Säilyttääkö Bö piikkipaikan myös takaa-ajossa? Kolme suomalaista kisassa mukana


Ampumahiihdossa kilpaillaan sunnuntaina takaa-ajokilpailuiden merkeissä.
Etusuora: 12.02.2022 18:38Ampumahiihto
Säilyttääkö Bö piikkipaikan myös takaa-ajossa? Kolme suomalaista kisassa mukana
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Johannes Thingnes Bø
Miesten takaa-ajo, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Jos naisten pikakisan tuloksissa pisti silmään poikkeuksellisen suuret erot kärkiurheilijoiden kohdalla, niin sama linja jatkui myös miesten pikakisassa. Sen sijaan kärkimiesten osalta pikakisa ei tarjonnut yllätyksiä, vaan takaa-ajoon lähdetään ykkössuosikit edellä.

Lauantain pikakisan voittoon hiihti Johannes Thingnes Bö, joka on erinomaisesti onnistunut ajoittamaan kuntonsa Pekingiin. Bö ampui kisassa yhden sakon ja piti ladulla selkeästi kovinta vauhtia. Norjalaisen ero kakkosena takaa-ajoon starttaavaan Quentin Fillon Mailletíin on 26 sekuntia.

Pekingissä normaalimatkan voittanut ja maailmancupia johtava Fillon Maillet jatkoi pikakisassa varmaa menoaan ja ampui yhden sakon, mikä riitti sakkolaukausten sävyttämässä kilpailussa toiseen sijaan. Ranskalainen on ollut tällä kaudella erittäin varma ammuntapaikalla, vaikkakin viimeisimmissä maailmancupin osakilpailuissa Anterselvassa pummeja tippuikin poikkeuksellisen paljon.

Bön 26 sekunnin karkumatka Fillon Mailletíin saattaa kuulostaa isohkolta, mutta huomioidessa Fillot Mailletín läpikauden kestänyt erinomainen suoritustaso hiihtovauhdissa kuin ammunnassakin, niin peli on täysin auki. Fillon Maillet on voittanut kauden viidestä takaa-ajokilpailusta peräti neljä!

J. Bön ja Fillon Mailletín lisäksi voittotaiston osalta on syytä seurata erityisesti kolmantena starttaavaa Tarjei Bötä (+0.39) sekä pari sekuntia norjalaisen takaa matkaan ampaisevaa Maksim Tsvetkovia. Kumpikaan heistä ei hiihtovauhdilla tule kärkikaksikkoa saavuttamaan, vaan he tarvitset avukseen pummeja edellä menijöiltä.

Tsvetkov tuli mukaan kauden maailmancupin kisoihin vasta tammikuussa Oberhofissa, jonka jälkeen hän on saavuttanut yhden kymppisakin sijoituksen ennen Pekingiä. Olympialaisissa venäläinen on onnistunut mainiosti, sillä hänellä on jo nyt taskussaan kaksi neljättä sijaa. Tsvetkov on erityisesti ammunnassa vahva, mikä lupaa hänelle hyvää, jos kilpatoverit intoutuvat ampumaan sakkoja pikakisan tavoin.

Ruotsin miehet eivät ole toistaiseksi Pekingissä loistaneet. Pikakisassa Martin Ponsiluoma ja Sebastian Samuelsson kuitenkin jo hieman heräilivät ja he pääsevät jahtaamaan kärkimiestä reilun 50 sekunnin erolla. Samuelssonin meno ei ole ollut hiihtovauhdissa kovinkaan kummoista Pekingissä, kun taas Ponsiluoma taistelee ammuntansa kanssa.

Sturla Holm Laegreid lähtee matkaan sijalta seitsemän (+1.02). Huippuampujana tunnettua Laegreidia ei viime vuonna tässä vaiheessa olisi laskettu ulos kultamitalitaistelusta, mutta tällä kaudella 24-vuotias norjalainen on haparoinut totuttua enemmän ammuntatyöskentelyssä.

Normaalimatkan kakkonen Anton Smolski (+1.13) ilmoittautuu varmasti mukaan mitalitaisteluun, kuten myös Eduard Latypov (+1.14), joka oli pikakisassa hiihtovauhdissa kolmanneksi nopein J. Bön ja Fillon Mailletín jälkeen. Myöskään maailmancupissa kolmantena majailevaa Emilien Jacquelinia (+1.06) ei voida laskea kärkikahinoista ulos, vaikka Pekingissä meno on ollut vähän tahmeaa.

Suomalaisista takaa-ajossa nähdään Tero Seppälä, Olli Hiidensalo ja Heikki Laitinen. Seppälä lähtee matkaan sijalta 25. ja hänellä on matkaa keulaan minuutti ja 47 sekuntia. Hyvällä ammunnalla takaa on varmasti mahdollisuus nousta korkeallekin, sillä eroa esimerkiksi kymppisijaan on vain 35 sekuntia. Hiidensalo lähtee kisaan sijalta 38 (+2.15) ja Heikkinen sijalta 54. (+2.41)

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten takaa-ajo, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi