Katso miesten viestijoukkueet Kontiolahden maailmancupin – Suomi matkaan ykkösnipulla


Kontiolahden maailmancupissa kipaillaan torstaina viestikilpailut.
Etusuora: 30.11.2022 20:48Ampumahiihto
Katso miesten viestijoukkueet Kontiolahden maailmancupin – Suomi matkaan ykkösnipulla
Kuva: Julia Niiranen
Veikkaus
Olli Hiidensalo.
Miesten viesti, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Kontiolahden ampumahiihdon maailmancupin miesten viesti 4 x 7,5 km käynnistyy torstaina kello 12.00.

Norjan paras urheilija oli tiistain avauskisassa "vasta" kuudes, mutta tästä huolimatta maa on selkeähkö ykkössuosikki torstain viestiin. Johannes Thingnes Bön hiihtovauhti oli normaalimatkalla hurjaa, mutta neljä sakkoa pilasivat hyvän sijoituksen. Sturla Holm Laegreid teki kelpo suorituksen (6:s) hyvän hiihtovauhdin ja kahden sakon saattelemana. Vetle Sjåstad Christiansen on ollut viime vuodet maailman aivan terävintä kärkeä ampumahiihdossa ja kauden avauksen seitsemässija osoittaa miehen olevan iskussa. Tuore isä Tarjei Bö sen sijaan pöllytti penkkaa kuuden sakon verran normaalimatkalla, mikä ei herätä suurempia riemunkiljahduksia.

Ruotsalaisittain suurimmat odotukset kauden avauksessa kohdistuivat Sebastian Samuelssoniin, mutta voiton vei kuitenkin maanmies Martin Ponsiluoma. Ponsiluomalta on totuttu näkemään kovaa hiihtovauhtia ja kunto ei näytä kadonneen mihinkään kesän aikana, kun hän oli J. Bön jälkeen toiseksi paras hiihtovauhdissa normaalimatkalla. Edellä mainitun kaksikon lisäksi Ruotsin joukkueessa temmeltävät Jesper Nelin, joka avasi kautensa tasolleen hienosti nappasi kauden avauksesa sijan 14. Myös Peppe Femling osoitti olevansa kelpo lyönnissä ollen normaalimatkan 21.

Gallian kukolla oli ääni käheänä miesten normaalimatkalla, kun koko Ranskan joukkue alisuoritti. Erityisesti hallitsevan kokonaiscupin voittajan Quentin Fillon-Mailletin tekeminen oli heikkoa, kun normaalisti kiertueen parhaimpiin hiihtäjiin lukeutuva ranskalainen oli vasta 15:s hiihtovauhdissa. Emilien Jacquelin taisteli ammuntansa kanssa viime kaudella ja yhden otoksen perusteella taistelu jatkuu myös tällä kaudella. Joukkueen muut hiihtäjät ovat Fabien Claude sekä hieman tuntemattomampi nimi Eric Perrot, johon on ladattu paljon odotuksia täksi kaudeksi.

Saksan miehet ja naiset esiintyivät vahvasti Kontiolahden normaalimatkoilla. Näinköhän MM-kotikisat siivittävät saksalaiset pitkästä aikaa laajalla rintamalla kärkitaistoon? Saksan Roman Rees on erinomainen ampuja ja näin ollen varma viestinviejä. Avauskisan perusteella Rees olisi saanut myös kinttuihin täksi kaudeksi lisää vauhtia. Enimmäkseen IBU Cupissa esiintynyt Justus Strelow avaa Saksan viestin. Johannes Kuehnin pystyammunta on lottoamista, mutta muutoin elementit aivan kärkeen ovat olemassa. Saksan ankkurina hiihtää kokenut Benedikt Doll.


Suomen joukkue lähtee matkaan ykkösrivistöllä: Kauden avauskisassa Olli Hiidensalo esitteli heti uransa parasta menoa ja oli hienosti normaalimatkalla 11:s. Viestissä hän hiihtää ankkuriosuuden. Tero Seppälän meno oli avauskisassa melko takkuista ja hän valitteli hieman myös kalustoaan, joten toivotaan kaiken olevan kohdillaan torstaina. Suomen muut hiihtäjät ovat Jaakko Ranta ja Tuomas Harjula, jotka hiihtävät kaksi ensimmäistä osuutta.

Paperilla Suomen joukkue ei ole lainkaan heikko verrattuna suurimpaan osaan muita maita. Käytännössä vain Ruotsi, Ranska, Saksa ja Norja ovat omassa luokassaan, mutta peilaten esimerkiksi normaalimatkan tuloksiin, niin Suomi on tasaväkinen muiden maiden kanssa.

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten viesti, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi