Olosuhteet päihittivät Bolshunovin Ski Tourin takaa-ajossa - Golberg nousi voittoon, Niskaselta väkivahva nousu kahdeksanneksi


Pål Golberg nousu Ski Tourin voittoon Bolshunovin kärsittyä Venäjän huollon katastrofaalisesta epäonnistumisesta. Iivo Niskanen suoritti päällikkötason hiihdon ja nousi sijalta 16 kahdeksanneksi.
Etusuora: 23.02.2020 15:53Hiihto
Olosuhteet päihittivät Bolshunovin Ski Tourin takaa-ajossa - Golberg nousi voittoon, Niskaselta väkivahva nousu kahdeksanneksiVeikkaus
Iivo Niskanen Rukalla 2019
Miesten 30 km (p) takaa-ajo, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Iivo Niskanen teki Trondheimin takaa-ajossa päivän toiseksi nopeimman osuusajan (Emil Iversen 11 sekuntia nopeampi) ja nousi Ski Tourin kokonaiskilpailussa kahdeksanneksi. Norjan Pål Golberg nousi kiertueen voittoon Aleksander Bolshunovin pudottua kalusto-ongelmien takia seitsemänneksi.

Kisan tulokset


FIS Ski Tour Trondheim 23.2.2020 miehet


Miesten takaa-ajo 30 km (p)

#UrheilijaTulos
1.Pål Golberg 🇳🇴1:23.51,6
2.Simen Hegstad Krüger 🇳🇴+28,9
3.Hans Christer Holund 🇳🇴+30,1
4.Emil Iversen 🇳🇴+32,3
5.Martin Løwstrøm Nyenget 🇳🇴+32,9
6.Johannes Høsflot Klæbo 🇳🇴+34,2
7.Alexander Bolshunov+1.41,0
8.Iivo Niskanen 🇫🇮+1.48,2
9.Sjur Røthe 🇳🇴+2.52,8
10.Dario Cologna 🇨🇭+3.00,8

49. Lauri Vuorinen (FIN) +16.49,3
Markus Vuorela ei lähtenyt takaa-ajoon mukaan.Kisan ennakko


Alexander Bolshunov on ollut tämän kauden ylivoimainen hiihtokuningas ja nyt venäläinen pääsee kruunaamaan 30 km perinteisellä historian ensimmäisen Hiihdon FIS Ski Tourin -voiton.

Bolshunov lähtee 34 sekuntia ennen Pål Golbergia matkaan ja seuraavaan lähtijään, Finn Hågen Kroghiin eroa on peräti 1:35. Vaikka Golberg on varsin tehokas perinteisen menijä hänkin, Bolshunovin suoritusvarmuus on ollut niin korkealla tasolla, ettei hän tule tätä häviämään kuin välinerikon, kaatumisen tai pahan loukkaantumisen tai äkillisen sairastumisen johdosta.

Edes täysin sysimusta kapulakaan ei riittäne Bolshunoville tappioon – niin kova mies on kyseessä pitkillä matkoilla. Golbergilla on myös niin turvallinen matka takaa-ajajiin, ettei hänkään todennäköisesti putoa taaksepäin. Tourin kaksi ensimmäistä sijaa on käytännössä taputeltu.

FIS Ski Tourin kokonaiskilpailun tilanne ennen päätösosakilpailua


Miehet 5/6 osakilpailua

#UrheilijaTulos
1.Alexander Bolshunov2:28.50
2.Pål Golberg 🇳🇴+0.34
3.Finn Hågen Krogh 🇳🇴+1.35
4.Sjur Røthe 🇳🇴+1.40
5.Martin Løwstrom Nyenget 🇳🇴+1.46
6.Johannes Høsflot Kläbo 🇳🇴+2.00
7.Simen Hegstad Kruger 🇳🇴+2.06
8.Hans Christer Holund 🇳🇴+2.18
9.Andrey Melnichenko+2.53
10.Emil Iversen 🇳🇴+2.58

16. Iivo Niskanen (FIN) +4.03
49. Markus Vuorela (FIN) +11.22
58. Lauri Vuorinen (FIN) +13.14
Lari Lehtonen keskeyttänyt

Kolmossijasta nähdään kova otatus


Kärkikaksikon takana tullaan käymään todella kova kamppailu kolmossijasta. Kirimiehet Johannes Hösflot Kläbo ja Krogh ovat lähtökohtaisesti parhaissa asemissa, mutta Sjur Röthe ja Martin Löwstrom Nyenget pyrkivät varmasti pitämään pitkällä matkalla niin kovaa vauhtia yllä, että kirimiehet tiputetaan ennen loppusuoraa.

Nyenget oli Östersundin 15 km osuusajoissa porukan selkeästi nopein. Röthe jäi Nyengetistä noin 34 sekuntia, Krogh 54 sekuntia, Kläbo minuutin ja Simen Hegstad Krüger lähes puolitoista minuuttia.

Krügerin perinteinen onkin ollut niin tahmeaa, että hänet pudotetaan tästä taistosta pitkällä matkalla väkisin. Sen sijaan taustalta tulevista Hans Christer Holundilla olisi teoriassa vielä mahdollisuudet nousta porukkaan mukaan, mutta norjalaisen kunto ei ole täysin vakuuttanut Tourin aikana.

Niskanen käy armottomaan takaa-ajoon


Iivo Niskanen lähtee matkaan 16. sijalta noin neljä minuuttia Bolshunovin perään. Niskaselle hyvinkin realistinen mahdollisuus on sijoitus kymmenen parhaan joukossa, sillä Andrei Melnichenko lähtee matkaan, yhdeksänneltä sijalta, reilun minuutin Niskasen edeltä.

Venäläisen perinteinen ei ole todellakaan tällä kaudella kulkenut ja esimerkiksi Östersundin 15 km takaa-ajossa Niskanen oli 40 sekuntia Melnichenkoa nopeampi. Nyt hiihdettävää matkaa on tuplasti. Kymmenentenä matkaan lähtevä Emil Iversen hävisi Östersundissa Niskaselle minuutin.

Kaiken kaikkiaan Niskasen ja yhdeksännen sijan väliin mahtuu vain yksi kova perinteisen tekijä: Dario Cologna.

Kokenut sveitsiläinen oli Östersundin osuusjaoissa seitsemänneksi nopein ja vain 11 sekuntia Niskasta hitaampi. Kun Cologna pääsee noin minuutin ennen Niskasta matkaan, on todennäköistä, että Cologna poimii edeltään heikommat hiihtäjät ja lunastaa yhdeksännen sijan, Niskasen kiriessä takaa kymmenenteen sijaan.

Vihjeet Veikkauksen peleihin


Kaksi ensimmäistä sijaa ovat käytännössä varmat, joten ainoa kysymysmerkki supertriplaan on kolmas sija. Lähestytään peliä sillä ajatuksella, että mikäli matkan aikana pidetään oikein lujaa vauhtia, Nyenget on vahvin. Jos taas matkavauhti pysyy maltillisena, Kläbo harjaa kirissä potin.

Peli-idea - Supertripla 5

1.Bolshunov
2.Golberg
3.Nyenget, Kläbo
Rivimäärä2 riviä
Rivin hinta0,40 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy23.2.2020 klo 14:18
TVYLE 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten 30 km (p) takaa-ajo, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi