Jatkuuko Perttu Hyvärisen show Toblachin takaa-ajossa? Myös Lauri Vuorinen huippuasemista maanantain kisaan


Tour de Ski jatkuu maanantaina Toblachissa 20 km vapaan hiihtotavan takaa-ajoilla.
Etusuora: 31.12.2023 20:28Hiihto
Jatkuuko Perttu Hyvärisen show Toblachin takaa-ajossa? Myös Lauri Vuorinen huippuasemista maanantain kisaan
Kuva: Vappu Jaakkola
Veikkaus
Perttu Hyvärinen
Miesten 20 km (v) takaa-ajo, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Sunnuntain superpositiviiselle suomalaispäivälle haetaan jatkoa jo maanantaina, kun Tour de Ski jatkuu 20 km (v) takaa-ajokilpailuilla. Matkaan lähdetään Tour de Skin kokonaiskilpailun tilanteen aikaeroilla.

Miesten takaa-ajokilpailu näyttää etukäteen melko selväpiirteiseltä. Selvällä kaulalla muihin matkaan pääsevä norjalaiskaksikko Harald Østberg Amundsen ja Erik Valnes ratkaissevat takaa-ajon kärkisijat keskenään. Amundsen nappaa alussa Valnesin neljän sekunnin etumatkan kiinni ja sen jälkeen norjalaiset taivaltavat yhteistuumin kohti 20 km matkan päässä sijaitsevaa maaliviivaa.

Amundsen on etukäteen Valnesia etevämpi vapaalla hiihtotavalla ja myös pidempi matka suosii Amundsenia. Myös sprinteissä tällä kaudella menestynyt Amundsen ei kalpene vapaalla kiritaistossakaan Valnesia vastaan, joten eurot laitetaan tässä kohtaa Amundsenin varaan.

Vahvasti Tourin aloittanut Valnes koittaa varmasti parhaansa mukaan roikkua maanmiehensä matkassa kisan loppuun asti, mutta riittääkö potku siihen kolmantena peräkkäisenä kisapäivänä?

Miesten 20 km (v) lähtöjärjestystä


Miehet 2/7

#UrheilijaTulos
1.Erik Valnes 🇳🇴25.14
2.Harald Østberg Amundsen 🇳🇴+4
3.Ben Ogden 🇺🇸+28
4.Perttu Hyvärinen 🇫🇮+38
5.Lauri Vuorinen 🇫🇮+53
6.Jens Burman 🇸🇪+1.09
7.William Poromaa 🇸🇪+1.18
8.Martin Løwstrøm Nyenget 🇳🇴+1.24
8.Federico Pellegrino 🇮🇹+1.24
10.Beda Klee 🇨🇭+1.25
10.Friedrich Moch 🇩🇪+1.25
16.Jan Thomas Jenssen 🇳🇴+1.34
17.Arsi Ruuskanen 🇫🇮+1.39
18.Pål Golberg 🇳🇴+1.40
24.Markus Vuorela 🇫🇮+1.48
35.Remi Lindholm 🇫🇮+2.06
40.Didrik Tønseth 🇳🇴+2.10
57.Joni Mäki 🇫🇮+2.45


Mikäli Valnes ei kyykkää, on ainoastaan kolmossija tarjolla muille hiihtäjille. Lähtötilanteessa tiukimmin kolmossijaa metsästävät USA:n Ben Ogden ja Suomen Perttu Hyvärinen. Kaksikko starttaa 28 ja 38 sekuntia Valnesin perään. Hyvärisen sunnuntain hirmuvedolle odotellaan maanantaina jatkoa, sillä vapaan 20 km pitäisi sopia hänelle hyvin ja kuntohan näyttää olevan kiviaitaa.

Suomen huolto onnistui sunnuntaina loistavasti ja toivoa sopii, että myös vapaan sukset saadaan nyt vihdoin liitoon. Alkukaudella Suomella on ollut suuria ongelmia nimen omaan vapaan suksien valmistelussa kisaiskuun.

Hyvärinen napannee 10 sekuntia edeltään lähtevän Ogdenin kiinni ja kaksikko taittaa sitten yhdessä matkaa. Ogden on monipuolinen hiihtäjä ja kiriherkkyyttä löytyy, joten Hyvärisellä on tiukka työ kivuta toisen kerran peräkkäin podiumille.

Taaempaa podiumtaistoon pyrkivät nousuvireiset ruotsalaiset Jens Burman ja William Poromaa, joilla eroa kärkeen on reilu minuutti, mutta Hyväriseen vain reilut puoli minuuttia.

Viidentenä matkaan pääsevä Lauri Vuorinen on aloittanut kiertueen mahtavasti. Maanantaina Vuorinen pyrkii seurailemaan perästään lähtevää ruotsalaiskaksikkoa ja yrittää pysyä tuntumassa loppuun asti.

Kärkikaksikkoa lukuun ottamatta norjalaiset ovat esiintyneet Tour de Skillä yllättävän vaisusti. Martin Løwstrøm Nyenget ei onnistunut sunnuntaina, mutta maanantaina on uusi päivä ja jaksava molempien hiihtotapojen taitaja mielii varmasti nostamaan sijoitusten useamman pykälän.

Norja ei selkeästikään sunnuntaina ollut huoltopuolella kärkimaiden joukossa, sen verran heikko joukkueen menestys normaalitasoon verrattuna oli. Mikäli kuviot ovat maanantaina taas normi-iskussa, saattavat 1.34-2.10 kärjestä starttaavat Jan Thomas Jenssen, Pål Golberg ja Didrik Tønseth lähestyä jopa podiumtaistoa.

Myös kymmenentenä matkaan lähtevä Saksan Friedrich Moch kannattaa hyvänä vapaan menijänä huomioida peleissä, vaikka matkaa pronssille on vajaa minuutti.

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten 20 km (v) takaa-ajo, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi