Hiidensalo hyvistä asemista kohti takaa-ajoa – kärkikamppailusta odotettavissa tiukka


Oberhofin maailmancupissa kilpaillaan sunnuntaina takaa-ajot.
Etusuora: 08.01.2022 19:08Ampumahiihto
Hiidensalo hyvistä asemista kohti takaa-ajoa – kärkikamppailusta odotettavissa tiukka
Kuva: Julia Niiranen
Veikkaus
Olli Hiidensalo.
Miesten takaa-ajon, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Lauantaina Oberhofin maailmancupissa oli vuorossa viestikilpailuja, kun taas perjantaina kilpailtiin pikakisojen merkeissä. Sunnuntaina miehet kisaavat 12,5 km takaa-ajossa.

Tällä kaudella takaa-ajoon ensimmäisenä ampaissut ei ole onnistunut voittamaan kilpailua kertaakaan – vain kerran pikakisan voittaja on mahtunut myös takaa-ajossa podiumille.

Kuten lähes aina, niin myös sunnuntaina tilanne takaa-ajoon näyttää herkulliselta. Peräti yhdeksän miestä lähtee matkaan 30 sekunnin sisällä, kun edelliskerroilla vastaavat luvut ovat olleet 4-6-7.

Lähtölistaa takaa-ajoon

#UrheilijaTulos
1.Alexander Loginov27.00,8
2.Emilien Jacquelin 🇫🇷+6,5
3.Sturla Holm Laegreid 🇳🇴+15,1
4.Johannes Kühn 🇩🇪+18,6
5.Roman Rees 🇩🇪+20,2
6.Anton Babikov+23,0
7.Tarjei Bø 🇳🇴+23,6
8.Daniil Serokhvostov+25,8
9.Quentin Fillon Maillet 🇫🇷+29,5
10.Filip Fjeld Andersen 🇳🇴+38,2

21. Olli Hiidensalo +1.09,6
37. Tero Seppälä +1.40,9

Pikakisassa tahtipuikkoa heilutti Aleksander Loginov. Pikakisan maailmanmestari (2020) on ollut tällä kaudella vahvimmillaan juuri pikakisoissa ja hän nousi voiton turvin sprintticupissa kolmanneksi. Sen sijaan muut henkilökohtaiset matkat eivät ole kulkeneet yhtä mallikkaasti, eikä hän ole esimerkiksi pystynyt kohentamaan sijoitustaan takaa-ajokilpailuissa.

Muutoinkin venäläiskaarti oli Oberhofin lumisateessa vahva, sillä kaksi muutakin venäläistä löytyi pikakisan TOP10:stä. Tämä on kova temppu, sillä heidän kauden ykköstykkinsä Eduard Latypov ei osallistunut kisaan koronatartunnan vuoksi.

Toinen kymppisakkiin sijoittuneista venäläisistä on nimeltään Daniil Serokhvostov, joka teki uransa parhaan suorituksen maailmancupissa sijoittumalla kahdeksanneksi. Nuori 22-vuotias venäläinen ampui pikakisassa kaksi sakkoa, mutta paikkasi ohilaukauksensa kovalla hiihtovauhdilla - hän oli kilpailun kolmanneksi nopein ladulla. Serkhvostov lähtee matkaan 26 sekuntia kärjen takaan, joten mies lienee kilpailun musta hevonen jopa voittotaistelun osalta.

Maailmancupia johtava Emilien Jacquelin starttaa 7 sekuntia Loginovin jälkeen. Ranskalainen on varmastikin tilastojen valossa kilpailun ykkössuosikki, vaikka erot kärjessä ovat pieniä. Ei pidä myöskään unohtaa toista ranskalaista, sijalta yhdeksän lähtevää Quentin Fillon Maillet´ia, joka starttaa 30 sekuntia kärkimiehen perään.

Kilpailussa on lukuisia voittajakandidaatteja. Edellä mainittujen nimien lisäksi on mielenkiintoista seurata mihin yltävät kotimaassaan kilpailevat Johannes Kühn ja Roman Rees. Erityisesti Kühn on ollu viime kilpailuissa vahva. Sturla Holm Laegreid on ollut hieman muissa maailmoissa alkukaudesta, mutta perjantaina suksi kulki jo mallikkaasti. Mikäli hän ampuu sunnuntaina tyypillisen vahvasti, niin mies on varmasti korkealla tuloslistoilla.

Tarjei Bö paukutti pikakisassa kolme sakkoa, mutta oli tästä huolimatta kuudes. Hän oli hiihtoajoissa nopein yhdessä veljensä Johanneksen kanssa. Johannes kirjautti kuitenkin viisi sakkoa ja hänen matkansa kärkikahinoihin näyttää hankalalta, sillä eroa kärkeen kertyi minuutin ja 22 sekuntia.

Olli Hiidensalo onnistui pikakisassa hienosti sijoittumalla 21:nneksi. Hiidensalo ampui lumisateen keskellä vain yhden sakon. Hyvää ammuntaa vaaditaan myös sunnuntain, kun erot ovat pieniä, niin edellä lähteviin kuin myös takaa-ajajiin.

Tero Seppälän lähtönumero on 37 (+1.41). Matkaa kärkeen on paljon, mutta häneltä on nähty kauden mittaan upea nousu muun muassa Hochfilzenissä sijalta 29 aina kahdeksanneksi sekä Östersundissa, kun suomalainen nousi sijalta 16 lähes podiumille ollen kisan viides.

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten takaa-ajon, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi