Kutkuttava miesten yhteislähtö sunnuntaina Ruhpoldingissa


Sunnuntaina Ruhpoldingissa hiihdetään yhteislähdöt.
Etusuora: 14.01.2023 19:48Ampumahiihto
Kutkuttava miesten yhteislähtö sunnuntaina Ruhpoldingissa
Kuva: Julia Niiranen
Veikkaus
Olli Hiidensalo.
Miesten yhteislähtö 15 km, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Miesten yhteislähtö 15 km käynnistyy sunnuntaina Ruhpoldingissa kello 13:30.

Johannes Thinges Bö kylpee kolmen henkilökohtaisen kilpailun voittoputkessa. Edellisen kerran hänet on jätetty ulos palkintokorokkeelta kauden avauskilpailussa Kontiolahdella. 29-vuotiaan Bön tekeminen on siis täysin omassa luokassaan ja muiden voittosaumat lepäävät lähinnä Bön muutaman sakkolaukauksen varassa.

Yhteislähdössä Bön hiihtovoima ei kuitenkaan pääse niin hyvin oikeuksiinsa kuin muissa kilpailumuodoissa. Muut kilpailijat saavat heti startin jälkeen Böltä peesihyötyä ja norjalainen tuskin pääsee – tai edes yrittää – erkaantua omille teilleen. Jos Bö sattuisi kirjaamaan edes yhden sakon ensimmäisessä ammunnassa, niin tämän jälkeen hän joutunee pistämään itsensä ahtaalle jo kisan alussa.

Vetle Sjåstad Christiansen on viime viikonloppuina nostanut selkeästi hiihtovauhtiaan. Christiansenin ammunta ei ole kuitenkaan ollut tällä kaudella aivan yhtä varmaa kuin edellisvuosina, mutta normaalimatkan yksi sakko ja hieno kokonaissuoritus perjantain viestissä nostattavat miehen selkeäksi suosikiksi nousemaan palkintokorokkeelle.

Sturla Holm Laegreidin heikoin sijoitus maailmancupissa tällä kaudella on neljäs, mikä kertoo varmasti riittävästi, että mitä häneltä odotetaan sunnuntaina. Huippuampujana tunnetulta Laegreidilta nähtiin kuitenkin perjantain viestissä poikkeuksellisen heikkoa tekemistä, kun norjalainen joutui sakkoringille.

Giacomel Tommaso on noussut tällä kaudella aivan uudelle tasolle. Italialaisen penkkatyöskentely on nopeaa ja myös hiihto kulkee vauhdikkaasti, mutta koko kautena hänellä on vain yksi yhden sakon kilpailu eikä lainkaan nolla-ammuntoja. Jos Tommaso selvittää sunnuntaina kilpailun maksimissaan kahdella sakolla, niin palkintokorokepaikka on varmasti hyvin lähellä.

Quentin Fillon Mailletín meno paranee kisa kisalta. Ranskalainen on ollut menneinä vuosina elementissään nimenomaan yhteislähdöissä, sillä hän on urallaan noussut kyseisellä kilpailumuodossa podiumille 12 kertaa. Vertailuksi Fillon Mailletílla on pikakisan podiumsijoja 15, mutta pikakisoja kilpaillaan lähes joka kisaviikko, kun taas yhteislähtöjä kilpaillaan huomattavasti harvemmin.

Niklas Hartweg on maailmancupin parhaimpia ampujia. Sveitsiläinen oli Ruhpoldingin normaalimatkalla kymmenenneksi nopein hiihtoajoissa, mikä oli häneltä loistava suoritus. Benedikt Doll ja edellisen yhteislähdön voittanut Johannes Dale kuuluvat myös kisan kärkinimiin. Ranskalainen Fabien Claude on myös ennakkospekulaatioissa vahva ehdokas kärkikahinoihin, mutta Clauden historia yhteislähdöistä ei ole kummoinen – mies on kerran yltänyt yhteislähdössä kymppisakkiin (Annecy 2022). Ruotsalaisista eniten voi odottaa Martin Ponsiluomalta, jonka hiihtopotentiaali on huippuluokkaa, mutta ammunta taas vastaavasti surkeaa.

Suomelta yhteislähtöön starttaa Olli Hiidensalo. Hienoa kautta tekevältä suomalaiselta voidaan odottaa pääsyä 20:n joukkoon, joka olisi ehdottomasti hyvä suoritus.


Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten yhteislähtö 15 km, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi