Otto Invenius huippuasemista takaa-ajoon – Johannes Bö kisan ehdoton suosikki


Holmenkollenilla kilpaillaan lauantaina miesten ja naisten takaa-ajot.
Etusuora: 17.03.2023 19:38Ampumahiihto
Otto Invenius huippuasemista takaa-ajoon – Johannes Bö kisan ehdoton suosikki
Kuva: Julia Sadykova.
Veikkaus
Miesten takaa-ajo, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Miesten takaa-ajo käynnistyy lauantaina kello 13.45.

Niin siinä sitten kävi, että Johannes Bö voitti kaikki kauden pikakilpailut. Lauantain takaa-ajoon mies lähtee suursuosikkina, sillä eroa kakkosena starttaavaan Martin Ponsiluomaan on 24 sekuntia.

Johannes ei ole voittanut kuitenkaan kaikkia kauden takaa-ajoja, sillä Annecyn maailmancupissa norjalaisella oli pahoja suksiongelmia jäisellä ladulla ja mies taipui kisassa kolmannelle sijalle.

Takaa-ajon lähtölistaa

#UrheilijaAikaero
1.Johannes Thingnes Bø 🇳🇴0
2.Martin Ponsiluoma 🇸🇪+24
3.Benedikt Doll 🇩🇪+29
4.Andrejs Rastorgujevs 🇱🇻+47
5.Sturla Holm Laegreid 🇳🇴+48
6.Johannes Kühn 🇩🇪+56
7.Quentin Fillon Maillet 🇫🇷+57
8.Vetle Sjåstad Christiansen 🇳🇴+1.02
9.Philipp Nawrath 🇩🇪+1.06
10.Michal Krcmar 🇨🇿+1.10

12. Otto Invenius +1.15
22. Tero Seppälä +1.33
37. Olli Hiidensalo +1.56
48. Jaakko Ranta +2.22


Jos joku pystyisi uhkaamaan Johanneksen voitonjuhlia lauantaina, niin se on todennäköisesti juuri Ponsiluoma. Ruotsalainen on hiihtovoimaltaan kiertueen toiseksi kovin menijä, joten jos nollat napsuvat tauluun ja Johannes haparoi ammunnassa, niin tällöin voitto on mahdollista. Karkeasti arvioituna Johanneksen pitäisi ampua kolme tai neljä sakkoa enemmän kuin Ponsiluoman, jotta kisasta tulisi tiukka.

Torstain pikakisassa koettiin jättiyllätys, sillä vain kolme norjalaista ylsi kymppisakkiin kotiladuillaan. Yksi mies, joka oli estämässä norjalaisjuhlia on nimeltään Benedikt Doll. Saksalainen on oivassa kevätvireessä, mutta tällä kaudella miehen hyvää pikakisan suoritusta on usein seurannut kehno takaa-ajo erityisesti ammunnan osalta. Doll tulee todennäköisesti hyökkäämään muutama sekunti hänen edeltään lähtevän Ponsiluoman peesiin ja ainakin ensimmäiseen ammuntaan tullessa kaksikon ero takaa-ajajiin on todennäköisesti kasvanut.

Sturla Holm Laegreid ei vaikuta täysin toipuneen pari viikkoa sitten saadusta koronatartunnasta, sillä maailmancupin kakkosmiehen kulku on ollut jo usean kisan ajan tahmeaa. Laegreidin kanssa samaan aikaan starttaa Andrejs Rastorgujevs, joka on tehnyt loppukaudesta hyviä suorituksia, kuten pikakisan nelossija sekä Oberhofin MM-kisojen yhteislähdön vitossija.

On hyvin todennäköistä, että sijoilta 6. - 9. matkaan lähtevästä nelikosta löytyy lauantain kisaan nolla-ampujia ja joku miehistä nähdään podiumilla. Saksalaiset Johannes Kühn ja Phipp Nawrath ovat erinomaisia hiihtäjiä, mutta ammunta on turhan epävarmaa. Sen sijaan Vetle Sjåstad Christiansen on huippuampuja ja muutenkin meno ladulla on ollut kovalla tasolla viimeisimmissä kisoissa. Quentin Fillon Maillet ampuu myös hyvin, mutta tämän hetken hiihtokunnon perusteella mieheltä ei voi odottaa suuria tekoja takaa-ajossa.

Mutta sitten. Sijalta 12 matkaan hyökkää Suomen Otto Invenius, joka teki hulppean suorituksen pikakisassa ampumalla nollat. Invenius ei vain ampunut hyvin, vaan hän oli myös suksella hyvässä vauhdissa. Inveniuksella on selkeästi hurmos päällä ja sijoitus kymppisakkiin on ehdottomasti otettavissa, jos vain ammunta sujuu.

Tero Seppälä oli pikakisan 22. ja hiihtoajoissa kahdeksanneksi nopein. Seppälällä on reilut 20 sekuntia matkaa kymppisijaan, joka ei takaa-ajossa juuri mitään. On toki huomioitava, että Seppälällä ei ole kaudelta yhtäkään neljän ammuntapaikan kilpailua, jonka mies olisi hoitanut yhdellä sakolla tai nolla-ammunnalla. Jos edelleen pelti kolisee vähintään kahden sakon verran, niin sijoitukseen ei voi odottaa kovinkaan suurta kohennusta.

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten takaa-ajo, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi