Sebastian Samuelssonilta häijy nousu takaa-ajon voittoon


Ruotsin Sebastian Samuelsson otti uransa avausvoiton maailmancupissa noustuaan voittoon miesten takaa-ajossa sijalta 18.
Etusuora: 05.12.2020 15:08Ampumahiihto
Sebastian Samuelssonilta häijy nousu takaa-ajon voittoon
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Johannes Thingnes Bø.
Miesten takaa-ajon, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Tulokset


Kontiolahti maailmancup 5.12.2020


Naisten viesti 4x6 km

#MaaTulos
1.Ruotsi1:12.44,5
2.Ranska+9,6
3.Saksa+43,9
4.Venäjä+2.31,3
5.Ukraina+2.39,9
6.Italia+2.46,4Miesten takaa-ajo 12,5 km

#UrheilijaTulos
1.Sebastian Samuelsson 🇸🇪32.26,7 (1)
2.Fabien Claude 🇫🇷+15,8 (3)
3.Johannes Thingnes Bø 🇳🇴+19,5 (3)
4.Strula Holm Laegreid 🇳🇴+23,9 (1)
5.Benedikt Doll 🇩🇪+27,9 (2)
6.Jakov Fak 🇸🇮+37,3 (1)
7.Vetle Sjåstad Christiansen 🇳🇴+42,0 (2)
8.Emilien Jacquelin 🇫🇷+44,8 (2)
9.Johannes Dale 🇳🇴+48,7 (3)
10.Quinton Fillon Maillet 🇫🇷+51,4 (2)

37. Tero Seppälä (FIN) +2.45,9 (5)
56. Olli Hiidensalo (FIN) +4.55,1 (7)Ennakko ja vihje


HUOM! Miesten takaa-ajon Supertriplassa on tarjolla peräti 10 000 € ylimääräistä bonusrahaa!

Johannes Bön voitto Kontiolahden torstaisessa miesten pikakilpailussa piti olla lähes varma. Kun norjalainen dominoija suoritti ammunnan vain yhdellä sakolla, olivat varmasti lähes kaikki varmoja, että Bö ottaa uransa 50:nnen voiton. Eihän Bö voi yhdellä sakolla hävitä?

Lopulta Bö kilpailun voittikin, mutta ei suinkaan Johannes, vaan Tarjei. Puhtaasti ampunut isoveli piti myös ladulla hurjaa vauhtia ja paineli ensimmäiseen voittoonsa sitten kauden 2017/2018. Johannes tippui lopulta kolmanneksi, kun veljesten väliin kiilasi saksalaiskonkari Arnd Peiffer.

Näistä asetelmista lähdetään lauantaina takaa-ajokilpailuun. Tarjei Bö saa lähdössä 14 sekuntia etumatkaa Peifferiin ja peräti 29 sekuntia etumatkaa pikkuveljeensä. Vuoden 2010/2011 kokonaiscupin voittajalla olisikin siis loistopaikka ottaa ensimmäistä kertaa kaksi peräkkäistä voittoa sitten kauden 2012/2013.

Lähes puolen minuutin takamatkasta huolimatta pikkuveli Johannes Bö on kuitenkin jälleen kerran nostettava ennakkosuosikiksi. Johannes Bö toki häviää maailmancupissa aina välillä, mutta kaksi peräkkäistä tappiota on jo harvinaista. Vaikka Bö ei ladulla pikakilpailussa erityisemmin loistanut, on hänen perustasonsa ollut niin paljon muita kovempi viime vuosien aikana, että häntä on pakko pitää suurimpana voittajasuosikkina myös lauantaina.

Myös muita tyrkyllä voittotaistoon


Saksan Peifferia ei kuitenkaan kannata unohtaa. Hieman takellellen kautensa viime viikonloppuna aloittanut saksalainen on vahva ampuja ja torstaina hiihtokin kulki jo aivan kovimpien urheilijoiden tahtiin. Siksi erityisesti kovana arvokisaurheilijana tunnettu Peiffer voi olla jopa Johannes Bön ykköshaastaja.

Takaa-ajossa kannattaa seurata myös kuudennelta sijalta lähtevää Slovenian Jakov Fakia. Parin viime kauden aikana hiihtovauhtinsa kanssa tuskaillut slovenialainen näyttää löytäneen taas kadonneen vireensä ja hän loistaa yleensä juuri neljän ammunnan kisoissa. Ammunnan onnistuessa slovenialainen voi juhlia ensimmäistä palkintosijaansa lähes kolmeen vuoteen.

Lauantain kisassa kannattaa ehdottomasti seurata myös yhdeksäntenä starttaavaa Ruotsin Martin Ponsiluomaa. Hurjasti hiihtovauhtiaan parantanut ruotsalainen suorastaan lensi torstaina ladulla, joten laikkojen kaatuessa Ponsiluoma voi nousta vaikka kuinka korkealle. Todennäköisempää kuitenkin on, ettei viime kaudella 73 prosentin varmuudella ampunut ruotsalainen saa pidettyä ammuntaansa kasassa neljää kertaa.

Ponsiluoman maanmies Sebastian Samuelsson on puolestaan yksi takaa-ajon potentiaalisimpia nousijoita. Pikakilpailussa Samuelsson ampui maanmiehensä tapaan kolme ohilaukausta ja tippui sijalle 18. Samuelssonilla hiihtovauhti kuitenkin riittää ammunnan onnistuessa vastaavanlaiseen nousuun, jonka hän teki olympialaisissa sijalta 14 hopealle.

Potentiaalinen nousija on myös sijalta 22 lähtevä kauden avauskilpailun yllätysvoittaja Sturla Holm Lægreid. Viime kaudella kahdeksan starttia 98 prosentin ampumavarmuudella suorittanut Lægreid on kilpailun todennäköisin nolla-ampuja ja virheetön suoritus ampumapaikalla nostaa takaa-ajossa yleensä varsin korkealle.

Suomalaisilla riittää takaa-ajettavaa


Suomalaisista takaa-ajoon pääsivät mukaan sijalta 31 lähtevä Tero Seppälä sekä sijalta 57 starttaava Olli Hiidensalo. Seppälä sai kahden vaikean kilpailun jälkeen ammunnan vihdoin onnistumaan torstain pikakilpailussa ja hän onnistui saavuttamaan kauden ensimmäiset pisteensä hieman vaisusta hiihtovauhdista huolimatta.

Seppälälle neljän ammunnan kisat ovat usein olleet haastavia ja sakkoja on kertynyt hyvää sijoitusta ajatellen aivan liikaa. Alkukauden näyttöjen perusteella valitettavasti lauantainakin todennäköisin skenaario on, että sakkojen hyydyttämä Seppälä tippuu pisteiden ulkopuolelle. Ammunnan onnistuessa 24-vuotias suomalainen pystyy toki parantelemaankin lähtöasemiaan.

Hiidensalo on ollut alkukauden ensimmäisissä kisoissa hieman viime kautta pirteämpi. Tästä huolimattakin hänen ainoa oljenkortensa pisteille nousuun on täydellinen ampumasuoritus, joka on tilastojen valossa valitettavasti lähes utopistinen vaatimus.

Veikkausvihjeet


HUOM! Miesten takaa-ajon Supertriplassa on tarjolla peräti 10 000 € ylimääräistä bonusrahaa!

Johannes Bön peliosuus vihjettä tehtäessä on sen verran koholla (40%), että tekee mieli jättää hänet tällä kertaa pois yläriviltä.

Peli-idea - Supertripla 3

VoittajaT. Bö, Peiffer
ToinenT. Bö, Peiffer, Fak, J. Bö
KolmasT. Bö, Peiffer, Fak, J. Bö, Ponsiluoma, Samuelsson
Rivimäärä24 riviä
Rivin hinta4,80 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy5.12. klo 14:18
TVYLE 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten takaa-ajon, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi