Miesten takaa-ajosta odotettavissa poikkeuksellisen kutkuttava


Miesten takaa-ajo päättää Soldier Hollow´n ampumahiihtoviikonlopun.
Etusuora: 10.03.2024 09:28Ampumahiihto
Miesten takaa-ajosta odotettavissa poikkeuksellisen kutkuttava
Kuva: Julia Niiranen.
Veikkaus
Emilien Jacquelin.
Miesten takaa-ajo, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Sunnuntaina ampumahiihdon maailmancupissa kilpaillaan takaa-ajot. Seuraavassa ennakkoa miesten kisaan. Kisa käynnistyy kello 19.50.

Norjalaiset ovat hallinneet kauden takaa-ajokilpailuja, jopa huvittavan suvereenisti – takaa-ajocupin kokonaistilanteessa viisi ensimmäistä sijaa kuuluvat vuonomaan urheilijoille. Sunnuntaina tilanne näyttää kuitenkin melko haastavalta norjalaisjuhlien osalta.

Takaa-ajoon lähdetään todella kutkuttavista asetelmista, sillä peräti 18 kilpailijaa mahtuu minuutin sisään kärkimiehestä. Vertailuksi samana päivänä kilpailtavassa naisten takaa-ajossa minuutin sisään mahtuu vain 5 naista.

Miesten takaa-ajon lähtölistaa

#JoukkueTulos
1.Eric Perrot 🇫🇷0
2.Emilien Jacquelin 🇫🇷+4
3.Johan-Olav Botn 🇳🇴+11
4.Sturla Holm Lægreid 🇳🇴+13
5.Sebastian Samuelsson 🇸🇪+16
6.Campbell Wright 🇺🇸+20
7.Tarjei Bø 🇳🇴+22
8.Tommaso Giacomel 🇮🇹+31
9.Vetle Sjåstad Christiansen 🇳🇴+33
10.Johannes Kühn 🇩🇪+33

Koko lähtölista

Ranskalaismiehet ovat kangerrelleet läpi kauden, mutta Soldier Hollow´ssa rävähti, kun kaksi gallian kukkoa kiekui podiumille. Voiton vei Eric Perrot, jonka tavaramerkki näyttäisi olevan vahva kevätvire, sillä viime keväänäkin mies äityi kovaan lentoon. Perrot selvitti pikakisan nollilla, mikä oli miehen ensimmäinen nolla-ammunta maailmancupissa henkilökohtaisissa kisoissa.

Emilien Jacquelin teki pikakisassa mainiota jälkeä, kun ranskalainen teki rakettiammunnan ja oli hiihtoajoissa toiseksi nopein Johannes Bön jälkeen. Jacquelin ampui kuitenkin tavoilleen uskollisesti vähintään pari sakkoa, mutta tästä huolimatta mies oli kisan kakkonen. Myös viime viikonloppuna Holmenkollenilla miehen kunnossa oli havaittavissa nostetta. Tilastojen valossa Jacquelin tulee ampumaan keskiarvoltaan 3,5 sakkoa sunnuntaina, mikä ei kuitenkaan lupaa hyvää.

Kisan mielenkiintoisin nimi lähtee matkaan sijalta kolme. Norjan Johan Olev-Botn lähti pikakisaan lähtönumerolla 98 ja nousi peräti kolmanneksi. Korkea lähtönumero saattoi pilata miehen kisan voiton, mutta sunnuntaina hän pystyy paikkaamaan asian. Botn on niittänyt menestystä IBU Cupissa ja hän on kauden aikana kilpaillut vain Oberhofissa maailmancupissa. Olev-Botnia ei voi pitää hyvänä ampujana, mutta kahdessa edellisessä kisassa ammutut nollat antavat viitteitä hyvästä vireestä.

Sturla Holm Lägreid ja Tarjei Bö kuuluvat totutusti kisan suosikkien joukkoon. Erityisesti varma ampuja Lägreid, joka lähtee vain 13 sekuntia keulan perään on erittäin potentiaalinen nimi voittamaan koko kilpailun. Lägreid on nostanut tasoaan viime kisoissa etenkin hiihtovauhdissa. Johannes Bö ampui peräti neljä sakkoa pikakisassa, mutta tästä huolimatta eroa kärkeen on alle minuutti. Miestä ei pidä sivuuttaa edes voittoa ajatellen, vaikka lähtönumero on vasta 17.

Hyvän suorituksen perjantaina tehnyt Sebastian Samuelsson lähtee takaa-ajoon vitossijalta. Ruotsalainen ketoi maansa TV:lle olevansa yllättynyt suorituksestaan, sillä korkealla kisaaminen ei lähtökohtaisesti sovi hänelle. Hiihtoajoissa Samuelsson jäi 45 sekuntia Bölle ja kumppaneille.

Katso kohteet ja kertoimet

Miesten kisan lähtölistaMiesten kisan lähtölista
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten takaa-ajo, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi