Golberg kukisti Bolshunovin - Niskaselta häijy nousu yhdeksänneksi


FIS Ski Tour jatkui sunnuntaina miesten perinteisen tyylin 15 km takaa-ajolla.
Etusuora: 16.02.2020 15:52Hiihto
Golberg kukisti Bolshunovin - Niskaselta häijy nousu yhdeksänneksiVeikkaus
Aleksander Bolshunov. Kuva: Granada [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons
Miesten 15 km (p) takaa-ajo, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Miesten takaa-ajosta muodostui jännistynäytelmä, kun pääjoukossa kisan voitosta taisteli yksinäinen venäläinen Aleksander Bolshunov seitsemää norjalaista vastaan. Sijalta kahdeksan takaa-ajoon startannut Pål Golberg onnistui viimeisessä nousussa nyppäämään muutaman metrin eron muihin ja se riitti siivittämään hänet kisan voittoon 0,3 sekuntia ennen viidentenä kisaan ampaissutta Bolshunovia. Podiumin täydensi Norjan Martin Nyenget, joka teki upean nousun sijalta 11.

Iivo Niskasella kulki tänään mainiosti ja mies nousi väkevästi yhdeksänneksi sijalta 27.

Kisan tulokset


FIS Ski Tour (mc) Östersund 16.2.2020


Miesten takaa-ajo 15 km (p)

#UrheilijaTulos
1.Pål Golberg 🇳🇴34.50,8
2.Alexander Bolshunov+0,3
3.Martin Løwstrøm Nyenget 🇳🇴+2,1
4.Sjur Røthe 🇳🇴+2,5
5.Hans Christer Holund 🇳🇴+7,3
6.Finn Hågen Krogh 🇳🇴+39,3
7.Martin Johnsrud Sundby 🇳🇴+42,9
8.Erik Valnes 🇳🇴+51,3
9.Iivo Niskanen 🇫🇮+54,4
10.Dario Cologna 🇨🇭+54,7

50. Markus Vuorela (FIN) +4.24,4
54. Lari Lehtonen (FIN) +4.34,6
56. Lauri Vuorinen (FIN) +4.35,4Kisan ennakko ja vihje


Norjalaiset avasivat FIS Ski Tourin neloisvoitolla lauantain 15 km (v) väliaikalähdössä Östersundissa ja lähtevät hyvistä asetelmista sunnuntain takaa-ajoon. Lauantain väliaikalähdön onnistuminen antaa norjalaisille hyvän etumatkan Venäjän ​Alexander Bolshunoviin​, johon katseet erityisesti kohdistuvat sunnuntain perinteisen matkalla.

Sjur Röthe​ oli lauantaina norjalaisista nopein ja lähtee sunnuntaina 1,7 sekuntia ennen maanmiestään Simen Hegstad Krügeria​. Heidän perässään lähtevät ​Finn Hågen Krogh​ 16,6 sekuntia ja ​Martin Johnsrud Sundby​ 17,3 sekuntia kärjestä. Bolshunov taisteli itsensä viidenneksi ja starttaa 22,2 sekuntia Röthen jälkeen.

Suomalaisittain lauantain väliaikalähtö meni penkin alle. ​Iivo Niskanen​ oli hyvin pettynyt hiihtoonsa, mutta antoi myös isosti kritiikkiä voitelulle. Niskasen sijoituksia pudotti myös loppulaskun kaatuminen, joka hidasti noin 10-15 sekuntia ja johti lopulta vasta 27. sijaan. ​Markus Vuorela​ oli toiseksi paras suomalainen sijalla 51, jonka jälkeen ​Lari Lehtonen​ sijalla 62 sekä ​Lauri Vuorinen​ sijalla 67. Niskanen starttaa sunnuntain kisaan 1:08,3 kärkeä perässä.

Riittääkö norjalaisilla vauhtia pitämään Bolshunov takanaan?


Bolshunov on ollut omaa luokkaansa tällä kaudella. Hän johtaa maailmancupia, jopa selvästi ennen Norjan Johannes Hösflot Klaeboa, joka palasi eilisen kisaan sormivammansa jälkeen. Kläbö lähtee kuitenkin perinteisen kisaan vasta sijalta 31. Ero tulee Ski Touria ajatellen todennäköisesti kasvamaan edelleen Bolshunovin hyväksi, mutta isoin kysymys onkin, kuinka paljon.

Bolshunov starttaa vain 5-6 sekuntia Kroghin sekä Sundbyn perässä ja on hyvin todennäköistä, että tämä ero on kiritty kiinni hyvin nopeasti. Röthe, Krüger ja Sundby taitavat mainiosti perinteisen tyylin, mutta Kroghin vauhti pertsalla on kysymysmerkki, sillä mies ei juuri perinteisen kisoissa ole pariin vuoteen hiihtänyt.

Bolshunov on näyttänyt pystyvänsä pitämään vauhtia yllä normaalimatkan kilpailuissa koko kauden. Viimeksi miehissä käytiin 15 km perinteisen takaa-ajo Nove Mestossa tammikuun loppupuolella, jolloin Bolshunov oli hyvin tyly ja jätti Kläbön toiseksi jopa 46,7 sekunnin erolla. Takaa-ajon aika lasketaan mukaan Ski Tourin kokonaiskilpailuun, mikä tekee kilpailuista varmasti hyvävauhtisen. Tämä palvelee juurikin Bolshunovin tämän hetken virettä.

Iivolla kova työ nousta kymmenen joukkoon


Niskasen lauantain kilpailu epäonnistui ja häneltä voimme odottaa selkeää parannusta perinteisellä. Kuten tiedämme, Niskanen on perinteisen erikoisosaaja ja jos tiimi on vain saanut voitelun kuntoon, tulee Niskanen nostamaan sijoitustaan reilusti. Hän lähtee reilun minuutin kärkeä perässä matkaan ja kymmenen joukkoon hänellä on eroa ennen starttia 35 sekuntia.

Kärkiviisikko Kroghia lukuunottamatta pitänee paikkansa kärjessä, mutta heidän takanaan kympin sakkiin pääsystä käydään isompi kamppailu. Norjan Martin Nyenget lähtee sijalta 11. reilut 34 sekuntia kärjestä ja enteilemme hänen ottavan ainakin muutaman sijoituksen itselleen perinteisellä.

Niskasella on kaikki mahdollisuudet nousta kymmenen joukkoon, mutta se vaatisi todennäköisesti muun muassa Sergei Ustjugovin, Emil Iversenin ja Dario Colognan epäonnistumista. Aikaero kärkipäähän ei ole mahdoton, mutta hurjaan nousuun vaaditaan nappionnistumista niin miehen kuin kalustonkin osalta.

Lähtölistaa


Miesten 15 km (p) takaa-ajo

#UrheilijaTulos
1.Sjur Røthe 🇳🇴0:00
2.Simen Hegstad Krüger 🇳🇴+0:02
3.Finn Hågen Krogh 🇳🇴0:17
4.Martin Johnsrud Sundby 🇳🇴+0:17
5.Alexander Bolshunov+0:22
6.Hans Christer Holund 🇳🇴+0:25
7.Adrien Backscheider 🇫🇷+0:25
8.Pål Golberg 🇳🇴+0:28
9.Denis Spitsov+0:32
10.Ivan Yakimushkin+0:33

27. Iivo Niskanen (FIN) +1:08
51. Markus Vuorela (FIN) +1:59
62. Lauri Vuorinen (FIN) +2:36
66. Lari Lehtonen (FIN) +2:49

Vihjeet Veikkauksen peleihin


Bolshunov on takamatkasta huolimatta pelattu suosikiksi, mutta aivan syystä. Norjan Nyengetillä ja Pål Golbergilla on potentiaalia nousta mitalitaistoon, joten nostamme heidät mukaan peleihin.

Peli-idea - Supertripla 3

1.Bolshunov
2.Sundby, Röthe, Kruger, Golberg
3.Sundby, Röthe, Kruger, Golberg, Nyenget
Rivimäärä16 riviä
Rivin hinta3,20 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy16.2.2020 klo 14:58
TVYLE 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten 15 km (p) takaa-ajo, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi