Kuka katkaisisi norjalaisten täydellisen dominanssin miesten takaa-ajossa? Katso lähtölista & ennakko


Miesten takaa-ajo päättää Oberhofin MM-kisojen sunnuntain kisatapahtumat.
Etusuora: 11.02.2023 21:08Ampumahiihto
Kuka katkaisisi norjalaisten täydellisen dominanssin miesten takaa-ajossa? Katso lähtölista & ennakko
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Johannes Thingnes Bø
Miesten takaa-ajo, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Miesten takaa-ajo käynnistyy sunnuntaina kello 16.25.

Miesten pikakisa ei tarjonnut yllätyksiä: Norjalaiset ottivat neloisvoiton ja kisan ykkösnimi oli Johannes Bö.

Johannes Bö on luonnollisesti myös takaa-ajon selkeä ykkössuosikki, sillä ero toisena lähtevään isoveljeensä Tarjeihin on 15 sekuntia ja kolmantena starttaavaan Sturla Holm Laegreidiin hulppeat 40 sekuntia. Johannes oli todennut pikakisan jälkeen medialle, että hänen jalat tuntuivat hieman tukkoisilta – tästä huolimatta hän oli kisan nopein hiihtäjä noin 35 sekunnin marginaalilla.

Miesten takaa-ajon lähtölistaa

#UrheilijaTulos
1.Johannes Thingnes Bø 🇳🇴0
2.Tarjei Bø 🇳🇴+15
3.Sturla Holm Laegreid 🇳🇴+40
4.Johannes Dale 🇳🇴+44
5.Dmytro Pidruchnyi 🇺🇦+53
6.Vetle Sjåstad Christiansen 🇳🇴+1.00
7.Andrejs Rastorgujevs 🇱🇻+1.02
8.Johannes Kühn 🇩🇪+1.05
9.Quentin Fillon Maillet 🇫🇷+1.09
10.Antonin Guigonnat 🇫🇷+1.09

30. Olli Hiidensalo +2.10
47. Tero Seppälä +2.42


Tarjei Bön alkukausi oli hankala. Tarjeista tuli isä muutama viikko ennen kauden alkua, mikä kenties sotki asioita urheilurintamalla hetkellisesti, mutta nyt tilanne on erittäin hyvissä uomissa. Tarjein tehtävä pikkuveljeään vastaan vaikuttaa kuitenkin erittäin haastavalta, sillä jo lähdössä 15 sekunnin karkumatkan lisäksi Tarjei tulee häviämään hiihtovauhdissa karkeasti noin 45 sekuntia, jos Johannes joutuu pistämään kaiken peliin.

Sturla Holm Laegreid ja Johannes Dale lähtevät lähes samoilla sekunneilla matkaan. Laegreid on varma ampuja, joten hän on selkeä suosikki jatkamaan mitaliputkeaan. Dale oli hiihtoajoissa pikakisan kakkonen, mikä viittaa siihen, että Oberhofin maasto sopii norjalaiselle. Norjalaisista mitalitaistoon voidaan nostaa myös Vetle Christiansen, joka ampaisee matkaan minuutin takaa-ajomatkalta.

Dmytro Pidruchnyi järjesti takaa-ajon suurimman yllätyksen. Ukrainalainen Pidruchnyi ampui kisassa nopeat nollat, mikä riitti viidenteen sijaan 53 sekuntia kärjestä jääneenä. Pidruchnyn on onnistuttava myös takaa-ajossa ammunnassa hyvin, sillä kärkimenijöistä hän on ainakin pikakisan ja sekaviestin osuusaikojen perusteella selkeästi hitain hiihtäjä. Pidruchnyi on kilpaillut tällä kaudella vain muutaman kerran. Hän on ollut mukana puolustamassa Ukrainaa Venäjän hyökkäykseltä.

Johannes Kühn, Quentin Fillon Maillet, Antonin Guigonnat ja Sebastian Samuelsson lähtevät kaikki kahdeksan sekunnin sisällä toisistaan matkaan. Nelikossa on paljon hiihtovoimaa ja varmasti vain mitalit kiinnostavat, niin edellä menijät saavat kuikuilla olkansa yli nelikon edesottamuksia.

Suomalaisista takaa-ajossa nähdään Olli Hiidensalo (+2.10) ja Tero Seppälä (+2.41).

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten takaa-ajo, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi