Pystyykö Fillon Maillet haastamaan takaa-ajossa perjantaina loistanutta Lægreidiä? Seppälällä riittää kirittävää


Kauden viimeiseen takaa-ajoon lähdetään jännittävistä asetelmista. Tero Seppälällä kärkitaistoon on valitettavan pitkä matka.
Veijo Vaakanainen: 18.03.2022 21:11Ampumahiihto
Pystyykö Fillon Maillet haastamaan takaa-ajossa perjantaina loistanutta Lægreidiä? Seppälällä riittää kirittävää
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Tero Seppälä.
Miesten takaa-ajo, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Ampumahiihdon maailmancupin toiseksi viimeinen henkilökohtainen matka kilpaillaan lauantaina Norjan Holmenkollenilla. Miesten kilpailuun kärjessä lähtee perjantaina sekä ladulla että ammunnassa säkenöinyt Sturla Holm Lægreid.

Ehkä koko kauden parhaassa vireessään ollut Lægreid pääsee starttaamaan huippupaikalta lauantain kilpailuun. Lähtöhetkellä hänellä on 20 sekunnin johto maailmancupin kokonaiskisan jo voittaneeseen Quentin Fillon Maillet’hen, eli hänellä on käytännössä lähden yhden sakkokierroksen verran etua.

Huippuampujana tunnettu Lægreid on kärkipaikalta lähtiessään luonnollisesti kilpailun suurin voittajasuosikki. Vaikka hän ei olekaan ollut ampumapenkalla yhtä erehtymättömässä vireessä kuin viime kaudella, voi hänen viimeaikaisen vireen perusteella odottaa onnistuvan lauantaina erinomaisesti.

Norjalaisen haastaja on kuitenkin vaarallisin mahdollinen. Läpi koko kauden murskaavan tehokasta työtä tehnyt Fillon Maillet on edelleen voitonjanoinen ja takaa-ajossa hän on poikkeuksellisen paha vastustaja. Ranskalainen on saavuttanut yli puolet uransa voitoista juuri takaa-ajoissa.

Ruotsin Sebastian Samuelsson onnistui pikakisassa pitkästä aikaa nousemaan palkintokorokkeelle. Ruotsalaiselta vaaditaan vahvoja suorituksia myös takaa-ajossa, sillä hän johtaa alle 25-vuotiaiden urheilijoiden cupia vain kymmenen pisteen erolla Lægreidiin.

Sijoilta 4-6 lähes yhtäaikaisesti matkaan lähtevä saksalaiskolmikko Benedikt Doll, Erik Lesser, Philipp Nawrath lähtee tiukasti kärkkymään paikkaa palkintokorokkeelle. Erityisesti uransa sunnuntaina päättävä Lesser janoaa varmasti uralleen vielä yhtä sijoitusta kolmen parhaan joukkoon.

Norjan Vetle Sjåstad Christiansen lähtee matkaan sijalta seitsemän ainoana tavoitteenaan nouseminen ylöspäin. Christiansen taistelee tiukasti maailmancupin kakkossijasta yhdessä Samuelsson, Lægreidin sekä kuntonsa täysin kadottaneen Emilien Jacquelinin kanssa.

Mahdollinen nousija takaa-ajossa voisi olla sijalta 19 starttaava Norjan Filip Fjeld Andersen, joka sortui perjantaina peräti kolmeen sakkokierrokseen. Paremmalla ampumasuorittamisella norjalaisen hiihtovauhti mahdollistaa varsin selvänkin nousun ylöspäin.

Tero Seppälälle pikakilpailu oli monellakin tapaa murheellinen. Neljä sakkokierrosta, 35:s sija ja lähes kahden ja puolen minuutin ero lähtöhetkellä tekevät hänen takaa-ajostaan hyvin haasteellisen. Samalla Seppälä myös valitettavasti menetti mahdollisuutensa taistella kokonaiscupin sijasta 10. Suomalainen tippui sijalle 13 ja hänen haastajillaan on paljon paremmat lähtöasemat.

Takaa-ajossa nähdään ilahduttavasti mukana myös Heikki Laitinen sekä uransa avausmaailmancupissa avausmaailmancupissa miehekkäästi suoriutunut Otto Invenius. Heille molemmille taulujen pudottaminen on lauantaina tärkeintä, sillä hyvällä ammunnalla jopa pisteille nousu on molemmille mahdollista.

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten takaa-ajo, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi