Miten Suomen miehet onnistuvat Kontiolahden viestissä?


Kontiolahden maailmancup jatkuu perjantaina miesten viestillä.
Etusuora: 04.03.2022 09:08Ampumahiihto
Miten Suomen miehet onnistuvat Kontiolahden viestissä?
Kuva: Julia Niiranen
Veikkaus
Miesten viesti, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Ampumahiihdon maailmancupissa kilpaillaan viimeiset viestit perjantaina Kontiolahdella. Miesten viestiin on kaksi vahvaa ennakkosuosikkia.

Viestin olympiavoittaja Norja lähtee perjantain viestiin ilman heidän ykkösnimeään Johannes Thingnes Bötä, joka on kertonut jättävänsä kauden kesken väsymyksen takia. Bön alkukausi oli heikko, eikä hän olisi enää taistellut maailmancupin kokonaiskilpailun voitosta.

J. Bön lisäksi myös velipoika Tarjei ei ole joukkueen kokoonpanossa, minkä johdosta Norjaa ei voida pitää perjantaina ennakkosuosikkina. Joukkueeseen toki kuuluu kovia nimiä, kuten olympialaisssa kelpo jälkeä tehneet Sturla Holm Laegreid ja Vetle Sjåstaad Christiansen. Joukkueen kaksi muuta jäsentä Sivert Bakken ja Filip Andersen eivät mahtuneet olympiakoneeseen.

Jos Norjalta puuttuu kovia nimiä, niin Ranskalla ei ole tätä ongelmaa. Joukkuetta tähdittää Quentin Fillon Maillet, joka raapi Pekingistä nipullisen olympiamitaleja. Ainoa muutos Ranskan Pekingin viestijoukkueeseen on Fabien Clauden korvaaminen Antonin Guigonnat´lla.

Kilpailun muita suosikkeja ovat erityisesti Saksa ja Ruotsi. Saksan miehet tekivät Pekingissä kauden parasta jälkeään ja joukkue on ehdottomasti kisan voittajakandidaatteja. Joukkueessa on muun muassa kolme urheilijaa, jotka sijoittuivat Pekingissä henkilökohtaisilla matkoilla kahdeksan parhaan joukkoon.

Ruotsin menestys nojaa pitkälti Martin Ponsiluoman ja Sebastian Samuelssonin varassa. Maan urheilijat ovat tällä kaudella haparoineet paljon ammunnan kanssa, johon ei ole suuremmin varaa perjantain viestissä.

Suomen joukkueeseen kuuluu Heikki Laitinen, Tero Seppälä, Olli Hiidensalo ja Jaakko Ranta. Kauden aikaisemmissa maailmancupin viesteissä Suomi on napsinut sijat 13 - 17 - 11 - 11. Ukrainan, Valko-Venäjän ja Venäjän joukkueiden puuttuessa kilpailusta, Suomen mahdollisuudet kauden ensimmäiseen TOP10-sijoitukseen kohenevat.


Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten viesti, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi