Salpausselän kisat päätökseen – Kläbo ankkuroi viestivoittoon


Salpausselän kisojen maastohiihto päättyi miesten 4x7,5 km viestiin, jonka voiton nappasi Norja. Suomi oli viestissä kuudes.
Etusuora: 01.03.2020 09:38Hiihto
Salpausselän kisat päätökseen – Kläbo ankkuroi viestivoittoon
Kuva: Janina Pitkänen / Lahti Events Oy
Veikkaus
Miesten viesti, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Salpausselän kisat 1.3.2020


Naisten viesti 4x5 km

#UrheilijaTulos
1.Norja50.04,8
2.Suomi 1+30,3
3.Ruotsi+1.55,2
4.Venäjä 1+1.55,3
5.Saksa+2.15,5
6.Suomi 2+2.28,4

Miesten viesti 4x7,5 km

#UrheilijaTulos
1.Norja1.09.53,0
2.Sveitsi+1,2
3.Venäjä 1+1,7
4.Italia+2,4
5.Venäjä 2+15,2
6.Suomi 1+22,4

Kisan ennakko


Salpausselän kisojen miesten viestistä voi odottaa todellista Norjan ja Venäjän ilotulitusta. Jotain kertoo jo se, että lauantain perinteisen kilpailussa Iivo Niskasen takana tuloslistalla nähtiin viisi norjalaista ja neljä venäläistä.

Viidentoista parhaan joukossa oli Niskasen, norjalaisten ja venäläisten lisäksi vain Suomen Ristomatti Hakola, Ruotsin Daniel Richardsson ja Kazakstanin Vitali Pukhkalo. Venäjä saa viestiin kaksi laadukasta joukkuetta vieläpä, vaikka ykköstykki Alexander Bolshunov ei ole edes mukana viestissä.

Paperilla Norja on kilpailun ehdoton ennakkosuosikki, varsinkin kun ankkuri Johannes Hösflot Kläbo ei suostu usein loppukirissä taipumaan. Suomi taistelee kivenkovan Norjan ja Venäjän kanssa palkintokorokesijoista, mutta sinne on tyrkyllä myös Venäjän kakkosjoukkue.

Perinteisesti viesteissä pärjännyt Ruotsi on varsin pehmoisella kvartetilla liikenteessä, eikä Ranskalla ole lainkaan joukkuetta Lahdessa.

  • Norja: Pål Golberg, Hans Christer Holund, Sjur Röthe, Johannes Hösflot Kläbo
  • Venäjä: Ilia Semekov, Alexander Bessmertnykh, Denis Spitsov, Andrey Melnichenko
  • Suomi: Lauri Vuorinen, Iivo Niskanen, Perttu Hyvärinen, Ristomatti Hakola
  • Ruotsi: Björn Sandström, Daniel Richardsson, Viktor Brännmark, Fredrik Jönsson
  • Venäjä 2: Andrei Sobakarev, Alexei Chervotkin, Ivan Yakimushkin, Artem Maltsev
  • Suomi 2: Juho Mikkonen, Juuso Haarala, Markus Vuorela, Lauri Lepistö

Norja täysin mahdoton kaadettava?


Norja tullee etenemään kilpailussa voittoon, muodostui kilpailusta sitten vauhdinjaoltaan ja taktiikoiltaan aivan minkälainen tahansa. Sillä jalkeilla on selkeästi tasapainoisin joukkue, joka pystyy ratkaisuihin useammassa eri vaiheessa kilpailua. Kvartetissa ei ole kerta kaikkiaan ainoatakaan heikkoa lenkkiä.

Norjalla ei ole myöskään kiire ratkaisuihin, sillä se voi aina luottaa siihen, että mikäli matkalla vauhtia ei pidettäisikään, viimeistään kiritaisteluissa ylivoimainen Kläbo korjaa potin ankkuriosuudella.

Venäjän molemmat joukkueet ovat myös hyvin tasapainoisia ja pystyvät varmasti seuraamaan Norjaa pitkään ja välillä myös pitämään itse vauhtia yllä. On kuitenkin vaikea nähdä, minkälaisella taktiikalla Venäjä voisi tiputtaa Norjan kyydistä. Oikea vastaus varmastikin on, että ei millään.

Näin ollen, joko Norja tiputtaa Venäjän, venäläiset hiihtävät itse itseltään jalat alta norjalaisten seuratessa tai sitten mennään leppoisaa vauhtia joviaalisti yhdessä ankkuriosuudelle, missä Kläbo harjaa potin.

Suomella kaikki munat samassa korissa


Suomen avausosuudelle lähtevä Lauri Vuorinen on paljon vartijana, mitä tulee joukkueen menestystoiveisiin. Mikäli Vuorinen selviää kärjen mukana 7,5km matkan, on Iivo Niskasella hyvät saumat parantaa Suomen asemia toisella osuudella.

Matkavauhti avausosuudella saattaa kuitenkin olla Vuoriselta liikaa vaadittu. Vuorinen hiihti lauantaina sijalle 31, jääden reippaasti yli kaksi minuuttia kilpailun voittaneesta Niskasesta.

Samalla osuudella Venäjän joukkuetta vetää Ilia Semenov, joka oli lauantaina neljäs ja puolitoista minuuttia Vuorista nopeampi. Norjan avaaja Pål Golberg oli väliaikalähdön seitsemäs, reilun minuutin Vuorista nopeampi ja myös Venäjän kakkosjoukkueen Andrei Sobakarev venyi 15:n parhaan joukkoon, noin minuutin Vuorista nopeampana.

On siis hyvin mahdollista, että Suomi jää jo avausosuudella liian kauaksi kärjestä. Mikäli Vuorinen kuitenkin venyy huippusuoritukseen, Suomi on loistavasti taistelussa mukana. Niskanen pystyisi tällöin omalla osuudellaan iskemään ja kenties pudottamaan Venäjän joukkueista edes toisen.

Vapaan osuuksilla Suomella on poikkeuksellisesti jopa varsin kova duo. Kolmannen osuuden Perttu Hyvärinen on nostanut reilusti osaamistaan tälle kaudelle ja pystyy parhaana päivänään seuraamaan venäläiskaksikkoa.

Ankkuriosuudella Ristomatti Hakola pystyy seuraamaan 7,5km matkan verran ja omaa parempaa venäläisiin nähden parempaa kirikykyä loppusuoralla.

Vihjeet Veikkauksen peleihin


Kläboa ei oikein kukaan pysty loppukirissä hoitamaan, joten viimeistään maalisuoralla Norja ottanee omansa. Norja kelpaa helposti ainoana maana ykkösriville.

Suomen isoin kysymysmerkki on avausosuudella. Veikkauksen peleissä Suomi ja suomalaiset nauttivat usein liian suurta suosiota, joten peliprosenttien kannalta venäläisjoukkueet maistuvat triplaan Suomea paremmin.

Peli-idea - Supertripla 5

1.Norja
2.Venäjä 1. Venäjä 2
3.Venäjä 1, Venäjä 2
Rivimäärä2 riviä
Rivin hinta0,40 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy1.3.2020 klo 12:28
TVYLE TV2Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten viesti, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi