Peiffer palautti Saksan voittokantaan Hochfilzenissä


Ensimmäinen kauden viidestä yhteislähdöstä kisattiin sunnuntain Hochfilzenissä.
Etusuora: 20.12.2020 13:40Ampumahiihto
Peiffer palautti Saksan voittokantaan Hochfilzenissä
Kuva: Julia Niiranen
Veikkaus
Arnd Peiffer.
Miesten yhteislähdön, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Tulokset


Hochfilzen maailmancup 20.12.2020


Naisten yhteislähtö 12,5 km

#UrheilijaTulos
1.Marte Olsbu Røiseland 🇳🇴34:05,4 (1)
2.Tiril Eckhoff 🇳🇴+14,0 (1)
3.Dorothea Wierer 🇮🇹+26,9 (1)
4.Marketa Davidova 🇨🇿+33,0 (1)
5.Denise Herrmann 🇩🇪+36,6 (2)
6.Elvira Öberg 🇸🇪+42,4 (2)
7.Julia Simon 🇫🇷+47,8 (3)
8.Lisa Theresa Hauser 🇦🇹+49,2 (3)
9.Franziska Preuss 🇩🇪+49,2 (3)
10.Janina Hettich 🇩🇪+56,5 (0)


Miehet yhteislähtö 15 km

#UrheilijaTulos
1.Arnd Peiffer 🇩🇪35.53,3 (0)
2.Martin Ponsiluoma 🇸🇪+1,3 (1)
3.Tarjei Bø 🇳🇴+9,3 (1)
4.Benedikt Doll 🇩🇪+11,7 (1)
5.Emilien Jacquelin 🇫🇷+22,4 (2)
6.Sturla Holm Laegreid 🇳🇴+25,0 (1)
7.Johannes Thingnes Bø 🇳🇴+25,9 (3)
8.Sebastian Samuelsson 🇸🇪+29,3 (2)
9.Quinton Fillon Maillet 🇫🇷+32,4 (2)
10.Alexander Loginov+32,8 (2)
Ennakko ja vihje


Kauden ensimmäinen ampumahiihdon maailmancupin yhteislähtö kisataan sunnuntaina Hochfilzenissä, kun miehet säntäävät matkaan kello 13:00.

Ampumahiihtokauden kiistaton yllättäjä on Sturla Holm Laegreid. 23-vuotias norjalainen debytoi maailmancupissa vasta viime kaudella, mutta on nopeasti vakiinnuttanut paikkansa Norjan joukkueessa huippusuorituksillaan.

Erinomaisena ampujana tunnettu Laegreid on saanut lisää vauhtia hiihtonsa, joka on tuottanut tulosta ja hän on voittanut tällä kaudella kolme maailmancupin kisaa. Norjalainen on maailmancupin kokonaistilanteessa toisena 57 pistettä Johannes Thingnes Bötä perässä.

Norjalaisdominanssia?


Laegreidin menestys alkukauden kisoissa ei vaikuta olevan mikään hetkellinen suonenveto, vaan mies on esiintynyt lähes jokaisessa kisassa hyvin tasaisesti. Sunnuntain yhteislähdössä miehen menestys nojaa vahvasti ammuntaan, jonka on onnistuttava, sillä norjalaissensaatio ei ole hiihtovauhdissa aivan terävintä kärkeä ja Hochfilzenin hyvissä sääolosuhteissa häntä vahvemmat hiihtäjät tulevat todennäköisesti onnistumaan hyvin myös ammunnassa.

Laegreidin lisäksi J. Bö, Johannes Dale, Vetle Christiansen ja Tarjei Bö sijoittuivat kaikki lauantain takaa-ajossa seitsemän parhaan joukkoon ja torstain pikakisassa norskit veivät tylysti neloisvoiton. Kärkisijoille ei ole siis ollut viime kisoissa juuri tilaa muunmaalaisille.

Ranskan superampuja Emilien Jacquelin on tällä kaudella noudattanut selvää kaavaa: viestit ja pikakisat ovat kangerrelleet pahasti, neljän ammunnan takaa-ajoissa esitykset ovat olleet huippuluokkaa. Lauantain pursuitissa Jacquelin esitti jälleen jykevän nousun ammuttuaan puhtaasti ja noustuaan sijalta kahdeksan kisan toiseksi häviten Laegreidille vain 8,5 sekuntia.

Saksalaisten kausi on ollut tervanjuontia, eikä menestystä ole odotettavissa sunnuntainakaan. Lauantain takaa-ajon paras saksalainen oli 13:s Benedikt Doll.

Ruotsalaisista nopeasti hiihtävä ja epävarmasti ampuva Martin Ponsiluoma hämmästytti takaa-ajossa nolla-ammunnallaan ja nousi taistoon kakkossijasta, jääden lopulta kuitenkin viidenneksi. Sebastian Samuelssonilla oli lauantaina heikompi päivä, kun pelti rytisi penkalla peräti neljä kertaa. Samuelsson on kuitenkin potentiaalinen menestyjä sunnuntaina.

Neljän ammunnan kisoissa loistava Slovenian Jakov Fak on ollut tällä kaudella hyvässä hiihtoiskussa. Mikäli täplät putoavat normaaliin tapaan tehokkaasti, on slovenialainen mukana yhteislähdön podiumtaistossa.

Yhteislähdön maailmancup 2019-2020

#UrheilijaTulos
1.Johannes Thingnes Bø 🇳🇴228
2.Quentin Fillon Maillet 🇫🇷216
3.Martin Fourcade 🇫🇷203
4.Johannes Dale 🇳🇴189
5.Arnd Peiffer 🇩🇪170
6.Emilien Jacquelin 🇫🇷167


Myös Quentin Fillon Maillet on yhteislähdöissä aina vaarallinen. Viime kauden massacupin kakkonen on parantanut vauhtiaan heikon Kontiolahden avausrupeaman jälkeen.

Viime kauden massalähtöcupin paras oli niukasti Johannes Bö ennen Fillon Maillet´ta. Täksi kaudeksi otteitaan selvästi parantanut Dale oli jo viime kauden cupissa neljäs ja Jacquelin kuudes.

Edellisen kerran yhteislähdössä on kisailta viime keväänä Anterselvan MM-kisoissa. Tuolloin kultaa vei puhtaalla ammunnalla Johannes Bö ennen Fillon Maillet´ta ja Jacquelinia.

Suomalaisia ei ole kilpailussa mukana.

Veikkausvihjeet


Mikäli Jacquelin onnistuu ammunnassa lauantain tapaan, on hän vahvoilla yhteislähdössä. Hän on porukan nopein ampuja, hiihtovauhtikin on huippuluokkaa ja hän oli lauantaina myös vahvin viimeisellä lenkillä ja pudotti kelkastaan esimerkiksi Johannes Bön.

Peli-idea - Supertripla 2

VoittajaJacquelin
ToinenDale, Laegreid, J. Bö, Fillon Maillet
KolmasDale, Laegreid, J. Bö, Fillon Maillet, Fak, Samuelsson, T. Bö, Claude, Muu 3.sija
Rivimäärä32 riviä
Rivin hinta6,40 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy20.12. klo 12:58
TVYLE 2


Lue myös: Naisten yhteislähdön ennakko ja vihje

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten yhteislähdön, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi