Onnistuuko tasoaan nostanut Tero Seppälä nyt myös neljän ammunnan kilpailussa?


Uransa parhaassa vireessä oleva Tero Seppälä lähtee takaa-ajoon puolustamaan asemiaan. Kilpailun voittotaistossa on vain yksi suosikki.
Veijo Vaakanainen: 04.12.2021 18:58Ampumahiihto
Onnistuuko tasoaan nostanut Tero Seppälä nyt myös neljän ammunnan kilpailussa?
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Tero Seppälä.
Miesten takaa-ajo, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Tero Seppälä on aloittanut kautensa ampumahiihdon maailmancupissa paremmin kuin koskaan aiemmin. Hän on sijoittunut Östersundissa pikakisoissa jo kahdesti peräkkäin sijalle 16 ja ennen kaikkea hänen ammuntavarmuutensa on ollut parempaa kuin koskaan ennen.

Aiemmin uransa aikana neljän ammunnan kilpailut ovat olleet Seppälälle todella tuskaisia ja valitettavan usein kisoihin on mahtunut ainakin yksi musta ammuntapaikka, jonka jälkeen sakkorinki on tullut suomalaiselle liiankin tutuksi.

Sunnuntain takaa-ajon mielenkiintoisin kysymys onkin se, heijastuuko Seppälän parantunut ampumavire myös neljän ammunnan kisoihin. Kovin suurta nousua häneltä ei välttämättä kannata odottaa, mutta jo säilyminen kahdenkymmenen parhaan joukossa olisi erinomainen onnistuminen ja merkki selvästä tasonnoususta.

Kilpailun voitosta ei sunnuntaina välttämättä käydä kovinkaan kiivasta taistoa. Ruotsin Sebastian Samuelsson on voittanut nyt kaksi pikakilpailua peräkkäin, ja hänen vireensä on vaikuttanut sen verran vahvalta, että hänen voittamisensa on erittäin vaikeaa. Etenkin kun hän saa parikymmentä sekuntia etumatkaa lähimpiin haastajiinsa.

Toisaalta Samuelsson saa haastajakseen ehkä pahimman mahdollisen miehen. Toisena matkaan lähtee Ranskan Emilien Jacquelin, joka on ollut alkukauden ajan Samuelssonin lähin haastaja hiihtovauhdissa. Tämän lisäksi takaa-ajon kahdesti peräkkäin MM-kisoissa voittanut Jacquelin on parhaimmillaan juuri tällä matkalla.

Ranskan Quentin Fillon Maillet onnistui torstaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella omalla tasollaan ja nousi kolmanneksi. Fillon Maillet on maanmiehensä Jacquelinin tavoin vahva tekijä neljän ammunnan kisoissa, joten hän pitää varmasti tiukasti kiinni paikastaan kolmen kärjessä.

Ammuntavoittoisessa kisassa pitää tarkkailla myös sijalta kuusi lähtevää Sturla Holm Lægreidiä. Vaikka viime kauden sensaatiohiihtäjä ei olekaan alkukaudesta osoittanut yhtä vahvaa hiihtovauhtia kuin menneellä kaudella, on hänet lähes virheettömänä ampujana pakko merkata lähtölistaan tummalla tussilla.

Sama pätee myös kärkikymmeniköstä starttaaviin Lægreidin maanmiehiin Vetle Sjåstad Christianseniin sekä Bön veljeksiin Johannekseen ja Tarjeihin. Kaikki he pystyvät nousemaan palkintosijataistoon, mutta toisaalta he kaikki voivat myös pilata kisansa liiallisiin ohilaukauksiin.

Kärkikymmenikön takaa kukaan tuskin nousee terävimpään voittotaistoon. Potentiaalisia nousijoita kärkisijojen tuntumaan ovat kuitenkin ainakin Venäjän Aleksandr Loginov sekä ranskalaiset Simon Desthieux ja Fabien Claude.

Katso kohteet ja kertoimet

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten takaa-ajo, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi