Venäläiset hurjassa vireessä Toblachissa – Vuorela jatkoi pisteputkeaan


Aleksandr Bolshunov voitti Toblachin 15 km vapaan kilpailun.
Etusuora: 05.01.2021 15:58Hiihto
Venäläiset hurjassa vireessä Toblachissa – Vuorela jatkoi pisteputkeaan
Kuva: Tomi Mäkipää
Veikkaus
Markus Vuorela
Miesten väliaikalähdön, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Kisan tulokset


Toblach, Tour de Ski 5.1.2021


Miesten 15 km (v)

#UrheilijaTulos
1.Alexander Bolshunov32:
2.Denis Spitsov+8,3
3.Ivan Yakimushkin+13,9
4.Alexey Chervotkin+19,2
5.Artem Maltsev+21,8
6.Maurice Manificat 🇫🇷+22,9
7.Evgeniy Belov+27,6
8.Andrey Melnichenko+29,2
9.Hugo Lapalus 🇫🇷+29,9
10.Janosch Brugger 🇩🇪+43,9

24. Markus Vuorela +1.20,4
52. Verneri Suhonen +2.42,2
55. Juho Mikkonen +3.25,5
60. Lauri Lepistö +4.29,7


Naisten 10 km (v)

#UrheilijaTulos
1.Jessica Diggins 🇺🇸25.14,5
2.Rosie Brennan 🇺🇸+14,8
3.Ebba Andersson 🇸🇪+22,2
4.Yulia Stupak+25,7
5.Krista Pärmäkoski 🇫🇮+31,3
6.Tatiana Sorina+35,6
7.Delphine Claudel 🇫🇷+48,3
8.Teresa Stadlober 🇦🇹+51,8
9.Frida Karlsson 🇸🇪+52,4
10.Alisa Zhambalova+56,9

26. Johanna Matintalo +1.38,2
34. Jasmi Joensuu +2.04,8
50. Katri Lylynperä +3.20,8

Kisan ennakko


Tiistaina Tour de Skillä on vuorossa kilpailun ainoa väliaikalähtökilpailu. Miehet hiihtävät Toblachin postikorttimaisemissa 15 kilometriä vapaalla hiihtotavalla, joka määrittää lähtöjärjestyksen seuraavan päivän perinteisen hiihtotavan takaa-ajoon.

Miesten kilpailun ykkössuosikki on jälleen kerran Tour de Skin johtaja Aleksandr Bolshunov, jolle ei tunnu löytyvän pysäyttäjää tälläkään kaudella. Sekä perinteisen että vapaan hiihtotavan ylivertaisen hyvin taitava venäläinen on suosikki jokaiseen normaalimatkojen kilpailuun, johon hän starttaa.

Mikään itsestäänselvyys Bolshunovin voitto ei kuitenkaan ole. Sunnuntainen takaa-ajo Val Müstairissa osoitti, että myös moni muu hiihtäjä on tällä hetkellä vapaalla hiihtotavalla erittäin vahvassa vireessä. Erityisesti huomiota herätti ranskalaiskonkari Maurice Manificat’n väkivahva hiihto.

Manificat’n lisäksi kilpailussa on huomioitava myös monet venäläishiihtäjät. Viime vuosina venäläiset ovat olleet Tourilla vahvimmillaan juuri Toblachissa, joten kärkikymmenikössä voidaan ennustaa olevan paljon Venäjän lippuja.

Ensimmäisten kisojen perusteella Bolshunovin jälkeen vahvimmat venäläiset ovat Artjom Maltsev sekä koronaviruksesta toipunut Denis Spitsov. Myös erityisesti vapaalla väläytellyt Ivan Jakimushkin on huomioitava samoin kuin Andrei Melnitshenko, vaikka hänelle sattuikin sunnuntain takaa-ajoon sysimusta päivä.

Jevgeni Belov ja Aleksei Tshervotkin pystyvät hekin parhaana päivänä hiihtämään kolmen parhaan joukkoon. Sama pätee myös Ranskan Clement Parisseen, joka on sunnuntain perusteella nousukunnossa.

Sveitsin Dario Cologna ei sen sijaan vaikuttaisi olevan edelleenkään terävimmissä vireessään, vaikka hän onkin Tourin kärkikahinoissa. Alkukauden vahvasti hiihtänyt Andrew Musgrave vaikuttaisi puolestaan olevan selvässä laskuvireessä.

Mahdollisia yllättäjiä kärkipään sijoille voisivat olla Ruotsin paluuta maailmancupiin tekevä Calle Halfvarsson, ranskalaiset Hugo Lapalus ja Jules Lapierre sekä Andorran Irineu Esteve Altimiras. Kaikilta heiltä palkintosija olisi järisyttävä yllätys, mutta kärkikymmenikköön pystyy jokainen heistä onnistuessaan kirkkaasti hiihtämään.

Suomalaisodotukset kisassa kohdistuvat Markus Vuorelaan, joka on kahdessa edellisessä startissa hiihtänyt 30 parhaan joukkoon. Pisteputken jatkaminen on mahdollista myös tiistaina, mutta se vaatii Jämin Jänteen mieheltä hänen omaa huippuhiihtoaan. Sunnuntain osuusaikojen perusteella top30-taso vapaalla menee vielä hieman Vuorelan edellä.

Juho Mikkoselle kilpailussa tärkeintä olisi se, ettei hän jää aivan liian kauaksi pisteiltä keskiviikon perinteisen takaa-ajoa ajatellen. Lauri Lepistöltä puolestaan toivotaan parannusta Val Müstairissa nähtyihin suorituksiin. Verneri Suhonen taas hiihtelee normaalimatkoja läpi odottaen lauantaina edessä olevaa perinteisen sprinttiä.

Katso: Tour de Skin tilanne ja tulokset

Veikkausvihjeet


Peli-idea - Supertripla 2

VoittajaBolshunov
ToinenYakimushkin, Maltsev, Spitsov, Manificat
KolmasYakimushkin, Maltsev, Spitsov, Manificat, Cologna, Parisse
Rivimäärä20 riviä
Rivin hinta4,00 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy5.1. klo 15:43
TVYLE 2Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten väliaikalähdön, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi