Ruotsi viestivoittoon – Suomen miehiltä pirteä esitys


Miesten viesti päätti Hochfilzenin ensimmäisen kisaviikonlopun sunnuntaina.
Etusuora: 13.12.2020 16:28Ampumahiihto
Ruotsi viestivoittoon – Suomen miehiltä pirteä esitys
Kuva: Julia Sadykova.
Veikkaus
Tuomas Harjula.
Miesten viestin, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Tulokset


Hochfilzen 13.12.2020


Miesten viesti

#MaaTulos
1.Ruotsi1:16.31,5
2.Norja+5,7
3.Saksa+44,1
4.Venäjä+1.13,5
5.Tsekki+1.35,1
6.Ranska+1.51,3
7.Itävalta+1.56,2
8.Italia+2.04,2
9.Sveitsi+2.24,2
10.Suomi+2.35,0


Naiset takaa-ajo 10 km

#UrheilijaTulos
1.Marte Olsbu Røiseland 🇳🇴29.04,6 (2)
2.Dzinara Alimbekava 🇧🇾+13.9 (0)
3.Julia Simon 🇫🇷+17,8 (3)
4.Hanna Öberg 🇸🇪+21,4 (0)
5.Karoline Knotten 🇳🇴+52,6 (0)
6.Dorothea Wierer 🇮🇹+1.04,9 (2)
7.Elvira Öberg 🇸🇪+1.11,8 (3)
8.Franziska Preuss 🇩🇪+1.13,9 (3)
9.Marketa Davidova 🇨🇿+1.22,0 (3)
10.Lisa Theresa Hauser 🇦🇹+1.31,6 (3)

21. Mari Eder (FIN) +2.09,2 (3)
33. Suvi Minkkinen (FIN) +3.40,9 (3)Kisan ennakko


Hochfilzenin kauden ensimmäinen maailmancup-rupeama saadaan päätöksen sunnuntaina, kun miehet ottavat yhteen viestikilpailussa. Kokoonpanoja vertailtaessa erottuu kaksi joukkuetta selvästi muista: Norja ja Ranska.

Norjan nelikko Sturla Holm Laegreid - Johannes Dale - Tarjei Bö - Johannes Bö on kivikova: kaikki heistä sijoittuivat lauantain takaa-ajossa seitsemän parhaan joukkoon. Norja on tottunut menestymään miesten viesteissä ja Kontiolahdella viikko sitten vuonomaa nappasi viestivoiton.

Vähintään yhtä jäätävä on Ranskan nelikko Antonin Guigonnat - Emilien Jacquelin - Fabien Claude - Quinton Fillon Maillet, joka napsi lauantain kisassa sijat 9, 5, 2 ja 1. Kontiolahdella kompastelleet ranskalaiset ovat löytäneet Hochfilzenissä huippuiskun.

Viime viesteissä menestys on kiertänyt Ranskaa, sillä Jacquelin on takerrellut avausosuudella useampaan otteeseen pahemman kerran. Tähän on nyt reagoitu ja Ranskan viestin avaa Guigonnat ja Jacquelin on siirretty kakkososuudelle.

Saksa lähtee kisaan ilman Arnd Peifferia joukkueella Erik Lesser - Roman Rees - Benedikt Doll - Philipp Horn. Saksalaisnelikko vaikuttaa haavoittuvalta ja ainakin kärkikaksikkoon murtautuminen tulisi suurehkona yllätyksenä.

Ruotsin nelikko Peppe Femling - Jesper Nelin - Martin Ponsiluoma - Sebastian Samuelsson jää Itävallassa haastajan rooliin. Kontiolahdella vahvasti esillä olleet ruotsalaiset ovat hieman rauhoittuneet ladulla Hochfilzenissä, eikä Femlingin, Nelinin ja Ponsiluoma epävarma ammunta ole omiaan luomaan uskoa Ruotsin menestymismahdollisuuksiin tällä kertaa.

Yllättäjäehdokkaat


Nostamme yllättäjäkandidaateiksi Venäjän ja Itävallan. Venäjän joukkue on parantamaan päin. Se lähtee sunnuntain kisaan kokoonpanolla Matvei Eliseev - Evgeni Garanichev - Eduard Latypov - Alezander Loginov. Mikäli Norja ja/tai Ranska sekoilee penkalla, pystyy varmasti ampuva Venäjä haastamaan suursuosikit.

Itävalta olisi Venäjää suurempi pommi joukkueellaan David Komatz - Simon Eder - Felix Leitner - Julian Eberhard. Mikäli Komatz pystyy avausosuudella huippusuoritukseen ja tulee vaihtoon kärjen tuntumassa, on kotimaisemaisemissaan kilpaileva Itävalta todella vaarallinen. Luotettava Eder ja huippukuntoinen Leitner pystyvät säilyttämään kärkisijoituksen ja kovaa hiihtävä Eberhard voi viimeistellä jättipaukun tuomalla Itävallan kärkikolmikossa maaliin.

Suomella mahdollisuudet huippusijaan


Suomi lähtee sunnuntain kisaan nelikolla Tuomas Harjula - Tero Seppälä - Jaakko Ranta - Olli Hiidensalo. Seppälä ja Hiidensalo olivat pikakisassa huippulyönnissä ja sijoittuivat yhdellä sakollakin 20 parhaan joukkoon. Ranta esiintyi myös edukseen pikakisassa ja takaa-ajossa. Harjula ei ole Hochfilzenissä vielä kisannut ja pääsee tuoreena viestiin.

Mikäli suomalaiset onnistuvat sunnuntaina omalla parhaalla tasollaan, ei sijoitus jopa kuuden parhaan joukossa ole utopistinen tavoite.

Veikkausvihjeet


Peli-idea - Superkaksari 3

VoittajaRanska, Norja
ToinenRanska, Norja, Venäjä, Itävalta
Rivimäärä6 riviä
Rivin hinta3,00 € (minimipanoksella 0,50 €)
Peliaika päättyy13.12. klo 14:58
TVYLE 2


Katso myös: Naisten sunnuntain takaa-ajon ennakko & vihje

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten viestin, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi