekamppailuun. Sen sijaan huippukauden tehnyt Tarjei Bö pääsee ampaisemaan matkaan yhdessä Tommaso Giacomelin kanssa sijoilta kaksi ja kolme. Italian Giacomel on erittäin epävarma ampuja ja pikakisan yksi sakko oli mieheltä lähes huippuonnistuminen.

Johan-Olav Botn onnistui Soldier Hollow´n tavoin jälleen mainiosti pikakisassa, vaikka lähtönumero ei ollut suotuisa, sillä mies lähti viimeisten joukossa matkaan. Johannes Dale-Skjevdal oli kauden keskivaiheilla todella kovassa vireessä etenkin hiihtovauhdissa, mutta nyt viimeisinä viikonloppuina miehen vauhti on hyytynyt jopa erikoisen paljon.

Emilien Jacquelin, kuten myös Eric Perrot lähtevät samassa ryppäässä useiden muiden menijöiden kanssa ja heidän nousu palkinokorokkeelle ei olisi myöskään yllätys. Sebastian Samuelsson on kisannut hyviä kisoja keväällä ja hänelle Canmore sopii varmasti paremmin kuin korkealla sijainnut Soldier Hollow, jossa tekeminen oli kenties kauden parasta.

Kisassa on myös mukana Tero Seppälä, joka onnistui hyvin pikakisassa ja lähtee matkaan sijalta 15. Eroa kärkeen startissa on 1.53, mutta kymppisijaan vain reilut 20 sekuntia,

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten takaa-ajo, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi