Kontiolahti: Jatkaako Ruotsi hurjaa menestysputkeaan miesten viestissä?


Kontiolahden kauden toinen maailmancup-viikonloppu on sujunut ruotsalaisten tahdissa. Saako saaga jatkoa myös sunnuntaina miesten viestissä?
Etusuora: 06.12.2020 08:14Ampumahiihto
Kontiolahti: Jatkaako Ruotsi hurjaa menestysputkeaan miesten viestissä?
Kuva: Julia Sadykova.
Veikkaus
Miesten viestin, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Tulokset


Kontiolahti 6.12.2020


Naisten takaa-ajo 10 km

#UrheilijaTulos
1.Tiril Eckhoff 🇳🇴31.05,9 (0)
2.Marte Olsbu Røiseland 🇳🇴+21,5 (2)
3.Hanna Öberg 🇸🇪+35,4 (3)
4.Dzinara Alimbekava 🇧🇾+55,0 (2)
5.Johanna Skottheim 🇸🇪+56,3 (0)
6.Ingrid Landmark Tandrevold 🇳🇴+1.03,8 (2)
7.Franziska Preuss 🇩🇪+1.08,6 (2)
8.Elvira Öberg 🇸🇪+1.19,3 (4)
9.Emma Lunder 🇨🇦+1.30,3 (1)
10.Justine Braisaz-Bouchet 🇫🇷+1.38,6 (2)


Miesten viesti 4x7,5 km

#MaaTulos
1.Norja1:16.21,0
2.Ruotsi+39,2
3.Saksa+51,7
4.Venäjä+1.08,0
5.Italia+1.37,0
6.Itävalta+1.46,9

12. Suomi +3.51,6

Kisan ennakko


Ruotsalaiset ovat dominoineet ampumahiihdon maailmancupin toista kisaviikonloppua Kontiolahdella. Miesten pikakisan voitto "lipsahti" Norjan Tarjei Bölle, mutta muut kisat ovatkin menneet ruotsalaiskomennossa, sillä Hanna Öberg voitti naisten pikakisan, Sebastian Samuelsson oli ykkönen miesten takaa-ajossa ja naisten viestinkin voitto matkasi länsinaapuriin.

Onko Ruotsin miehistä jatkamaan menestyskulkua sunnuntaina? Olympiavoitonkin vuonna 2018 napannut Ruotsin miesten viestijoukkue on varteenotettava voittajaehdokas myös Kontiolahden sunnuntaissa. Suosikki se ei kuitenkaan ole.

Norja suosikkina matkaan - Ranska, Saksa ja Ruotsi haastavat


Norja on pakko nostaa miesten viestin suosikiksi. Joukkueella Sturla Holm Laegreid-Vetle Sjaastad Christiansen-Tarjei Bö-Johannes Thingnes Bö hiihtävän Norjan koko nelikko sijoittui lauantaina takaa-ajossa 12 parhaan joukkoon.

Norjalaisia oli kisan 12 kärjessä peräti kuusi, sillä sijoille 9 ja 11 hiihtivät Johannes Dale ja Erlend Bjöntegård. Norjan hurjan laajan tason takia kaksikolla ei ollut asiaa sunnuntain viestijoukkueeseen.

Kiertueen varmin ampuja Laegreid (makuu viime kaudella 100%, pysty 96%) on Norjalta oiva valinta viestin avaajaksi. Lauantainen naisten viesti karahti Norjalta avausosuudelle, kun Karoline Knotten kaatui ja tuskaili ampumapaikalla aseensa kanssa. Laegreid tuonee Norjan kärkijoukossa ensimmäiseen vaihtoon.

Alkukauden normaaliin tasoonsa nähden vaisuhkosti menestynyt Ranska on aina vaarallinen viesteissä. Joukkueella Emilien Jacquelin-Simon Desthieux-Fabien Claude-Quentin Fillon Maillet kisaan matkaan lähtevät ranskalaiset olivat hyvin esillä takaa-ajossa ja uhkuvat vahvaa nousuvirettä.

Claude nousi väkevästi sijalta 11 toiseksi ja nitisti viimeisellä lenkillä itsensä Johannes Bön. Jacquelin nousi sijalta 39 kahdeksanneksi ja Fillon Maillet sijalta 30 kymmenenneksi. Desthieux oli kisan 12:s.

Kiertueen nopein ampuja Jacquelin nauttii edelleen vastuuta Ranskan aloittajana, vaikka onkin ollut viesteissä kenties se Ranskan epävarmin lenkki. Alkukaudella penkalla pahasti haparoinut takaa-ajon hallitseva maailmanmestari näytti kuitenkin lauantaina löytäneen ammuntajyvänsä, sillä hän ampui takaa-ajossa kolme ensimmäistä paikkaa ilman sakkoja. Viimeiseltä pystypaikalta tuli kuitenkin kaksi ohilaukausta.

Saksa huokuu myös orastavaa nousuvirettä. Nelikosta Erik Lesser-Roman Rees-Arnd Peiffer-Benedikt Doll Reesin valintaa joukkueeseen voidaan pitää pienoisena yllätyksenä. Saksalaiset painottivat todennäköisesti valinnassaan ammuntavarmuuttaan, sillä Rees on pudotellut taulut noin 88% varmuudella jo useamman kauden ajan.

Tuulennopea mutta epävarma Johannes Kühn jäi tällä kertaa sivuun joukkueesta. Mikäli Rees onnistuu, on Saksa todennäköisesti kärkitaistossa ankkuriosuudelle lähdettäessä, sillä kokeneet viestimiehet avausosuuden Lesser ja kolmososuutta vievä Peiffer ovat olleet hyvässä iskussa.

Ruotsi lähtee hakemaan viikonlopun neljättä voittoa kokoonpanolla Peppe Femling-Jesper Nelin-Martin Ponsiluoma-Sebastian Samuelsson. Ruotsi on laittanut epävarmimmat lenkkinsä alkuun ja syömähampaat loppuun. Mikäli Ruotsi onnistuu pysymään kaksi osuutta mukana pelissä, on se täysin mukana voittotaistossa.

Vaikka Femling ei ole henkilökohtaisissa kisoissa suurta menestystä niittänyt, on hän tottunut avaamaan Ruotsin viestin varmaan tyyliin. Olympiakullankin alustanut Femling lähettää matkaan nelikon epävarmimman ampujan Nelinin. Hän ampui takaa-ajossa peltiin peräti yhdeksän kertaa ja jäi sijalle 49.

Alkukauden nopeimpiin hiihtäjiin kuuluvat Ponsiluoma ja Samuelsson pystyvät tällä hetkellä laittamaan kampoihin kenelle tahansa. Etenkin Samuelsson on nostanut tasoaan hurjasti ja esitti lauantaina häkellyttävän nousun takaa-ajossa sijalta 18 aina uransa ensimmäiseen maailmancup-voittoon saakka.

Muiden maiden top3-sijoitusta on pakko pitää suurena yllätyksenä, sillä takaa-ajossa edellä mainittujen neljän maan ulkopuolelt a12 parhaan joukkoon ylsi vain Slovenian Jakov Fak.

Suomi lähtee kisaan nelikolla Tuomas Harjula-Tero Seppälä-Jaakko Ranta-Olli Hiidensalo. Kaiken onnistuessa Suomi voi tavoitella 24 maan joukossa sijoitusta 10 parhaan joukkoon.

Veikkausvihjeet


Kirjoitushetkellä Norja on niin hurja suosikki (65%), että tekee mieli kokeilla ohipeliä ylärivillä. Viesti on aina viesti, eikä voitto ole koskaan kirkossa kuulutettu. Johannes Bön hiihtovauhti ei ole ollut viime kauden tasolla ja Tarjei Bökin osaa välillä kolisutella peltiä huolella, kuten takaa-ajossa nähtiin.

Nousuvireinen Ranska (pelattu 11%) pystyy onnistuessaan haastamaan Norjan täysin ja nousee tasaisen vahvalla joukkueellaan peli-ideaksemme. Jacquelinin avausosuus ratkaisee Ranskan suunnan kisassa. Mikäli hän onnistuu, on tie menestykseen auki.

Peli-idea - Supertripla 3

VoittajaRanska
ToinenNorja, Saksa, Ruotsi
KolmasNorja, Saksa, Ruotsi
Rivimäärä6 riviä
Rivin hinta1,20 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy6.12. klo 13:43
TVYLE Areena (suora), YLE 2 (jälkilähetys)
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten viestin, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi