Onnistuuko hirmuvireinen Tero Seppälä Kontiolahden takaa-ajossa?


Hurjassa vireessä kilpaileva Tero Seppälä lähtee metsästämään nousua takaa-ajossa sijalta 18.
Etusuora: 06.03.2022 09:22Ampumahiihto
Onnistuuko hirmuvireinen Tero Seppälä Kontiolahden takaa-ajossa?
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Tero Seppälä.
Miesten takaa-ajo, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Suomalaisodotukset olivat lauantaina katossa miesten pikakisaan, niin jäätävästi Tero Seppälä esiintyi perjantaisessa viestissä. Osuudellaan molemmat ampumapaikat nopeasti lippaalta nollille ampunut Seppälä oli väkevässä vauhdissa myös hiihto-osuudella, eikä hävinnyt osuuden nopeimmalle Ranskan Emilien Jacquelinille kuin pari sekuntia.

Lauantain pikakilpailussa Seppälä erehtyi makuulta kahdesti, mutta ampui pystystä nollat. Lopputuloksena oli 18:s sija kahden sakon rasittamana. Seppälä hiihti jälleen todella hyvin, sillä eroa puhtaasti ampuneeseen voittajaan Quentin Fillon Maillet'seen kertyi vain 59 sekuntia. Hiihtoajoissa Seppälä oli 12:s nopein ja eroa nopeimpaan hiihtäjään Jacqueliniin kertyi vain 25 sekuntia.

Myös pikakilpailun ampumapaikalla Seppälä oli nopea. Eroa kärkeen penkka-ajoissa kertyi vain seitsemän sekuntia.

Miesten takaa-ajoon säntää kärkikaksikkoa lukuun ottamatta sen verran tiivis nippu, että Seppälällä on onnistuneella suorituksella täydet mahdollisuudet nousta taisteluun jopa palkintopallisijasta. Matkaa kolmossijaankin Seppälällä on lähdössä alle puoli minuuttia.

Lähtölistaa

#UrheilijaAikaero
1.Quentin Fillon Maillet 🇫🇷0.00
2.Filip Fjeld Andersen 🇳🇴+0.18
3.Johannes Kühn 🇩🇪+0.30
4.Sivert Guttorm Bakken 🇳🇴+0.31
5.Sebastian Samuelsson 🇸🇪+0.32
6.Emilien Jacquelin 🇫🇷+0.34
7.Philipp Nawrath 🇩🇪+0.35
8.Lukas Hofer 🇮🇹+0.43
9.Peppe Femling 🇸🇪+0.44
10.Simon Eder 🇦🇹+0.45
18.Tero Seppälä 🇫🇮+0.59
38.Olli Hiidensalo 🇫🇮+1.39
57.Heikki Laitinen 🇫🇮+2.22
59.Jaakko Ranta 🇫🇮+2.24Miesten takaa-ajon ylivoimainen voittajasuosikki on kärkipaikalta kisaan lähtevä Ranskan Fillon Maillet. Viisi olympiamitalia Pekingistä kahminut ranskalainen jatkaa vakuuttavassa iskussa. Hiihtovauhti on totutun vahvaa ja ammunta sujuu erityisen hyvin. Pikakisan nollilla selvittäneen Fillon Maillet'n tappio takaa-ajossa olisi yllätys.

Fillon Maillet pääsee matkaan 18 sekuntia ennen norjalaisnousukasta 22-vuotiasta Filip Fjeld Andersenia. Palkintosija oli nuoren norjalaisen uran toinen. Menestys maailmancupissa on toistaiseksi painottunut juuri pikakisoihin, joten palkintosijan säilyttäminen olisi takaa-ajossa mainioista lähtöasemista jonkinmoinen yllätys.

Kolmantena starttaava Saksan Johannes Kühnilla eroa kärkeen on lähtöpaikalla puoli minuuttia. Kärkikaksikkoa tai ainakin Andersenia lähtee jahtamaan tiukka nippu, sillä sijoilta 3-11 matkaan säntää 16 sekunnin sisällä peräti yhdeksän urheilijaa.

Vitos- ja kutospaikoilta takaa-ajoon pääsevät Ruotsin Sebastian Samuelsson ja Ranskan Jacquelin pitivät pikakisassa nopeinta hiihtovauhtia, mutta ampuivat molemmat kaksi ohilaukausta. Molemmat tunnetaan hyvinä takaa-ajokilpailijoina, joten heidät on helppo nostaa suosikeiksi nousemaan palkintopallisijoille. Ja mikäli Fillon Maillet takertelee, eroa kärkeenkin kaksikolla on vain reilut puoli minuuttia.

Kolmantena matkaan säntäävä Kühn on vahva hiihtäjä, mutta menestystä on tullut pitkälti juuri kahden ammunnan pikakisoissa. Neljännen ammunnan kisoissa ohilaukauksia tahtoo tulla liikaa ja Kontiolahden takaa-ajossakin podiumpaikka tulisi yllätyksenä.

Nejäntenä kisaan lähtevä Norjan toinen nuori tulokas Sivert Guttorm Bakken on hyvä ampuja (86%), eikä hiihtovauhdissakaan ole moittimista. Onnistuneella suorituksella hän saattaa olla seuraava norjalainen maailmancupin palkintopallihiihtäjä.

Nostetaan vielä esiin usein neljän ammunnan kisoissa viihtyvä Itävallan ikinuori Simon Eder, joka pääsee matkaan sijalta kymmenen 45 sekuntia kärjen takaa. 88% tarkkuudella operoiva itävaltalainen erottuu kärkikymmeniköstä ampumataidoillaan ja mikäli ammunta onnistuu totutun hyvin, on hän potentiaalinen kärkinimi päivän kilpailussa, jos suosikkikolmikosta joku takertelee.

Fillon Maillet, Samuelsson ja Jacquelin erottuvat kuitenkin sen verran selkeästi edukseen, että mikäli kolmikko esiintyy normaalitasollaan, löytyy kilpailun voittaja tuosta joukosta.

Seppälä oli pikakisan kolmanneksi paras vähintään kaksi sakkoa ampunut urheilija, joten onnistuneella ammunnalla ja nähdyn kaltaisilla vahvoilla hiihdoilla olisi sunnuntaina oivat mahdollisuudet nousta kisan kärkikuusikkoon.

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten takaa-ajo, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi